.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με τα πρωτοβάθμια και όχι την YES EE


prwtov-synton-4-2-725Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προ­κάλεσε στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του τα­ξικού εργατικού κινήματος η επιλογή του ΣΕΚ, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, να πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Πατησίων και γρήγορα να μετακινηθεί προς τη συγκέντρω­ση της ΓΣΕΕ στην Κλαυθμώνος. Ακόμα πιο αρνητικό ήταν το γεγονός πως σή­κωσε πανό στην Κλαυθμώνος με υπο­γραφή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε πάρει απόφαση (κι αυτό έπραξε!) να στηρίξει τη συγκέντρωση και την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματεί­ων από το Μουσείο-Πολυτεχνείο προς τη Βουλή.

Η απόφαση αυτή της ΚΣΕ εί­χε μάλιστα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωση που έλεγε: «Όλοι στην απεργία 4/2. Με πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Για την ανατροπή της επί­θεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Στηρίζουμε την ανεξάρτητη ταξική συ­γκέντρωση των σωματείων, ώρα 10.30 π.μ., στο Μουσείο και πορεία προς τη βουλή».

Προκύπτουν σοβαρά ερωτή­ματα για την επιλογή των συντρόφων του ΣΕΚ: Στις Θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 3η συνδιάσκεψη τονίζεται πως «η ΓΣΕΕ στάθηκε απέναντι στα συμφέρο­ντα των εργαζομένων», «την περίοδο του δημοψηφίσματος συντάχθηκε με το ελληνικό κεφάλαιο» και πως «πρό­κειται για μια γραφειοκρατία που εκ­προσωπεί τα συμφέροντα των εργο­δοτών μέσα στην εργατική τάξη». Ταυ­τόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποφασί­σει να συμβάλλει με όλες της τις δυνά­μεις στον αυθεντικό συντονισμό πρω­τοβάθμιων σωματείων και στη δημι­ουργία κέντρου αγώνα για νικηφόρα μάχη. Πως συνάδουν όλα αυτά με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, με παράλληλη υπονόμευση της προ­σπάθειας συγκρότησης κέντρου πραγ­ματικού αγώνα;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανήκει στους αγωνιστές της

Κι ακόμα, πως μπορεί να εμφανίζεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμμετέχει κάπου ενώ έχει αποφασίσει διαφορετικά; Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Η ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ δεν είναι ένα «πουκάμισο αδεια­νό», ούτε μια περιφερόμενη ταμπέλα. Είναι (και πολύ περισσότερο θέλουμε να γίνει) ενιαίος, δημοκρατικά οργανω­μένος, μετωπικός πολιτικός φορέας, με όργανα και επιτροπές, που πρέπει να είναι στα χέρια των χιλιάδων αγω­νιστών και των συνελεύσεων τους. Το πολιτικό της μήνυμα είναι ανατρεπτι­κό, αντικαπιταλιστικό και επαναστατι­κό. Δεν μπορεί να θολώνει και να δυ­σφημείται από επιλογές παρουσίας στον υποταγμένο συνδικαλισμό των YES EE (πρώην ΓΣΕΕ)…

 

ΠΡΙΝ 7/2/2016

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.25% ( 8
Συμμετοχές )



13 σχόλια στο “Με τα πρωτοβάθμια και όχι την YES EE

  1. Ανώνυμος

    Ναρίτες πλάκα έχετε ρε σεις! Καλά, δεν το ξέρατε το ΣΕΚ τι σοι σοσιαλδημοκράτες είναι όταν τους βαφτίζατε “αντικαπιταλιστές” για να φτιάξετε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Και βέβαια τους ξέρατε, αλλά ο τυχοδιωκτισμός σας έβαζε άλλες προτεραιότητες. Δεν ξέρατε τι άποψη έχουν για τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ; Επίσης το ξέρατε, αλλά έχετε κι εσείς παρόμοιες εκλεκτικές συγγένειες (αν και σαφώς πιο καμουφλαρισμένα)…
    Μήπως δεν ξέρατε ότι το ΣΕΚ μπορεί να υπογράψει οτιδήποτε αλλά να κάνει ότι γουστάρει μετά; Κι αυτό το ξέρετε- άλλωστε κι εσείς (και εσωτερικά) παρόμοια λειτουργείτε, στράτευση α λα καρτ, υλοποίηση αποφάσεων α λα καρτ κλπ.
    Έτσι είστε όλοι οι οπορτουνιστές- οπότε, τι γκρινιάζετε για τους σεκίτες;

    Reply
  2. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Ανώνυμε έχεις λάθος: ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να βρείς και ειδικά στην εποχή μας, κομμουνιστές ή /και αριστερούς ή αναρχικούς, που να μην έχουν τέτια κωλλλύμματα και ανεπάρκειες. Και το ΚΚΕ περιφρονεί πολλές φορές αποφάσεις σωματείων κα ικάνει τα δικά του, κλπ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ! Το ΣΕΚ απλά, τα έχει αυτά στον μέγιστο βαθμό.

    Το ζήτημα είναι αυτές οι ανεπάρκειες να ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ. Και για να ξεπεραστούν, θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,πως τις συλλογικές αποφάσεις ΤΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ!

    Και το ΣΕΚ έχει πολλές φορές γράψει στα παπάρια τους τις αποφάσεις και τον κόσμο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΑΥΤΟ πρέπει να σταματήσει. Αρα, κράξιμο στο ΣΕΚ για την γραφειοκρατική αντιδημοκρατική του συμπεριφορά. Εαν θέλει να παγαίνει στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ δικαίωμά του. Αλλά με τις δικές του σημαίες και πανώ. ΟΧΙ με πανώ και σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
  3. ΣΕΚΙΤΗΣ

    Το ΣΕΚ δε πήγε στη Κλαυθμώνος για να στηρίξει τη ΓΣΕΕ.Πήγε εκέι απο νωρίς σαν σεκ για να κάνει παρέμααβαση σε τόσα μαζικά σωματεία και ομοσπονδίες που ήταν στη κλαυθμωνος.Το να ταυτιζεις όλο αυτο το κοσμο που απηργησε με τον εργοδοτικό ρολο που παιζει η γσεε δείχνει μια βαθιά υποτίμηση στο κίνημα.Αντίθετα να κάνεις αποκομμένες κομματικές συγκεντρώσεις μετα απο 2 ώρες που έχει ξεκινησει η πορεία για να μη πέσεις μαζι με τη γσεε είναι μεγάλο λαθός γτ αποκόβεσαι απο του υπολοιπους εργαζομένους.Το παμε που το κάνει αυτο τουλαχιστον έχει μαζικότητα απο σωματεία μπορεί να υποστηρίζει μια τέτοια κίνηση.Η πόρει απο το μουσείο κακα τα ψέματα έχει κυριως οργανωσεις της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας,του αναρχικου χωρου και ελάχιστα σωματεία.
    Η κριτική που μπορεί να γίνει στο σεκ είναι σχετικά με τη στάση του στην ανταρσυα ομως αυτο ειναι αλλο απο το να ταυτιζεις το σεκ και το κοσμο που ηταν στη κλαυθμωνος με το yes EE

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Η κριτική που γίνεται στο σεκ απο αυτο to κείμενο ειναι σε λαθος βάση.Το οτι το σεκ βρισκόταν στη καλυθμωνος και έκανε παρεμβαση εκέι που εκτος απο τη γσεε ηταν παρα πολυς κοσμος απο πολλα σωματεια και ομοσπονδιες.Το να ταυτίζεις όλο αυτο το κομματι της τάξης με τον γραφειοκρατικό-εργοδοτικό ρόλο της γσεε δείχνει μια βαθιά υποτιμηση στο εργατικό κίνημα.Πρεπει να αναδειξουμε τον ρολο τετοιων οργανων και να επιδιωξουμε τη συγκροτηση αλλων γνησιων εργατικων ομως αυτο θα γίνει οταν και ένα μεγαλο κομμάτι της τάξης κινείται σε μια τετοια κατευθυνση.Το παμε που υποτιθεται οτι κανει μια τετοια προσπαθεια και μεσω των ξεχωριστων συγκεντρωσεων έχει μια αντιστοιχη μαζικότητα και καταφερνει να αφηνει το στιγμα του.Ομως η πορεια του μουσειο δν έχει αντιστοιχη μαζικοτητα και κυριως δε συσπειρωνει σωματεια.Καλο είναι να γίνεται εκεί προσυγκεντρωση και να μπαινουν τα χαρακτηριστικά της επανασταικης αριστερας οταν όμως καταληγεις να αποκοβέσαι εντελώς απο την υπολοιπη διαδηλωση για να κρατησεις μια καθαροτητα ας πουμε δε καταφερνεις τιποτα.Η βασιμη κριτικη στο σεκ έχει να κάνει με τη σταση του στην ανταρσυα και με την ελλειματικη συνεχη παρεμβαση στον ιδιωτικο χωρο που χαρακρηριζει ολη την ανταρσυα.Όμως αυτο είναι απο αλλο απο το να ταυτιζειςτο σεκ με το yes EE

    Reply
  5. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Το κείμενο είναι σωστό και τα λέει καλά! Οι παραπάνω 2 φίλοι έχουν λάθος:

    α. Το κείμενο καταγγέλει το ΣΕΚ γιατί πήγε στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ με πανώ και σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πάρει ΑΝΤΙΘΕΤΗ απόφαση! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΩΣ καταγγέλεται το ΣΕΚ: Για περιφρόνηση των αποφάσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του κόσμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Η γραφειοκρατική και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ λογική/πρακτική του ΣΕΚ όσον αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

    β. Απο κει και πέρα: Το ότι υπάρχει κάποιος κόσμος στην ΓΣΕΕ από μονο του πια ΔΕΝ λέει τίποτα. ΠΑΝΤΑ υπήρχε κα ιπάντα θα υπάρχει κόσμος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ. Αλλες φορές λιγότερος και άλλες περισσότερος. Το ζήτημα είναι: θα συμβάλουμε στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος; Θα συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός μόνιμου κέντρου συζήτησης και αγώνα σωματείων και ομοσπονδιών το οποίο θα κάνει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ της ΓΣΕΕ;

    Το να λέει συνεχώς και μονότονα το ΣΕΚ “πάμε εκεί που πάνε οι εργάτες” είναι πολλαπλά λάθος:

    α. Εργάτες έχει παντού. Και στα πρωτοβάθμια, και στο ΠΑΜΕ και -ενίοτε- και στην ΓΣΕΕ

    β. Είναι μια ρηχή και επιφανειακή αντίληψη αυτή που έχει το ΣΕΚ. Διότι η συνδικαλιστιή γραφειοκρατία μια χαρά βολεύεται με την αντίληψη του ΣΕΚ, το οποίο μια ζωή διαφωνεί με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, και τελικά έστω και με ταλαντέυσεις, στις συγκεντρώσεις αυτές πάει και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: ΤΟ ΣΕΚ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συμβάλλει σε συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων. Και αρνείται το ΣΕΚ απο την σκοπιά του ότι ΔΕΝ θέλει κέντρο συζήτηση κα ιαγώνα των εργαζομένων εκτός απο την ΓΣΕΕ και τα δικά του κομματικά μαγαζιά.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ρε φίλε και όσοι ευαγγελίζεστε αυτη την ταξική ανασυγκροτηση του εργατικού κινήματος θα τη κάνετε οταν συμμετέχετε εκλεγεστε αποφασίζετε σε όλα τα οργανα της γσεε-αδεδυ αλλά οταν καλέσουν σε απεργία που συμφωνείτε εσείς πηγαίνετε αλλου?Οι αναρχικοί που τις παιζουν στις απεργιες έχουν πιο τίμια σταση που δε συμμετεχουν καθολου σ αυτα τα οργανα.Γι αυτό αφηστε την υπερεπαναστατικη φρασεολογία λες και η ανασυγκροτηση του κινηματος θα γίνει απο του επιλεγει η ανταρσυα να κάνει πορείες χωρίς ουσιαστικά να έχει βάση σωματείων μαζί της και με ανυπαρκτους(πρακτικα)συντονισμους πρωτοβαθμιων σωματειων τη στιγμή που η υποταγμενη στη γραφειοκρατια εργατικη τάξη εδίνε πολυ σκληρους αγώνες που είχαν μεγαλη απήχη στο κίνημα και στη τάξη(ερτ,εκπαιδευτικοι,διοικητικοι ΑΕΙ,νοσοκομεια).Αυτους τους αγωνες στηριζει και στηρίζει το σεκ γι αυτο να κοπει η απαραδεκτη αντισυντροφικη λασπολογια για τις σχεσεις με τη γσεε…

      Reply
      1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        ανώνυμε απλά λές ψέμματα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για το εργατικό κίνημα. Φαίνεται ότι έχεις άγνοια:

        α. ΑΥΤΗ την στιγμή ο επανασυστούμενος Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έχει ΗΔΗ 30 σωματεία της Αθήνας που συμμετέχουν με αποφάσεις ΓΣ.

        β. Οι κλάδοι όπου έδωσαν σκληρές μάχες τα προηγούμενα χρόνια, οπως τα νοσοκομεία, οι δάσκαλοι/καθηγητές έχουν ΗΔΗ καταγγείλει εδώ και χρόνια την ΓΣΕΕ (και τις παρατάξεις όπου την λυμαί8νονται ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ διασπάσεις τους) ως εργοδοτική και κυβερνητική.

        Μάθε και μετά γράψε!

        γ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ το ΣΕΚ κάνει και ΑΛΛΟ ΕΝΑ γραφειοκρατικό λάθος: ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ τον κόσμο, τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις αποφάσεις της! Φιλάρα ΣΕΚίτη θες να πάς ΓΣΕΕ;; Τράβα ως ΣΕΚ με πανώ ΣΕΚ και σημαίες ΣΕΚ!!

        ΟΧΙ με πανώ και σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πήρε ΑΝΤΙΘΕΤΗ απο σενα απόφαση! Αυτή είναι η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ΣΕΚ. Και πρέπει να ηττηθεί γιατίπ δυστυχώς παράγει κάκιστο αποτέλεσμα και αντίληψη.

        ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        Reply
  6. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Η ζύμωση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν γίνεται στη συγκέντρωση. Γίνεται όλον τον υπόλοιπο χρόνο: συνεπώς, όταν α. ΔΕΝ θέλεις συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, β. ΔΕΝ θέλεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εφαρμόζει τις αποφάσεις της αλλά κάνεις τα δικά σου στην πλάτη της ενώ έχει πάρει αντίθετη απόφαση, ΠΩΣ λέγεσαι;

    Μάλλον γραφειοκρατης και αντιδημοκράτης.

    Reply
  7. Κώστας

    Μην τσακώνεστε γιατί θα αρχίσει ο κόσμος να υποψιάζεται πως το πρόβλημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τελικά δεν ήταν τα “δεξιά βαρίδια που επιτέλους έφυγαν”, όπως αποφασίσατε τον Οκτώβριο

    Κώστας

    Reply
  8. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Κώστα μου, το πρόβλημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως και της ΛΑΕ και του ΚΚΕ κλπ κλπ, είνα ισυν τοις άλλοις ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

    Μην ανησυχείς η ΛΑΕ είναι τίγκα από αυτή. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει/υπερβεί αυτή τη νοοτροπία/αντίληψη που δυστυχώς είναι κυρίαρχη στο ΣΕΚ.

    Reply
    1. Κώστας

      Ρε ΑΝΤΑΡΣΥΕ, μέχρι και στο fb αν δεις υπάρχουν ηγετικά στελέχη του ΣΕΚ που λένε πως η συγκεκριμένη απόφαση που έλεγε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάει Μουσείο δεν πάρθηκε ποτέ έτσι αλλά με μια διατύπωση που σήμαινε πως καθένας θα κάνει ότι θέλει.Άντε εγώ τώρα να μυρίσω τα νύχια μου ?

      Αλλά αυτά είναι πράγματα μίζερα και βαρετά, το θέμα είναι το στρατηγικό χάσμα εντός ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βοά.

      Και ότι δεν υπάρχει συνείδηση σε ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανάγκη του κέντρου αγώνα, με πραγματικούς όρους όμως και όχι να σηκώνει ο καθένας μια ταμπέλα και να λέει να το , συγκροτήθηκε.

      Κώστας

      Reply
  9. André Lurçat

    Δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόσα χρόνια ήταν ΝΑΡ+ ΛΑΕ+ ΣΕΚ-ΓΣΕΕ. Και συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ στο Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων και στις σχολές. Κρίμα όχι μόνο για όσους κνίτες, μλαδες κτλ έχουν φάει στη μάπα τόσα χρόνια επαναστατικές κορώνες απο αυτούς, αλλά και για τους τίμιους εκεί μέσα που ακόμα ανέχονται τη μούργα.

    Αλήθεια, το ΣΕΚ δεν είχε βγάλει και κάτι φυλλάδια με τη δική του γραμμή σε κάποιες εκλογές πρόσφατα, πριν κανα χρόνο ή κατι, με την υπογραφή ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    Reply
    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      André Lurçat: Μούργα είσαι και φαίνεσαι….

      Η κοινωνία παράγει αυτές τις νοοτροπίες και ΚΑΝΕΝΑΣ κομμουνιστής, αριστερός ή αναρχικός ΔΕΝ είναι απαλλαγμένος. Οπότε άσε τις παπαριές περί μούργας, και κοίτα ΠΩΣ οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων θα γίνουν στον όποιο χώρο είσαι (ΑΝ είσαι κάπου και δεν πετάς απλώς παπαριές), ουσιαστικά δημοκρατικές.

      Και ΟΧΙ το ΣΕΚ δεν είχε βγάλει φυλλάδιο με την γραμμή του στο όνομα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΑΥΤΑ που το κράζουμε κάνει.

      αϊντε χαβαλεδάκο, χορτάσαμε αποψάρες σαν και σένα

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.