.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καισαριανή και Χαϊδάρι τίμησαν την 1η Μάη και τους 200 Κομμουνιστές


11162046_676007985855800_7835891767047853479_o

Ολοκληρώθηκαν τη Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους 200κομμουνιστές και την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944 των δήμων Καισαριανής και Χαϊδαρίου. Στο χώρο των εκτελέσεων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, από την ΠΕΑΕ και το Δήμαρχο Καισαριανής. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών.

Οι εκδηλώσεις στην Καισαριανή κατέληξαν σε συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και το Μανώλη Ανδρουλιδάκη με αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση έδωσε μαζικά το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και τίμησε με την παρουσία της τη θυσία των 200 κομμουνιστών και όλων των νεκρών του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

9 ΜΑΗ 1945: Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η 9 Μάη, παρά την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου να ταυτίσουν τον κομμουνισμό και το φασισμό, οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι η μέρα αυτή είναι ταυτισμένη με τη μεγάλη Αντιφασιστική
Νίκη των Λαών.

Σε αυτήν υπήρξε καθοριστική η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κομμουνιστικού Κινήματος στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αυτοί που σήμερα στηρίζουν τη ναζιστική κυβέρνηση στην Ουκρανία, αυτοί που γεννούν και προωθούν το ναζισμό, το φασισμό ,το ρατσισμό, τη Χρυσή
Αυγή και την εγκληματική, συστημική της δράση, δεν μπορούν να μετατρέψουν την 9η του Μάη σε ημέρα της Ευρώπης και της ΕΕ.

Η 9 Μάη του 1945 θα είναι ιστορικά ταυτισμένη με την συντριβή των Ναζί και των Φασιστών του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ , ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Δείτε φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στο λογαριασμό της Ανυπόταχτης Καισαριανής στο f/b

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.