.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με ΠΝΠ η παράταση του μνημονίου;


pappas

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην έρθει στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ για την παράταση του μνημονίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον BHMA FM το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε ότι είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης το αν θα περάσει ή όχι από τη Βουλή η συμφωνία του Eurogroup.

«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή την εβδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δύο, τρεις ημέρες – επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα – θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς» ανέφερε.

Ερωτηθείς, αν αυτό θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απάντησε: «Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δύο ημέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δύο, τρεις ημέρες».

Αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρήσει ακόμα και σε αυτή την εξόχως αντιδημοκρατική ενέργεια, που καταδίκαζε ως “δημοκρατική εκτροπή” και “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” την προηγούμενη πενταετία από τη θέση της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποφύγει κάποιες «διαρροές» βουλευτών, θα είναι πια πραγματικά μηδαμινές οι διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.