.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λεφτά έχει ο Καρυπίδης μόνο για τον… Άρη


karypidisΔ.Σ.

Ένα επικοινωνιακό παιχνίδι βιώνουν αυτές τις ημέρες οι 1400 εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, με την κυβέρνηση να  «τραβάει τ’ αυτί» στους ιδιοκτήτες επειδή «δεν ήταν συνεπείς σε όσα συμφωνήθηκαν στις τριμερείς συναντήσεις», απειλώντας εκ των υστέρων με «πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις» και την εργοδοσία να ζητά και τα ρέστα, κατηγορώντας τους… εργαζόμενους ότι αυτοί δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους!

Από την άλλη, ο Θ. Καρυπίδης ως πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, βρήκε… 1,2 εκατ. ευρώ (!) για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται για τις υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή κρατά απλήρωτους επί επτά μήνες τους εργαζόμενους.

Αλλά και στον κλάδο λιανεμπορίου που δραστηριοποιείται, όπως καταγγέλλει ακόμα και το υπουργείο Εργασίας, προβαίνει σε αδιαφανείς «επιχειρηματικές κινήσεις», όπως μεταφορά καταστημάτων σε άλλη ιδιοκτησία, «πριονίζοντας» το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη αντιδρώντας στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις καθώς στη συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο (στις 15 Ιούνη) δεσμευόταν για την εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι τέλος Αυγούστου.

Και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την καταβολή του Γενάρη, με περίσσιο θράσος κατέθεσε αιτήματα ανακοπής, για να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ, 4.9.2016

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.