.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαρινάκης – Μώραλης πήραν το χρίσμα του Σεραφείμ


serafeimΟ συνδυασμός των Μαρινάκη – Μώραλη – Κόκκαλη φαίνεται πως είναι τελικά ο «εκλεκτός» του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τον δήμο Πειραιά.

Οι Μαρινάκης και Κόκκαλης συναντήθηκαν με τον Σεραφείμ την Παρασκευή, και, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, του παρουσίασαν «την ολοκληρωμένη πρότασή του συνδυασμού τους, για την ανάπτυξη της πόλης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με την Πειραϊκή Εκκλησία».

Μάλιστα οι δύο πλευρές «από κοινού συμφώνησαν να έχουν μια συνεχή συνεργασία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής».

Ο Μώραλης δεν δίστασε να ζητήσει ξεκάθαρα «την πνευματική και ουσιαστική στήριξη του Σεβασμιότατου» κατά την εκλογική τους θητεία (το ‘χει σίγουρο φαίνεται πως θα εκλεγούν). Βέβαια στην πραγματικότητα ο συνδυασμός των μεγαλοεπιχειρηματιών ζητάει μια πολύ πιο “υλιστική” στήριξη από τον Σεραφείμ, να οδηγήσει δηλαδή στην κάλπη το ποίμνιο με το ψηφοδέλτιο τους “σταυρωμένο”.

Άλλωστε ο Σεραφείμ συχνά – πυκνά παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας, μοιράζοντας κατάρες και απειλώντας με αφορισμούς δεξιά – αριστερά, σε οποιονδήποτε υποψήφιο θέτει έστω και τα πιο απλά αστικοδημοκρατικά ζητήματα, όπως τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Δεν έχει περάσει καιρός, άλλωστε, απ’ όταν ο μητροπολίτης Πειραιά απειλούσε τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ(!), Γ. Κουμουτσάκο, επειδή είχε υπερψηφίσει ψήφισμα κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων, με επιστολή η οποία κατέληγε λέγοντας ότι «’η ἀπάντησις θά δοθεῖ στίς κάλπες προσεχῶς…»!

Τα καλά λόγια λοιπόν για τους Μώραλη – Μαρινάκη σημαίνουν ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν πάρει το χρίσμα του Σεραφείμ, “κλειδώνοντας” έτσι κι άλλες ψήφους πέραν των ερυθρόλευκων “no politica”.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.