.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κοινωνικό ιατρείο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ιωνίας, για τις δηλώσεις “Ποτάμι” στην Υγεία


koinoniko_farmakeioΑνακοίνωση του Αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού Ιατρείου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ιωνίας για τις δηλώσεις του κόμματος Ποτάμι στην Υγεία.

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε δεκάδες ανασφάλιστους ασθενείς που δεν έχουν να δώσουν το παραμικρό ευρώ για να αγοράσουν τα φάρμακα τους (ακόμα και αν είναι συνταγογραφημένα). Το δικαίωμα που δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στη συνταγογράφηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες επί τις ουσίας δεν έχει δώσει λύση λόγω του κόστους συμμετοχής στην αγορά τους. Επίσης δεν δικαιούνται ακόμα και σήμερα συνταγογράφηση εξετάσεων καθώς και αναλώσιμου υλικού. Παράδειγμα ένας ανασφάλιστος ασθενής που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη μπορεί πλέον να πάρει την ινσουλίνη αλλά δεν μπορεί να κάνει εξετάσεις αίματος και δεν δικαιούται συνταγογράφηση για τις ταινίες μέτρησης σακχάρου.

Η κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή και η κατάργηση 5 ευρώ για τακτική εξέταση στο ΕΣΥ είναι ένα θετικό μέτρο που όμως δεν πρέπει να μείνει εκεί. Ελπίζουμε να είναι μια αρχή για την πλήρη κάλυψη όλων των ανασφαλίστων. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι όταν είναι κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι δεν έχει εργασία και άρα δεν έχει το παραμικρό εισόδημα για να ζήσει .

Η κατάργηση των χαρατσιών στην Υγεία που επέβαλαν η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θεωρούμε ότι είναι λαϊκισμός! Μας προξένησαν φοβερή εντύπωση οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Ποταμιού για την Υγεία κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος και τους καλούμε να ανακαλέσουν άμεσα !

Υ.Γ.: Λαϊκισμός για εμάς είναι να συναντιέται κανείς με αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα (βλ. Σουλτς) και όχι με αυτούς που κράτησαν τον λαό όρθιο μέσα στην κρίση (βλ. Κοινωνικά Ιατρεία).

Οι δηλώσεις του “Ποτάμι” εδώ

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.