.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάλεσμα για δημιουργία επιτροπής υπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ


OXI1Το όχι του λαού δεν είναι ναι στα μνημόνια στη λιτότητα στη φτώχεια…

Το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα γραφτεί στην ιστορία σαν ένα παράδειγμα μιας μεγάλης και ακηδεμόνευτης αντίστασης ενός μικρού λαού. Σαρωτικό ΟΧΙ του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των φτωχών της νεολαίας, των αγροτών, απέναντι σε ένα άγριο συντονισμένο μηχανισμό που συμπεριλάμβανε το ιερατείο της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας, τους πλούσιους και που επιχείρησε να τον τρομοκρατήσει και να κατευθύνει την ψήφο του με κάθε αθέμιτο μέσο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε μέσα σε λίγες μέρες το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, καταπατώντας τη λαϊκή βούληση και, μαζί με τα κόμματα της ολιγαρχίας ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ, οδήγησε σε ένα τρίτο αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο καθαρά νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα που θα εντείνει την ύφεση της οικονομίας, την ανεργία, τη φτώχεια και θα επιτείνει το ντροπιαστικό καθεστώς επιτήρησης που απεμπολεί ολοκληρωτικά κάθε λαϊκό κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας.

Διαμορφώνονται πλέον στη χώρα μας 2 στρατόπεδα. Το ένα εκφράζεται από τις δυνάμεις που συνυπέγραψαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την μετάφραση του ΟΧΙ σε «πάση θυσία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Τα κόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εφαρμόσουν το 3ο μνημόνιο.

Υπάρχει, όμως, ένα δεύτερο στρατόπεδο, μιλώντας πάντα για τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, αυτό της υπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ σε μνημόνια, ευρωεπιτροπεία και λιτότητα. Αυτό το στρατόπεδο αποτυπώθηκε στη δυναμική της λαϊκής κινητοποίησης αλλά χρειάζεται συντονισμό και συγκρότηση για να έχει κεντρική πολιτική έκφραση.

Η αποτυχία της «διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης έχει δείξει ότι μόνη δικαίωση του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ είναι οι μονομερείς ρήξεις με το χρέος, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δίλημμα είναι ρήξη ή υποταγή. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Σε αυτή τη βάση θεωρούμε αναγκαιότητα:

Πρώτον τη συγκρότηση άμεσα μιας πανελλαδικής επιτροπής υπεράσπισης του όχι. Δηλαδή ενός ευρύχωρου φορέα υπεράσπισης του ΟΧΙ ως καθολικής απόρριψης κάθε μνημονιακού τύπου συμφωνίας και απόφασης για ρήξη με τα διεθνή και ντόπια πλαίσια που επιβάλουν μόνιμα τη διαρκή επιτήρηση και τη μνημονιακή κόλαση. Η ανάγκη μιας τέτοιας συλλογικής προσπάθειας έχει αναδειχθεί εδώ και καιρό. Οι πρωτοβουλίες, επιτροπές συνελεύσεις για το ΟΧΙ που διαμορφώνονται σε γειτονιές και περιοχές αυτή τη δυναμική δειχνουν και πρέπει να στηριχθούν. Σήμερα, όμως, η προσπάθεια αυτή είναι επιτακτικότερη από ποτέ, στο να συντονιστούν τόσο το κοινωνικό μπλοκ όσο και οι πολιτικές δυνάμεις, οι διανοούμενοι, οι αγωνιστές που θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της εξόδου από τις μνημονιακές πολιτικές.

Δεύτερον, να επεξεργαστούμε τις αναγκαίες μεταβατικές λύσεις και εναλλακτικές πολιτικές για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων και του λαού, στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της πλήρους απασχόλησης, της κατοχύρωσης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της αποκατάστασης της κυριαρχίας της χώρας και του λαού.

Σχέδιο που – όπως είναι πια φανερό – ξεκινά από την παύση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος, την ανάκτηση εθνικού νομίσματος, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την ανατροπή όλου του πλέγματος μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων μέτρων υπέρ των εργαζομένων, την παραγωγική ανασυγκρότηση με επίκεντρο τις εργαζόμενες τάξεις.

Η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο ΝΑΙ και η προδοσία του ΟΧΙ θα βρει μπροστά το λαό που απαιτεί σεβασμό της βούλησης του και όχι αποστασία της κυβέρνησης από αυτήν. Θα βρει απέναντι της τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα υπερασπιστούν ενιαία και με κάθε τρόπο το περήφανο και γενναίο ΟΧΙ προβάλλοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα και το σχέδιο του άλλου δρόμου χωρίς ανεργία, φτώχεια, μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ε.Ε

Αλαβανος Αλέκος

Αλεξιου Θόδωρος

Αλεξανιάν Γιάννης

Ανδρικόπουλος Κώστας

Αρέστης Γιώργος

Βασσάλος Γιωργος

Γαλάνης Νίκος

Γεωργακάκης Βαγγέλης

Γιάκος Δημήτρης

Δαμέλος Πάνος

Δρίτσας Σπύρος

Δουλφής Γιάννης

Ευαγγελίδου Μαρία

Ελευθεράτος Διονύσης

Ζαντιώτης Γιώργος

Ζωγραφάκη Ειρήνη

Καλαρά Γεωργία

Καλτσώνης Δημήτρης

Κανταρτζής Φώτης

Καραγιαννάκης Χρίστος

Καραχάλιος Γιάννης

Κουτσιανάς Πάνος

Λιντζέρης Πάρης

Λιόσης Βασίλης

Μακρής Βασίλης

Μαριόλης Θόδωρος

Μαριόλης Δημητρης

Μητρόπουλος Δημήτρης

Μπαρδάκης Κώστας

Μπελαντής Δημήτρης

Μπούας Σπύρος

Μωρίκης Χρίστος

Παπουλής Κώστας

Πατέλης Δημήτρης

Πατούχας Χρίστος

Περακάκης Γιάννης

Πετρόπουλος Δημήτρης

Πολυχρονιάδης Δημήτρης

Ραχιώτης Γιάννης

Σακελαρόπουλος Σπύρος

Σαραφιανός Δημήτρης

Σωτήρης Παναγιώτης

Ταφλαμπάς Αλέξανδρος

Τζήμας Θέμης

Τσίχλη Μαριάννα

Χελάκης Γιώργος

Χονδροκούκης Μιχάλης

Χουλιάρας Φώτης

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 32.50% ( 4
Συμμετοχές )8 σχόλια στο “Κάλεσμα για δημιουργία επιτροπής υπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

 1. ΜΗΠΩΣ

  Μήπως βιαζόμαστε λίγο;
  Δεν είναι καλύτερα να δούμε τι θα κάνει πρώτα ο Λαφαζάνης.
  Μην κάψουμε το εγχείρημα.
  Κρίμα τόσα χρόνια περιμέναμε να πεισθεί ο Αλαβάνος ότι είναι καλύτερα εκτός ευρώ (τουλάχιστον). Αν περιμένουμε και κάνα δυο βδομάδες ακόμα μήπως πεισθεί και ο Λαφαζάνης ότι είναι καλύτερα εκτός ΣΥΡΙΖΑ τι πειράζει. Η μεγάλη Αριστερά δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Εξάλλου και η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

  Reply
  1. ΜΗΠΩΣ

   RED Αν μέσα σε λίγες μέρες κυκλοφορούν δύο κείμενα για το πως πρέπει να «οργανωθεί ο κόσμος του ΟΧΙ » και υπάρχουν υπογραφές και στα δύο από τους ίδιους ανθρώπους, από ανθρώπους που βρίσκονται και σε μετωπικά εγχειρήματα, που αν εκτιμώ σωστά πρέπει να έχουν κάνει άπειρα ξενύχτια κουβεντιάζοντας για το πως πρέπει να πάμε, και αυτό είναι το μη τρολ, ε μάλλον είμαι βλάκας και δεν κάνω για τρολ. Πάντως κατά τι γνώμη μου ο ανώνυμος που του ζητάς να σου εξηγήσει τι εννοεί ποιο κάτω ήθελε να γράψει αν αντίστοιχα. Με επιφύλαξη γιατί είμαι και βλάκας

   Reply
   1. RED

    Δεν νομίζω ,σύμφωνα με αρχικό τρολάρισμα σου, να έχεις αγωνία για το πως πρέπει να οργανωθεί ο κόσμος του ΟΧΙ .
    Άλλωστε το έκανες όταν υπήρχε ένα κείμενο.Δεν ξέρω αν είσαι απλά κουτός πολιτικά( θα ακούσεις και του κουτού την κρίση όπως έλεγε ο Βλαδίμηρος) ή ένας ακόμα χρήσιμος ηλίθιος του συστήματος. Συνέχισε για να καταλάβω.

    Reply
 2. Ανώνυμος

  Δυστυχώς και το κείμενο και η όλη πρακτική και μεθόδευση είναι εντελώς αντίστοιχα των περιστάσεων

  Reply
  1. RED

   Προς Ανώνυμος
   21/07/2015 at 16:46 Αν μπορείς εξήγησε τι εννοείς.

   Reply
 3. δ.σ.

  οσοι περιμενουν τον Λαφαζανη,καλιτερα ναπεριμενουν τον Γκοντο.πιο γρηγορα θα ερθει…..

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.