.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μεγάλη απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα 8/12 (Βίντεο)


apergia-8-12Με μαζικές εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, απεργιακές παρεμβάσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη βάρβαρη αντεργατική επίθεση και στην πολιτική τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις  έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά, σε στήριξη της μαχητικής πολυήμερης απεργίας των ναυτεργατών, στα κεντρικά της Vodaphone, καθώς και στο «Έβερεστ» της οδού Πατησίων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε πολλούς χώρους δουλειάς.

Στην Αθήνα, η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό», καθώς και άλλα εργατικά σχήματα, σωματεία και συλλογικότητες, καλούσαν σε συγκέντρωση στο Μουσείο.

Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και με μαζική πορεία πήγαν στη Βουλή, ενώ  λιγότεροι από 200 έκαναν πορεία με την ΓΣΕΕ.

Ακολουθώντας τη διαδρομή Πατησίων – Χαυτεία – Σταδίου – Σύνταγμα – Όθωνος, προς τη Βουλή πορεύθηκε και το μαζικό μπλοκ του Μουσείου με αντικυβερνητικά και εργατικά συνθήματα.

Δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν, στιγμιότυπα από τη διαδήλωση και την συγκέντρωση που έγινε στο Έβερεστ πριν από την πορεία:

 

 

Μετά από κάλεσμα της εργατικής συλλογικότητας «Λάντζα στον επισιτισμό-τουρισμό», πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Έβερεστ της Πατησίων. Με συνθήματα, προκηρύξεις και ανακοινώσεις, συνδικαλιστές, νέοι και εργαζόμενοι κατήγγειλαν για άλλη μια φορά το εργοδοτικό έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας εργαζόμενης και τον τραυματισμό άλλων 5 την προηγούμενη εβδομάδα στην Πλ. Βικτωρίας.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.