.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα


vironas1Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Βύρωνα προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής 3/6 οι εργαζόμενοι στο Δήμο απαιτώντας από την Δημοτική να αποσύρει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, γατί εκτός των άλλων, ανοίγει το δρόμο στη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών. Παράλληλα προχώρησαν στις 4 και 5 Μάη σε αποχή από την αποκομιδή των απορριμμάτων. Την Δευτέρα και Τρίτη 6 και Ιουνίου θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευη-3-6-2016 αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις απαιτώντας προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και οριστική απόσυρση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Ιδιαιτέρα στην υπηρεσία καθαριότητας η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ζητάμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, κάτι που επιτρέπεται από τη νομοθεσία, ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Απαιτούμε από την Δημοτική αρχή να αποσύρει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, γατί εκτός των άλλων, ανοίγει το δρόμο στη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι:

Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουνίου ΑΠΟΧΗ από την καθαριότητα.

Δευτέρα 6 Ιουνίου στάση εργασίας 7 – 9 π.μ. στην υπηρεσία καθαριότητας (7-9 π. μ. Οδηγοί, Συνεργείο και 9 -11 π.μ. εργάτες, επιστάτες επόπτες, διοικητικοί υπάλληλοι)

Τρίτη 7 Ιουνίου στάση εργασίας 7 – 9 π.μ. σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, 8 π.μ. συγκέντρωση στο Δημαρχείο και 9 – 11 π.μ. στάση εργασίας των εργατών καθαριότητας.

Τετάρτη 8/6 Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο Δήμο στις 8 π. μ. στο χώρο της καθαριότητας με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.