.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ μετά από συνάντηση των αντιπροσωπειών τους


synergasiaΜετά από συνάντηση αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά το ζήτημα της συμβολής τους στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ χαιρετίζουν τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των -νέων κυρίως- ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν κοινό στόχο: την πολιτική των μνημονίων, την επίθεση που δέχονται από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, να αφαιρέσουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες. Οι δύο δυνάμεις υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες. Στηρίζουν την ανάγκη να συντονιστούν και να κλιμακωθούν για να μην περάσει και να ανατραπεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνολικότερα η μνημονιακή αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού μνημονιακού μπλοκ.

Σε αυτή τη μεγάλη μάχη επιδιώκουμε, να βρούμε τρόπους κοινής δράσης και συνεργασίας

– Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στον σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς, για να μην περάσει το νομοσχέδιο ασφαλιστικής κατεδάφισης και να διεκδικήσουμε καθολικό, δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης, δωρεάν και δημόσιο σύστημα περίθαλψης για όλους, πλήρη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

-Για να συμβάλλουμε στον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό, στον κοινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα, από το πανεθνικό μέχρι τη γειτονιά, του εργατικού κινήματος με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και την φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει στα αγροτικά μπλόκα, την εργατική τάξη. Για να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που γίνονται για τον ενωτικό αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, και πρώτα από όλα στην βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων, για την συγκρότηση ενός ενωτικού κέντρου αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε διάκριση από τον εργοδοτικό, συμβιβασμένο και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με κοινές επιτροπές και συνελεύσεις αγώνα στη γειτονιά, με πρωτοπόρα κοινή στάση στα συλλογικά όργανα του λαϊκού κινήματος.

– Για να κλιμακώσουμε την πάλη μας, για να στηρίξουμε, όχι κινητοποιήσεις «για την τιμή των όπλων», αλλά ένα μεγάλο κύμα απεργιών (που ήδη ξεκίνησαν όπως στους ναυτεργάτες, ΝΑΤ, ΕΡΓΟΣΕ, SOFTEX κα), ενωτικών διαδηλώσεων, καταλήψεων, πολύμορφων αγώνων, με αφετηρία την Πανεργατική Απεργία της 4ης Φλεβάρη και παραπέρα κλιμάκωση αμέσως μετά.

– Για να συνδέσουμε τους αγώνες κατά της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, με την πάλη για την απαλλαγή συνολικά από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους, για τη σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, των συνεχών θυσιών στο όνομα του ευρωμονόδρομου, για την ανατροπή όλου του μνημονιακού αστικού μπλοκ.

Οι δύο αντιπροσωπείες, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις αναγκαίες συνεννοήσεις και κοινές ενέργειες για να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στις μάχες που έρχονται.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 62.50% ( 8
Συμμετοχές )



47 σχόλια στο “Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ μετά από συνάντηση των αντιπροσωπειών τους

  1. Κώστας

    αυτό γιατί δεν λέει πως πληρώθηκε χρέος από τα αποθεματικά επί Στρατούλη ?

    αν είναι αλήθεια έπρεπε να το λέει.

    αν δεν είναι αλήθεια δεν έπρεπε να το λέει το άλλο.

    Κώστας

    Reply
  2. Cristiano

    Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση βάζει ταφόπλακα στον πολιτικό χαρακτήρα αλλά και την αγωνιστική διαδρομή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν εκφράζει τον κόσμο της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Μόνο λύπη και απογοήτευση μου προξενεί. Λυπάμαι.

    Reply
    1. Leftist

      Προς Cristiano.

      Μια κοινή ανακοίνωση δε δεσμεύει καμμία οργάνωση. Και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη ΛΑΕ και στο ΚΚΕ όπως και σε όλες τις οργανώσεις της αριστεράς υπάρχουν αγωνιστές. Η παρελθοντολογία δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Το ίδιο και η μιζέρια.

      Reply
      1. Cristiano

        Δεν πιστεύω ότι πρόκειται απλά για μια ανακοίνωση. Πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει ουρά παρακάτω, συνεργασία εκλογική κλπ.

        Reply
    2. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      cristiano, αυτή η κίνηση είναι μια ανακοίνωση ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ κοινής δράσης για το αφαλιστικό με επαρκές περιεχόμενο. Η ΛΑΕ είναι μια σοσιαλδημοκρατική αριστερή δυναμη. Εάν το περιεχόμενο της κοινής δράσης είναι επαρκές και σε ταξική κατεύθυνση, τότε καλό θα κάνει στον κόσμο.

      Reply
  3. Ανώνυμος

    …κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι…

    Reply
  4. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Σύντροφοι του ΚΚΕ ψυχραιμία….

    α. Η ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ / ΛΑΕ, αφορά την κοινή δράση για την αποτροπή του αντιασφαλιστικού αρμαγγεδώνα. ΔΕΝ αφορά ούτε κεντρική πολιτική συνεργασία εφ όλης της ύλης, ούτε κατι άλλο. Το περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης είναι και επαρκές και σε σωστή κατεύθυνση.

    Β. Πρόταση έγινε και στο ΚΚΕ και αρνήθηκε το ΚΚΕ

    γ. Κεντρική πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει παρα μόνο εάν θεμέλιος λίθος της όποιας συνεργασίας είναι η θέση “διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση”. Οποιαδήποτε άλλη θέση λέει ψέμματα στον κόσμο και σπέρνει αυταπάτες. ΑΥΤΟ λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έχει σαφώς ΔΙΚΙΟ!

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
    1. Κώστας

      δεν είναι αυτός ο λόγος που ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει αλλά η αντίληψη πως το ΝΑΡ ειναι το κομμουνιστικό κόμμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το μέτωπο.

      αν ήταν αυτός ο λόγος όντως θα προτείνατε συνεργασία με μπούλετ “ρήξη” όπως λένε και σύντροφοι μέσα στο ΝΑΡ, και η ΕΠΠΔ.

      μια χαρά βολεύει και το αριστερό ρέυμα αυτή η κατάσταση γιατί ούτε αυτό θέλει πολλά πολλά μαζί σας, και αυτό είναι όλο, αυτά είναι τα χάλια μας.

      όσο και αν τέλος πάντων κουτσοέγινε ένα βήμα

      Κώστας

      Reply
  5. Γιώργος Ρουσης

    Ότι καλύτερο και καλή συνέχεια στο ίδιο μήκος κύματος και σε πολιτικό επίπεδο με αιχμή την έξοδο από το λάκκο των λεοντων .

    Reply
  6. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ έξοδο από ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, είναι η πιο ολοκληρωμένη διαλεκτικά θέση! Γιατί;

    α. Διότι ΛΕΕΙ την αλήθεια και προετοιμάζει τον κόσμο. ΗΔΗ έχει φανεί καθαρά εδώ και 1 χρόνο πως η ΕΕ και η ελληνική αστική τάξη, ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ μονομερώς και στρατηγικώς την εκστρατεία τους εναντίον του λαού. Είπαν καθαρά: Εξοδος από ευρώ και αμφισβήτηση των μνημονίων σημαίνει και έξοδος από την ΕΕ. ΤΙ δεν καταλαβαίνουν διάφοροι σύντροφοι;

    β. Διότι μας προετοιμάζει και εμάς όλους όσους είμαστε οργανωμένοι, στο ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ στον κόσμο του στυλ “πρώτα έξοδος απο το ευρώ για να μην φοβίσουμε τον κόσμο κα ιμετά του λέμε και για την ΕΕ”. Αυτά δεν ισχύουν! Ο κόσμος ΞΕΡΕΙ πολύ καλά αλλά ΦΟΒΑΤΑΙ! Με το να λένε μισή αλήθεια δλδ ένα ΨΕΜΜΑ, όσοι αριστεροί ή/και κομμουνιστές πιστεύουν το “πρώτα έξοδος απο το ευρώ”, προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στον κόσμο.

    γ. Η θέση για διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κατευθυνση, δίνει απο σήμερα και το στίγμα για το ΠΟΥ θελει να το πάει ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων! ΑΝ δεν τεθεί ως προαπαιτούμενο και ως έχει η θέση αυτή, τότεανοίγουν διαπλατες οι προοπτικές για επανάληψη της χρεοκοπίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΝΑΙ λοιπόν στο μέτωπο, ΝΑΙ και στη βάση συγκρότησης του μετώπου με την θέση “Διπλή έξοδος της Ελλάδας από ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

    Τούτο σημαίνει ΗΔΗ απο σήμερα, άνοιγμα μιας μεγάλης συζήτησης στην εργατική τάξη, τους αγρότες, τα λοιπά μεσαία στρώματα για:

    α. παραγωγή της χώρας: Από ΠΟΙΟΥΣ, για ΠΟΙΟΥΣ και ΠΩΣ!

    β. Πολιτικό σύστημα της Ελλάδας: Με ΤΙ επιδιώκουμε να αντικατασταθεί η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία; Με την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ άμεση δημοκρατία των λαϊκών και των εργατικών θεσμών εξουσίας (δλδ με την εργατική εξουσία/δημοκρατία). Συμβάλλουμε ΚΑΙ ΠΩΣ στην συγκρότηση αυτών των θεσμών; ΤΙ χαρακτηριστικά επιδιώκουμε να έχουν; ΠΩΣ θα συγκροτείται πυραμιδικά η διοίκηση της χώρας; ΠΩΣ θα υλοποιείται η αντίληψη “αιρετοί/ανακλητοί αντιπρόσωποι”; κλπ.

    γ. Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ΠΩΣ;

    δ. Γεωπολιτικές συμμαχίες: Με τα εργατικά και λαϊκά κινήματα όμορων χωρών κλπ ΚΑΙ ΠΩΣ;

    ΑΥΤΑ είναι τα σημαντικά/στρατηγικά ερωτήματα και ΣΕ ΑΥΤΑ πρεπει να απαντήσουμε! ΑΥΤΑ είναι τα στρατηγικά επίδικα που χρωματίζουν την τακτική στο σήμερα και τα σημερινά ζητήματα (ασφαλιστικό, παιδεία κλπ).

    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ή ΘΑ ΛΕΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ του στυλ “λαϊκή εξουσία στο εκεί και στο τότε και για σήμερα παλέψτε μόνο για το μεροκάματο ή ψηφίστε ΚΚΕ”, ή παπαριές του στυλ “Ο κόσμος φοβάται για αυτό και πρέπει να του πούμε πρώτα για το ευρώ και μετά για την ΕΕ ” (και χαιρέτα μου τον πλάτανο, ΛΑΕ), ή παπαριές του στυλ “απεργίες και μόνο απεργίες και κινηματισμός και είμαστε καλά” (ο κόσμος έχει κάνει απεργίες με το τσουβάλι και έχουν αποτύχει όλες σχεδόν, δεν αρκεί μόνο ο αγώνας)

    Reply
  7. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Κώστα συγνώμη κιόλας αλλά αυτό΄που γράφεις για το ΝΑΡ δεν παίζει:

    Μέτωπο ΝΑΙ και θεμέλιος λίθος του μετώπου είναι η θέση “Διπλή έξοδος της Ελλάδας από ΕΕ και ευρώ σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κατεύθυνση”.

    ΑΥΤΟ το έχει πει πολλάκις η ΕΕ εδώ και 1 χρόνο, αλλά από την ανάποδη! Σε ΑΥΤΟ έχει υψωθεί η αντιπαράθεση εντός εκτός συνόρων πλέον. Ο,τι δήποτε άλλο ως θέση, απλά σπέρνει αυταπάτες και λέει ψέμματα στον κόσμο.

    Reply
    1. Κώστας

      συγνώμη και από εμένα σύντροφε αλλά εδώ σε σύσκεψη τον Ιούλιο ειπώθηκε κατά λέξη “ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΠΟΥΛΕΤ”.

      από άνθρωπο που ξέρει, όχι από κανέναν τυχαίο.

      επίσης απάντα εδώ στους συντρόφους που λένε πως το ΝΑΡ σε καμία στιγμή δεν προσπάθησε να γίνει έστω συνεργασία.

      http://narnet.gr/articles/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82

      που ποτέ δεν είναι αργά βέβαια, αλλά θέλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ύλων.

      η ερώτηση που καλούμαστε να απαντήσουμε, και η ΛΑΕ, εγώ σε όλους λέω και για όλους λέω, είναι αν θα ήταν θετικό ή αρνητικό για την πολιτική ταξική πάλη από την σκοπιά των εργαζομένων και του λαού το 5% που θα είχε πάρει μια συνεργασία τον Σεπτέμβρη με μπούλετ την ρήξη.

      και μην μου αρχίσεις θεωρίες ότι δεν θα έπαιρνε 5%, το ρημάδι το 3% θα το έσπαγε.

      επίσης να σπάσει λέω εγώ η κοροιδία.

      δεν είναι προεκλογική περίοδος: ε όχι και να συζητάμε για πολιτικό μέτωπο

      είναι προεκλογική περίοδος: αυτά δεν συζητιούνται προεκλογικά.

      δεν γίνεται έτσι

      Κώστας

      Reply
  8. Ο άλλος Βασίλης

    …και ο ΝΑΡίτης Παπακωνσταντίνου, με σημερινό του άρθρο στην ΙΣΚΡΑ, μας πληροφορεί ότι στην Αμερική ένας σοσιαλιστής!!, βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Όπως στο παρελθόν μας πληροφορούσε για την “αραβική άνοιξη” και την αποτίναξη του ζυγού του τύραννου Καντάφι, από τον επαναστατημένο΅(!!!) λαό της Λιβύης!

    http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23384:sosial-papakon&catid=39:di-ameriki&Itemid=174

    Και το άρθρο τελειώνει, με έναν αρκετά ενδιαφέροντα επίλογο:
    ” Κι αν αυτό (η άνοδος ενός σοσιαλιστή υποψηφίου) ισχύει μια φορά για την παγκόσμια υπερδύναμη, το πιο σταθερό, πολιτικά, ιμπεριαλιστικό κράτος του σύγχρονου κόσμου, με μια οικονομία που δεν βρίσκεται στη χειρότερη φάση της και μια ανεργία που περιορίζεται γύρω στο 5%, μπορεί κανείς να φανταστεί τι είδους κυοφορεί η εποχή μας στη χειμαζόμενη Ευρώπη και ιδιαίτερα στη μεσογειακή της περιφέρεια. Αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει…”
    Ποιά είναι άραγε τα “ακραία πολιτικά φαινόμενα” που ¨κυοφορούνται” στη “χειμαζόμενη Ευρώπη”?
    Ποιά είναι η “Αθηνά”, ποιός πρέπει να κινήσει την χείραν του και προς ποιά κατεύθυνση?
    Αν στην Αμερική είναι η άνοδος ενός σοσιαλιστή, τίνος την άνοδο φοβόμαστε στην Ευρώπη?
    Μήπως των κομμουνιστών?
    Σε ποιούς κλίνει το ματάκι ο Πέτρος ο ΝΑΡίτης!

    Reply
  9. ΚΑΛΙΑΝΩΤΗΣ

    Ωραία τα λόγια αλλά ,επειδή αύριο έχουμε απεργία,άς θυμηθούμε τι έκαναν οι κομμουνιστές διαβάζοντας από το Ριζοσπάστη της 2/5/1931,ημέρα Σάββατο.
    “Παρά την απαγόρευση και την τρομοκρατία του δικτάτορα το προλεταριάτο της Αθήνας συγκεντρώθηκε και διεδήλωσε υπό την καθοδήγηση του ΚΚ και των ταξικών συνδικάτων.Οι εργάτες διεδήλωσαν έξω απ’ το Πτι-Παλαί το μέγαρο του Βενιζέλου και το λιθοβόλησαν…
    Οι εργάτες ζητωκραύγαζαν υπέρ του ΚΚ.Υψώθηκαν και κόκκινες σημαίες,κατόπι δε οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να ρίχνουν βροχή από πέτρες ενάντια στο Πτι-Παλαί.ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΘΑ ΕΣΠΑΓΑΝ,ΑΝ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕ ΠΡΟΦΘΑΙΝΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΡΙΛΙΕΣ.ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΣΠΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.”
    Τι τα ψάχνεις αυτοί ήταν πραγματικοί κομμουνιστές,Πάλευαν δεν έκαναν συμβολικές βόλτες…και προπαντός στην εξέγερση μην σπάσει και κανένα τζάμι… από προβοκάτορες και..μυστικές υπηρεσίες.

    Reply
  10. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    1. άλλε Βασίλη απλά είσαι αφερρέγγυος: Ο Πέτρος Παπακωνσταντίονου έχει αποχωρήσει από το ΝΑΡ έχα (1) χρόνο ΗΔΗ και έχει ιπροσχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στην ΛΑΕ.

    Αν θες να κάνεις κριτική, φρόντιζε να είσαι φερέγγυος και να λές την αλήθεια.

    2. Κώστα, το ΝΑΡ και σωστά, απέρριψε την τότε εκλογική συνεργασία με την ΛΑΕ: ΗΔΗ η ΛΑΕ ΔΕΝ συζήταγε τότε, ούτε περιεχόμενο συνεργασίας, ούτε όνομα, ούτε κοινές επιτροπές, ούτε κοινή διεύθυνση: Τα ήθελε όλα υπό την σκέπη της και υπό την σκέπη ενός Πολιτικού Συμβουλίου που ούτε η ίδια είχε εκλέξει (το Πολιτικο Συμβούλιο της ΛΑΕ τουλάχιστον τότε, ήταν διορισμένο απο την Αριστερή Πλατφόρμα).

    3. Ως βάση συγκρότησης ενός μετώπου, η θέση για διπλή έξοδο της χώρας απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, είναι μάλλον η σωστή θέση μιθας και είναι η μοναδική που λέει την απλή αλήθεια στον κόσμο και μπορεί να τον προετοιμάσει ΕΓΚΑΙΡΑ για την αναπόφευκτη διπλή ρήξη.

    Reply
    1. Ο άλλος Βασίλης

      Ο.Κ, αλλά όταν λιβάνιζε τους κατσαπλιάδες στη Λιβύη, ήταν και παραήταν στο ΝΑΡ και δεν βρέθηκε κανένας ΝΑΡίτης, ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ κλπ να του πει “τι λε ρε μαλάκα, κάφρε! ”
      Όσο για τη ΛΑΕ στην οποία βρίσκεται τώρα ο Πέτρος (που πάει παντού), με αυτή θέλετε συνεργασίες και μέτωπα και λοιδορείτε το ΚΚΕ που το αρνείται.
      Να δούμε τι θα λέτε σε μερικούς μήνες, όταν και το καρπούζι που λέγεται ΛΑΕ αποδειχτεί κι αυτό, μάπα! Ήδη από τώρα ρίχνει λάγνες ματιές προς τη μεριά κάποιας συμμετοχής στην εξουσία (και νομής της φυσικά) Το άρθρο του ΠΠ μαζί με δυο τρία άλλα προηγούμενα, είναι τέτοιες κινήσεις.
      Οι συνεργασίες κορυφής, είναι και αποτυχημένες και καταστροφικές. Το μόνο που θα μπορούσαν να πετύχουν, είναι να ανασύρουν από την αφάνεια εμπαθείς ηγετίσκους, που ούτε η μάνα τους δεν τους γνωρίζει.

      Reply
      1. Κώστας

        ψύχραιμη ανάλυση, έγραψε ο Πέτρος για τις αμερικάνικες εκλογές και βγήκε το συμπέρασμα ότι η ΛΑΕ προσπαθεί να μπει στην κυβέρνηση.

        πες το αναλυτικότερα, σε οικουμενική, με τον Λεβέντη ή χωρίς ?

        και όχι ο Πέτρος δεν πάει παντού, ήταν στο ΚΚΕ για χρόνια, μετά στο ΝΑΡ και τώρα στην ΛΑΕ, δεν είναι και 20 χρονών, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κάπου που διαφωνεί και δεν βοηθάει εφόσον διαφωνεί.

        και το άρθρο του για τις αμερικάνικες εκλογές είναι ολόσωστο πολιτικά, συντροφε ΑΝΤΑΡΣΥΕ μην είσαι και συ, κκεδίστικη συνήθεια είναι, της αποκήρυξης όποιου φύγει. Με δεδομένο το αμερικάνικο πολιτικό σύστημα, την αμερικάνικη ταξική δομή κλπ, που ο Πέτρος σε ένα πολύ σύντομο σημείωμα προφανώς δεν ανάλυσε, θα ήταν καλό να εκλεγεί σου λέει ένας τέτοιος άνθρωπος με τέτοια αντζέντα, με εργατολαική και νεολαιίστικη συσπείρωση γύρω του, που μάλιστα απέκτησε σχέση με το ΔΚ στα … 73. Δεν είναι δηλ περίπτωση Ομπάμα.

        Κώστας

        Reply
        1. Ο άλλος Βασίλης

          Κώστα, η ανάλυση του ΠΠ, σίγουρα είναι ψύχραιμη. Το θέμα δεν είναι αυτό.
          Το θέμα είναι ότι μέσω αυτής της ανάλυσης, στέλνει μηνύματα, προς αποδέκτες που σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με το λαϊκό κίνημα. Το αντίθετο μάλιστα!
          Κάνω συγκεκριμένη παραπομπή (#9).
          Να σου θυμίσω τα αντίστοιχα μηνύματα (τότε μίλαγε περί “κινδύνου κοινωνικών αναταραχών” και “κοινωνικής συνοχής”) που έστελνε ο Τσίπρας το 12, που μόνο το ΚΚΕ τα ερμήνευε όπως έπρεπε να ερμηνευτούν, δηλ μηνύματα προς τους μηχανισμούς του κεφαλαίου να τον εμπιστευτούν. Οι υπόλοιποι, εθελοτυφλούσαν.
          Το ίδιο κάνει σήμερα και η ΛΑΕ, μέσω της ΙΣΚΡΑ.
          Καλά θα κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην ανοίγει κεκρόπορτες δίνοντας αριστερό άλλοθι σε πολιτικά μορφώματα που δεν είναι αριστερά.

          Υ.Γ Δεν είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΟς και δεν αποκηρύττω γενικά και αόριστα επειδή απλά έφυγε από το ΚΚΕ. Μιλάω επί συγκεκριμένου ατόμου και γεγονότος.
          Ο ΠΠ γράφει άρθρα γνώμης στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μια από τις χειρότερες φυλλάδες της α.τ και με παρελθόν δοσιλογικό. Δεν γράφει απλά αρθράκια για να περνάει η ώρα.

        2. Κώστας

          μα, έχουμε συνομιλητή που υπογράφει ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ ρε Βασίλη, σε αυτόν “την λέω” για να υπερασπίζεται τον Πέτρο.

          ότι ο σύντροφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου στέλνει μηνύματα σε κέντρα εξουσίας για την καταστολή του ΚΚΕ είναι μια άποψη που την έγραψες δεύτερη φορά και θα συνεχίσω να κάνω πως δεν την διάβασα.

          δεν ξέρω πως να απαντήσω, αν τρολλάρεις σε βάρος του ΚΚΕ, ότι οι άνθρωποι του λένε τέτοια, είναι πετυχημένο αλλά δεν είναι σωστό.

          Κώστας

  11. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Επίσης Κώστα, ένα 5% απο μόνο του πια ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ούτε και βοηθάει σε τίποτα τον κόσμο.

    ΝΑΙ στο 5% και στο 55%, και στο 105%, αλλά ΝΑΙ με σχέδιο για οικοδόμηση λαϊκών θεσμών, για προετοιμασία του κόσμου για την διπλή ρήξη και έξοδο, για σύνδεση αυτών με την αντικαπιταλιστική προοτπική.

    Αλλιώς, μάλλον τζάμπα καίει η λάμπα και αυτό μάλλον μας το απέδειξε τόσο η ΕΕ και των ωμό τσαμπουκά της, όσο και η υποταγή του ΤΣΙΡΙΖΑ στο κεφάλαιο. Τα μισόλογα και οι υπεκφυγές σε αυτό το ακανθώδες θέμα, ΠΑΝΤΑ θα βοηθούν τον αντίπαλο του λαού και όχι τον λαό.

    Reply
    1. Κώστας

      ενώ το 0,8% μετακινεί και βουνά.

      ειδικά με γραμμή “η έξοδος από την ΕΕ είναι ψευτοδίλλημα”

      και ας ήταν του ΕΕΚ αυτός που το είπε όλο καμάρι σε ένα πάνελ, το χρεωθήκατε όλοι. Αυτή ήταν η ουσία

      αρνηθήκατε την αντιΕΕ συσπείρωση της αριστεράς σε εκείνη την συγκυρία

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        Κώστα σε βρίσκω φάουλ και ανενημέρωτο: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως βάση συγκρότησης του μετώπου έχει προτείνει την θέση “ΔΙΠΛΗ έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση”.

        ΑΥΤΗ η θέση είναι ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ όσον αφορά την συγκρότηση ενός μετώπου. ΚΑι είναι προαπαιτούμενη διότι πολύ απλά, ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στον κόσμο και είναι η μόνη που μπορεί να συμβάλλει στην έγκαιρη -όσο γίνεται – προετοιμασία του.

        Σε αυτό το κομβικό θέμα ΔΕΝ χωρούν ψέμματα, μισόλογα και αοριστολογίες. Δεν χωρούν επίσης επικλήσεις για ενότητα και όπου βγει. Ολα αυτά δοκιμάστηκαν με τον ΤΣΙΡΙΖΑ και όχι μόνο χρεοκόπησαν αλλά ο ΤΣΙΡΙΖΑ έγινε και κόμμα του κεφαλαίου.

        Οπότε το έργο το έχουμε δει ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε παρόμοιο έργο. Μέτωπο ΝΑΙ, αλλά με την αληθεια προμετωπίδα.

        Απο κει και πέρα αυτά που γράφεις για 0,8% που μετακινεί βουνά, ή το παρακάτω περί ψευτοδιλλήματος, ούτε τα πε ποτέ το ΝΑΡ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε και θα τα πουν.

        Reply
        1. Κώστας

          δεν απαντάς σε τίποτα σύντροφε.

          και η διπλή ταυτόχρονη έξοδος με εργατική εξουσία που μου λες δοκιμάστηκε στην κοινωνία, πήρε πολλάκις τα συγχαρητήρια του συστήματος, εδραίωσε την αστική στρατηγική και πολιτική.

          αντίθετα εγώ δεν είδα κανέναν συριζα ποτέ με θέσεις την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, την κοινωνικοποίηση μεγάλου μέρους της οικονομίας, την ρήξη με την ΕΕ, δηλ με κάθε συνθήκη, κανόνα, την άρνηση κάθε ΕΣΠΑ και ΚΑΠ κλπ.

          Γιατί, πολύ απλά, δεν τηρείς συνθήκες, δεν παίρνεις ΕΣΠΑ, δεν παίρνει ΚΑΠ. Το υπερόπλο, αυτό με το όποίο σε μπιπ αύριο το πρωί αν θέλουν είναι η ΕΚΤ. Στα άλλα τι θα σου κάνουν ? Δικαστήριο ? Δεν πας σαν ελληνικό δημόσιο να δικαστείς.

          Αυτό είναι που κάνει ένα πολιτικό περιεχόμενο ρήξης με την ΕΕ απόλυτα επαρκές.

          Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η έξοδος πρέπει να είναι διπλή και όχι τριπλή ταυτόχρονη. ¨Οπως εγώ αφήνω ένα περιθώριο, που μπορεί να είναι από δευτερόλεπτα μέχρι κάποιους μήνες ανάμεσα στις 2 εξόδους, εσύ αφήνεις ανάμεσα στην έξοδο από την ΕΕ και την έξοδο από το ΝΑΤΟ. Η οποία είναι κορυφαίο θέμα, εξίσου με την ΕΕ.

          Να υποθέσω ότι είσαι φιλικός προς το ΝΑΤΟ ?

          Κώστας

  12. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Επίσης Κώστα, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΝ αρνηθήκαμε καμμία αντι-ΕΕ συνεργασία, διότι πολύ απλά, με ευθύνη των δυνάμεων της ΛΑΕ ΔΕΝ υπήρξε ΚΑΜΜΙΑ πρόταση αντι ΕΕ συνεργασίας.

    Υπήρξε μόνο, μια πρόταση εκλογικής συνεργασίας κάτω απο την ηγεσία της Αριστερής πλατφόρμας (η οποία καπέλωσε κανονικότατα και την υπόλοιπη ΛΑΕ χωρίς σοβαρό αντίλογο), με περιεχόμενο, διεύθυνση, κλπ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δοσμένα από την -ήδη καπελωμένη απο την πλατφόρμα- ΛΑΕ.

    Αυτή είναι η αλήθεια Κώστα, και είναι γνωστή.

    Reply
    1. Κώστας

      φάουλ σ του site, προφανώς μην το ανεβάζετε, αλλά μου την δίνουν τα “είναι γνωστό”, “είσαι ανενημέρωτος” για θέματα που είναι αντικείμενο πολιτικής κουβέντας και οχι αντικειμενικά γεγονότα

      Κώστας

      Reply
  13. el quinto regimiento

    καλές κουμπαριές κυριοι της Ανταρσύα.
    κάποτε (μακρινό 2004-5) σκυλοβρίζατε την ΚΟΕ (ορθότατα) γιατί
    ζητούσε…παναριστερά..
    και τώρα γινατε πιο δεξιοι και απ’ αυτούς τους κοετζήδες,

    που σήμερα στο Σύνταγμα φωνάζανε “Αλέξη
    σε πιστέψαμε, μας πρόδοσες, γι αυτο άντε και γαμήσου”

    και κατι άλλα χαζά, που δεν κάνουν ούτε
    για σατυρική στήλη.

    και ο Περισσός μοιάζει με επαναστατικο κομμα.

    Συγχαρητήρια,
    διαβήκατε το ρουβίκωνα,
    δεν υπάρχει πια επιστροφή…

    ευχομαι να μην σας ακολουθήσει στο ξεφτιλικι
    της συνεργασίας με το Σύριζα το 2012 + (ΛΑΕ)
    η πλειοψηφία των εαακιτών. Αν και θα έχετε
    …σίγουρα..λάβει τα μέτρα σας.

    R.I.P. αθάναατη ..ριζοσπαστική αριστερά

    Reply
  14. G.T.

    Αγαπητοί φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ μετά τις ενωτικές ανακοινώσεις με τη ΛΑΕ γιατί αποφασίσατε να κατεβείτε χωριστά στις συγκεντρώσεις; Τι ρόλο παίζουν τα ενωτικά ψηφίσματα και οι κοινές σας προτάσεις, όταν δεν καταφαίρνετε να κάνετε έστω από κοινού μια πορεία; Μήπως τελικά είναι για τα μάτια του κόσμου αυτή η “ενότητα”; Μήπως στοχεύει κάπου αλλού; Μήπως;

    Reply
  15. el quinto regimiento

    δηλαδή να καταλάβω κάτι ρε παιδιά.
    Στις εκλογές εσεις οι ναρίτες δεν κατεβήκατε μαζί με τη ΛΑΕ
    γιατί τα σπάσαστε στην ονομασία του ψηφοδελτίου “ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ”;

    Σε ολα τα άλλα τα ειχατε βρει;
    Αυτά δεν γράφουν οι σύντροφοί σας στο ΝΑΡ; Δείτε παρακάτω.

    σορρυ αυτό πως ακριβώς λέγεται..πολιτικά;

    διαβάστε, αν ειναι δυνατόν:

    Η πλειοψηφία της ΠΕ αποφάσισε ότι:
    “…δεν προκύπτει στο άμεσο μέλλον δυνατότητα πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας» με τη ΛΑΕ, “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δυνάμεις της πολιτικής συνεργασίας πρέπει να παρέμβουν αυτοτελώς στην πολιτική μάχη των επερχόμενων εκλογών», διότι “τυχόν προσχώρηση σε εκλογική συνεργασία με την ΛΑ.Ε, […] θα σημαίνει στην πράξη […] αποσυγκρότηση και όχι συγκρότηση του αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού ρεύματος” (Απόφαση ΠΕ, Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, σημείο 10).
    Σε πλήρη αντίθεση με τη σαφή αυτή κατεύθυνση της ΠΕ, δύο ημέρες μετά, το ΝΑΡ συμμετείχε σε αντιπροσωπεία της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία “προσχώρησε” σε πρόταση εκλογικής συνεργασίας στη ΛΑΕ και η οποία, στις 30 Αυγούστου, εγκρίθηκε από το ΠΣΟ και υπερψηφίστηκε από το ΝΑΡ:
    “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε πρόταση εκλογικής και πολιτικής συνεργασίας προς αριστερές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της ΛΑ.Ε. […] η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφορούσε μια ισότιμη εκλογική συνεργασία δύο μετώπων και όχι προσχώρηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μέτωπο της ΛΑΕ […] που θα αποτυπωνόταν στο όνομα (ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την εκλογή αντιπροσώπων…”. Δηλαδή, η πλειοψηφία της ΠΕ “εφάρμοσε” (εν μέρει) την πρόταση της μειοψηφίας.
    Τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Αναδεικνύουν μια αντιφατική πρακτική της ΠΕ του ΝΑΡ, η οποία ενέχει στο ένα άκρο της στοιχεία σεχταρισμού και στο άλλο στοιχεία οπορτουνισμού, συμπυκνωμένα στο διάστημα 48 ωρών.

    http://narnet.gr/articles/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82

    Reply
    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      el quinto regimiento, έχω ΗΔΗ απαντήσει στο α ερώτημα: το ΝΑΡ και σωστά, απέρριψε την τότε εκλογική συνεργασία με την ΛΑΕ: ΗΔΗ η ΛΑΕ ΔΕΝ συζήταγε τότε, ούτε περιεχόμενο συνεργασίας, ούτε όνομα, ούτε κοινές επιτροπές, ούτε κοινή διεύθυνση: Τα ήθελε όλα υπό την σκέπη της και υπό την σκέπη ενός Πολιτικού Συμβουλίου που ούτε η ίδια είχε εκλέξει (το Πολιτικο Συμβούλιο της ΛΑΕ τουλάχιστον τότε, ήταν διορισμένο απο την Αριστερή Πλατφόρμα).

      Οσον αφορά το β ερώτημα, η κριτική των συντρόφων στην ΠΕ του ΝΑΡ είναι ότι ενέργησε με σπασμωδικό τρόπο, εντός λίγων ημερών. Δλδ ενώ η ΛΑΕ ΔΕΝ ήθελε να συζητήσει περιεχόμενο, όνομα και διεύθυνση της συνεργασίας και τα ήθελε όλα για τον εαυτό της η πλατφόρμα (εξ ονόματος της ΛΑΕ), το ΝΑΡ ταλαντέυτηκε ανάμεσα στο να μην συνεχιστούν οι επαφές (έβλεπε ΠΟΥ θα κατέληγαν), ή να συνεχιστούν μέχρι την τελική απάντηση της ΛΑΕ (δημόσιες επαφές υπήρχαν ανακοινωμένες ήδη απο το καλοκαίρι του ’15 με τη ναριστερή πλατφόρμα). Τελικά συνεχίστηκαν μέχρι να ανακοινώσει η ΛΑΕ την απόφασή της, οπότε ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ απέρριψε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την εκλογική συνεργασία:

      “…..Η πλειοψηφία της ΠΕ αποφάσισε ότι:

      «…δεν προκύπτει στο άμεσο μέλλον δυνατότητα πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας» με τη ΛΑΕ, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δυνάμεις της πολιτικής συνεργασίας πρέπει να παρέμβουν αυτοτελώς στην πολιτική μάχη των επερχόμενων εκλογών», διότι «τυχόν προσχώρηση σε εκλογική συνεργασία με την ΛΑ.Ε, […] θα σημαίνει στην πράξη […] αποσυγκρότηση και όχι συγκρότηση του αντικαπιταλιστικού και επαναστατικού ρεύματος» (Απόφαση ΠΕ, Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, σημείο 10).

      Σε πλήρη αντίθεση με τη σαφή αυτή κατεύθυνση της ΠΕ, δύο ημέρες μετά, το ΝΑΡ συμμετείχε σε αντιπροσωπεία της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία «προσχώρησε» σε πρόταση εκλογικής συνεργασίας στη ΛΑΕ και η οποία, στις 30 Αυγούστου, εγκρίθηκε από το ΠΣΟ και υπερψηφίστηκε από το ΝΑΡ:

      «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε πρόταση εκλογικής και πολιτικής συνεργασίας προς αριστερές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της ΛΑ.Ε. […] η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφορούσε μια ισότιμη εκλογική συνεργασία δύο μετώπων και όχι προσχώρηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μέτωπο της ΛΑΕ […] που θα αποτυπωνόταν στο όνομα (ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την εκλογή αντιπροσώπων…». Δηλαδή, η πλειοψηφία της ΠΕ «εφάρμοσε» (εν μέρει) την πρόταση της μειοψηφίας.

      Τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Αναδεικνύουν μια αντιφατική πρακτική της ΠΕ του ΝΑΡ, η οποία ενέχει στο ένα άκρο της στοιχεία σεχταρισμού και στο άλλο στοιχεία οπορτουνισμού, συμπυκνωμένα στο διάστημα 48 ωρών…..”.

      Reply
      1. Κώστας

        Έλα ρε συ ΑΝΤΑΡΣΥΕ που οι 3 σύντροφοι του ΝΑΡ κάνουν κριτική από την σκοπιά ότι το ΝΑΡ κακώς συζήτησε όσο συζήτησε. Έπρεπε λιγότερο δηλ ? Αυτό λένε ? Δεν ήθελαν δηλ ? Πλειοδοτούν στην άρνηση και όχι στο ότι έπρεπε να γίνει συνεργασία την οποία το ΝΑΡ δεν κυνήγησε γιατί “δεν υπήρχαν όροι”. Το σκόπιμο λάθος σε αυτό είναι πως η συμμετοχή του ΝΑΡ αλλάζει τους όρους από μόνη της, και γι αυτό το αριστερό ρεύμα δεν σας ήθελε, και του κάνατε την χάρη μια χαρά,

        Σύντροφε μου οι οργανώσεις μας, ορθά, δεν έχουν δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και έχουν δημόσιο διάλογο, αυτό που κάνεις ειναι παράλογο υποτιμάει την νοημοσύνη μας και τους 3 συντρόφους, και όχι μόνο τους 3 και τους υπόλοιπους που έβγαλαν κείμανα, το 10+1 λόγοι πχ.

        Κι αν το πρόβλημα ήταν όντως το τι ήταν η ΛΑΕ τότε, πως το χειρίστηκε και όσα λες, δεν θα είχατε πάρει τις μετεκλογικές αποφάσεις για καμία πολιτική συνεργασία με την ΛΑΕ. Θα αφήνατε τον διάλογο ανοιχτό.

        Κώστας

        Reply
        1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Δεν υποτιμώ κανενός την νοημοσύνη Κώστα: Να στο πω και πιο απλά: Με την ΛΑΕ και τους όρους που αυτή έθεσε (κα ικαπέλωσε και τους υπόλοιπους η Αριστερή πλατφόρμα) το ΝΑΡ ΔΕΝ υπήρχε καμμία περίπτωση να συμφωνήσει σε κα΄ποια συνεργασία.

          Καπελωμένοι και σε μορφή και σε περιεχόμενο αλά ΣΥΡΙΖΑ 2 δεν υπήρχε περίπτωση να είμαστε.

          Απο δω και περα φυσικά να ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ την ΚΟΙΝΗ δράση, με ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ και όχι ό,τι να ναι!Και αυτό κάνει η σωστή πρόταση κοινής δράσης που απευθυνε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη ΛΑΕ.

        2. Κώστας

          α, ούτε κοινή δράση δηλ. Όχι ότι με σοκάρει δηλ, το ξέρω καλά τι σημαίνει να ανακαλύπτεις το … 2016 την Κοινή δράση.

          για το ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πάλι σε σύντροφο σου δίνω τον λόγο, αλλα θα πεις ότι ο σύντροφος λέει ξεκάθαρα όχι στο μέτωπο.

          http://k-lab.zone/i-itta-ke-i-anasygkrotisi-tis-aristeras/

          Τα λέμε άλλη φορά, έτσι κι αλλιώς δεν γίνονται αυτά στο internet, στην ζωή και την ταξική πάλη πρέπει να βρεθούμε αλλά πρέπει να παραμερίσουμε αυτές τις απόψεις της άρνησης που σφραγίζουν την πρακτική σας.

          Κώστας

        3. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Κώστα ΔΕΝ θες να καταλάβεις και ΘΕΣ να μου χρεώνεις πράγματα:

          α. Είμαι και το ΝΑΡ είναι, ΥΠΕΡ της κοινής δράσης. ΑΛΛΑ ΌΧΙ όπως το λές Κώστα μου, διότι εσύ μάλλον θες ΣΥΡΙΖΑ νο2.

          ΑΥΤΟ ΔΕΝ θα το κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

          β. Ενιαίο μέτωπο σήμερα το οποίο θα έχει ως βάση συγκρότησης την θέση “ΔΙΠΛΗ ΕΞΟΔΟΣ από ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση” ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! Αλλά ΔΕΝ θέλουμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Σόρρυ κιόλας που δεν θέλουμε να γίνουμε όπως μάλλον εσύ θες ΣΥΡΙΖΑ νο2.

          γ. Εάν η ΛΑΕ και η κάθε ΛΑΕ αποφασίσει ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ δλδ ψέμματα στον κόσμο, τότε ΝΑΙ στο μέτωπο! αλλιώς , ΟΧΙ.

        4. Κώστας

          εντάξει σε πιστεύω, κρατάω την μετατόπιση του ΝΑΡ από την θέση του για το αντικαπιταλιστικό μέτωπο, θετικό είναι αυτό

          Κώστας

        5. Ο άλλος Βασίλης

          Βρε Κώστα μου, με το συμπάθειο δηλαδή, έχετε και οργανώσεις?
          Και αυτό το καρφί το ρίχνω, γιατί λες παρακάτω, ότι “έχουν δημόσιο διάλογο και δεν έχουν δημ συγκεντρωτισμό”. Δηλαδή, τι κάνουν αυτές οι οργανώσεις? Αέναο δημόσιο διάλογο? Ο διάλογος είναι ο στόχος σας? Αν είναι έτσι, τότε είστε λέσχη συζητήσεων και όχι πολιτικής δράσης.
          Και τότε που είσαστε ΣΥΡΙΖΑίοι, αυτό λέγατε. Ότι κάνατε διάλογο.
          Τα μέλη έκαναν διάλογο μεταξύ τους, ο Αλέξης έκανε διάλογο με τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και όλα καλά κι ωραία.
          Ο Αλέξης κάτω απ τη μύτη σας έκανε τις “κινήσεις” του, εσείς τον καμαρώνατε και καλά γάτος ο αρχηγός(!), δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δεν υπήρχε να του επιβάλει να ακολουθήσει κάποιες συλλογικέ αποφάσεις………..
          ……και μετά ψαχνόσασταν, τι έγινε το “μεγαλειώδες ΟΧΙ” του ελληνικού λαού!
          Κώστα, ευτυχώς που λέτε και διακηρύσσετε δεξιά κι αριστερά ότι δεν έχετε δημ συγκεντρωτισμό. Θα τον είχατε μαγαρίσει κι αυτόν σαν την έννοια της αριστεράς!

        6. Κώστας

          σύντροφε άλλε Βασιλη οταν λέω “οι οργανώσεις μας” εννοώ το ΝΑΡ και την ΑΡΑΝ, ενδοαεακκίτικη κουβέντα βασικά, και ναι λέμε πως έχουμε οργανώσεις, και πως δεν ήταν και ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ άρα όσα λες είναι άκυρα.

          για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ο Λένιν έλεγε πως είναι για συνθήκες παρανομίας

          Κώστας

  16. Ο άλλος Βασίλης

    ΑΝΑΡΣΥΕ, προσπαθείς(προσπαθείτε) με λεκτικούς ακροβατισμούς να αποδείξετε ότι η μέρα είναι νύχτα και το κρέας ψάρι!
    Από το 12 (και πιο πριν) προσκολλάστε σε κάθε ρεφορμιστικό, οπορτουνίστικο και υπόπτου ρόλου, μόρφωμα που υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παίξετε και το ρόλο της συγκολλήτικής ουσίας μεταξύ αυτών των μορφωμάτων και των συνεπών ταξικών δυνάμεων. Το αποτέλεσμα είναι, απλά, να τους δίνετε κάποιο αριστερό άλλοθι, καθώς και σε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πόσο πολύ βαθειά στην υπηρεσία του κεφαλαίου βρίσκονται αυτά τα κόμματα και τα μορφώματα, σφυρίζετε αδιάφορα και προσπαθείτε να πιαστείτε από τις λέξεις διαφόρων αντιφατικών ανακοινώσεων που έχετε κάνει κατα καιρούς. Και συνεχίζετε με το επόμενο μόρφωμα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα……..!

    Κώστα, δεν είπα πουθενά “ότι ο σύντροφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου στέλνει μηνύματα σε κέντρα εξουσίας για την καταστολή του ΚΚΕ “. Ο ΠΠ, δεν εκτίθεται με τέτοιες χοντράδες! Αυτό άλλωστε, τα κέντρα το ξέρουν και δεν χρειάζεται υπενθύμηση. Η καταστολή του ΚΚΕ, γίνεται έμμεσα. Με την αναδειξη των ρεφορμιστικών στοιχείων, στα οποία οι διάφοροι “πρόθυμοι”, καλή ώρα, δίνουν αριστερό άλλοθι!
    Είπα ότι ο σύντροφός ΣΑΣ, στέλνει μυνήματα σε αυτά τα κέντρα εξουσίας, για να τους συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους, αυτόν και την ΛΑΕ, για την διαχείρηση του συστήματος, διότι διαφορετικά το σύστημα διατρέχει τον κίνδυνο “ακραίων πολιτικών φαινομένων” (έτσι το γράφει στο άρθρο του). Και φυσικά να τους υπενθυμίσει, ότι ο καλύτερος διαχειριστής αυτών των “ακραίων πολιτικών φαινομένων”, έχει αποδειχτεί ότι είναι τα ρεφορμιστικά μορφώματα.

    Reply
  17. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    H ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθεί να παίξει τον ρόλο μιας κομμουνιστικής Αριστεράς η οποία:

    α. ΔΕΝ βολεύεται με την λογική “εγώ καλά τα΄πα επιβεβαιώθηκα και δεν με ενδιαφέρει ΑΝ θα κερδίσω ή όχι, αν θα νικήσει ο λαός ή όχι”,

    β. Θέλει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ρεφορμισμό και όχι στα λόγια.

    Reply
  18. el quinto regimiento

    σορρυ αλλα ο ρεφορμισμος δεν πολεμιέται με “μέτωπα της παναριστεράς”.
    –θυμηθείτε: ναρίτικος όρος— Εν ανάγκη για να θυμίσουμε στους παλιούς και να μάθουν και οι νεότεροι θα αρχίσω να ανεβάζω αποσπασματάκια από κειμενα ναριτών του 2005 απέναντι στην παναριστερά της ΚΟΕ.

    Απλώς γινεσαι διακοσμητική γλάστρα στα διαχειριστικά παιχνίδια του κάθε Τσίπρα και του κάθε Λαφαζανη, απλά τα πράγματα.

    Ολα τα άλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιόμαστε. Για τον άλλο φιλο που αναρωτέται και γιατί δεν ενώθηκαν τα δυο μπλοκ στη πορεία. Ε, και ; Στο μέλλον θα ενωθούν. Ασε που είδα τη ΛΑΕ ενισχυμένη, ενώ, το μπλοκ της Ανταρσύα..δεν ήταν και τόσο δυνατό. Φαντάζομαι το παρατηρήσατε ολοι.

    Και με την Ανταρσύα έτσι γινόταν, στην αρχή το ΣΕΚ βαπτιζόταν ΠΑΣΕΚ απο τους ναρίτες και το ΝΑΡ “ανιστέκονταν” στο ΕΝΑΝΤΙΑ, 1 χρονο μετά κωλοτούμπα απο τους ναρίτες και τσουπ έφτιαξαν μαζί τους την Ανταρσύα, διαδίδοντας οτι τελικά το ΣΕΚ δεν ειναι ΠΑΣΕΚ αλλα κεντρίστική δύναμη και εντος της Ανταρσύας με τη συμμετοχή του ΝΑΡ εξασφαλίζονται οι όροι για μαζική επαναστατική απεύθυνση και άλλα ωραία.

    Ακριβώς το ιδιο γίνεται και τώρα. Δεν με ενδιαφέρει πως χαρακτηρίζουν οι 3 ναρίτες τα γεγονότα. Με ενδιαφέρουν τα γεγονότα αυτά καθ’ αυτά που αναφέρουν ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ. Τουτέστιν, ναι ειχαμε απόφαση ως ανώτατο όργανο πλειοψηφικά να μην συμμετέχουμε σε κοινο εκλογικό μέτωπο, αλλα τελικά πήγαμε και διαπραγματευτήκαμε το “ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, οι αλλοι, Λαετζήδες, προφανώς ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. δεν το ήθελαν και τελικά τα …σπάσαμε.

    —-Σιγά ρε Κωστή μην φοβόταν το αριστερό ρεύμα το ΝΑΡ. απλά ειναι τα πράγματα , σου λέει αποδεχτείτε τον όρο ΛΑΕ και ενταθχείτε σε εμας, εμας μας ξέρουν πια οι πάντες, δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοιους ορους απο εσάς. Δεν θα δεχτούμε το όρο ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που by the way αποδέχτηε προσωρινά η Ανταρσύα για το ΕΕΚ, (μήπως;) για ξεκάρφωμα, προς το δημοκρατικοτερον εντος των μελών; Να δειτε τι εξουσιαστής ειναι ο Λαφαζάνης εμεις δεν κάνουμε τέτοια;—–

    Τα πράγματα ειναι απλά, τα στελέχη του ΝΑΡ σκεφονται και δρουν απλά και κατανοητά: γραμμένες στα παλιά μας τα πούτσια τις έχουμε τις προγραμματικές -και καλά- διαφορές με τη ΛΑΕ που πλασάρουμε προς τα έξω στη βάση των συντρόφων μας στα ΕΑΑΚ, την Ανταρσύα, τα σχήματα κτλ…, όταν έρχεται η ώρα των κουκιών τα πράγματα ειναι απλά: δέχεστε δυο ονόματα, αλλιως δεν μπαίνουμε και στην τελική σας δείχνουμε και τη δυναμική μας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή δεν μπήκατε στη βουλή (θα μου πεις τα ποσοστά δεν αθροίζονται στις εκλογές, αλλά στο φαντασιακο της εκλογολαγνείας, καμια φορα προστίθενται).,

    ετσι λοιπόν στο επόμενο διαβούλιο που θα προκύψει , πάλι σε 48 ώρες θα γινουν τα γνωστά πραξικοπηματάκια από τα πάνω και η συμφωνία θα κλείσει.Σε αυτή την περίπτωση μπορει να μην γινουν καν …πραξικοπηματάκια. Μπορει η πλειοψηφία να αποδεχτεί την κωλοτούμπα, με το κλασσικο επιχείρημα ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ (να γινουμε και εμεις βουλευτές ρε παιδια!, μονο η ΚΟΕ;)

    Γι αυτο σας λέω ρε παιδιά, συγχαρητήρια για τις κουμπαριές.
    Δεν υπάρχει επιστροφή.
    Δεν μπορεις να βγαινεις στους χώρους δουλειάς αυτή τη στιγμή με ενιαομετωπικο προγραμμα πάλης τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ της ΛΑΕ, Ειστε τελειωμένοι από χέρι…

    Reply
    1. Κώστας

      el quinto δεν ξέρω πόσο έχεις ζήσει το αριστερό ρεύμα, επειδή εγώ το έχω ζήσει πολύ σε πληροφορώ ότι δεν φοβάται απλώς το ΝΑΡ, το τρέμει.

      είναι τόσο ανοργάνωτοι και ασυγκρότητοι από κομματική άποψη (ιδεολογικά και πειθαρχίας δηλ) που η παρουσία του ΝΑΡ απλά θα επέβαλλε πως δεν θα υπήρχε η ΛΑΕ σήμερα αλλά κάτι πολύ καλύτερο.

      επίσης είναι εντελώς έξω η εκτίμηση σου ότι ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα τα βρουν στις επόμενες εκλογές. Η πιθανότητα αυτή την στιγμή είναι μηδενική, δεν θέλουν με τίποτα το αριστερό ρεύμα και το ΝΑΡ

      Κώστας

      Reply
  19. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    el quinto regimiento, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

    α. Οντως η ΠΕ του ΝΑΡ έκανε σπασμωδικές κινήσεις που τις επισημαίνουν οι σύντροφοι στοκείμενό τους. Κατά την γνώμη μου, εάν το ΝΑΡ είχε βγεί ανοιχτά απο το καλοκαίρι κιόλας του ’15 και είχε πει: Σύντροφοι, εάν θέλετε εκλογική συνεργασία, Ή δέχεστε την θέση “διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κατευθυνση” ως την ΚΕΝΤΡΙΚΗ θέση μιας συνεργασίας, Ή ΔΕΝ συνεργαζόμαστε εκλογικά, θα ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα!

    Ή λεμε την αλήθειας στον κόσμο (αν μη τι άλλο), ή λέμε ψέμματα στον κόσμο. Και η θέση της ΛΑΕ λέει ΨΕΜΜΑΤΑ στον κόσμο όσον αφορά τον χαρακτήρα και την πολιτική της ΕΕ.

    β. Αυτή την περίοδο, υπάρχει ανάγκη για κοινήη δράση εναντίον του ασφαλιστικού ν/σ της κυβέρνησης. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ, βγήκε ΕΓΚΑΙΡΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απηύθυνε πρόταση κοινής δράσης στις δυνάμεις της Αριστεράς, με ΕΠΑΡΚΕΣ πλαίσιο!

    Οσον αφορά την ΛΑΕ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όντως οι συνδικαλιστές της στην συντριπτική τους πλειοψηφία, συγκροτούν ΚΟΜΜΑΤΙ της ξοφλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Η πρόταση κοινής δράσης τους δείχνει έναν δρόμο εάν θέλουν που μπορούν να επιλέξουν. ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

    Μέχρι στιγμής πάντως, η ΛΑΕ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ όσον αφορά την χτεσινή απεργία.

    Reply
    1. Κώστας

      μιλάμε για απάλευτη αλαζονεία.

      θα κριθούν λέει σύντομα κιόλας. Βάζει και κεφαλαία, μάλλον θα είναι πολύ αυστηρός αν η ΛΑΕ δεν … προσχωρήσει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      φοβάμαι λίγο

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        Κώστα ΓΙΑΤΙ αλαζονεία;; ΟΠΩΣ θα κριθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κρίνεται, ΕΤΣΙ θα κριθεί και η ΛΑΕ σχετικά με το ΑΝ και πως συμβάλλει στην αντίσταση τοιυ λαού.

        Ούτε προσχώρηση της ΛΑΕ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΛΑΕ. Θέλεις Κώστα κοινή δράση; ΑΝ θές ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ στην πράξη! Το ίδιο ισχύει για την ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

        Πχ στο εργατικό κίνημα: ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΩΣΤΑ νέο και πιο οργανωμένο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ με στόχο την ανάδειξη ενός μόνιμου κεντρου συζητησης ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων; Ή θα παραμείνει η Αριστερά στην πλειοψηφία της κομμάτι της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας άρα και της πολιτικής αυτής ουσιαστικά αλλά και των ορίων αυτής;

        Reply
        1. Κώστας

          Πολύ σωστή η ερώτηση σου για το εργατικό κίνημα σύντροφε ΑΝΤΑΡΣΥΕ, στην κάνω και γω . Ή μήπως φτιάχτηκε ? Πρέπει να φτιαχτεί αλλά ακόμα δεν υπάρχει ? Ποιον από τους 2 συντονισμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εννοείς ? Ποια η αξιοπιστία προτάσεων κοινής δράσης στο εργατικό όταν καν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει κοινή δράση στο εργατικό ? Καταλαβαίνεις λοιπόν πως υπάρχουν θέματα, δεν είναι για ξεπέτες και για αλαζονεία, που πίστεψε με, δεν κρύβεται.

          Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.