.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μια οφειλόμενη απάντηση στην Ν. Παύλου και την Εφημερίδα Συντακτών


katalipsi-kokkinoΤης Μάνιας Μαρκάκη

Αναδημοσίευση από mpalothia.wordpress.com

Μια οφειλόμενη απάντηση στην Ν. Παύλου και την Εφημερίδα Συντακτών (http://www.efsyn.gr/arthro/pros-toys-katalipsies-toy-rs-sto-kokkino)

Το υβριστικό και χυδαίο κείμενο της Ν. Παύλου στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση. Είναι μία άμεση πρόκληση, όχι μόνο σε σχέση με την κατάληψη του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», αλλά για το σύνολο του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου και στην πραγματικότητα για το σύνολο του αγωνιστικού κινήματος. Οπότε απαντάω με βάση την προσωπική μου θέση.

Σχολιάζω σημείο-σημείο:

-«Πώς θα σας φαινόταν, αν στα δικά σας στέκια εισβάλλανε κάποιοι με το στανιό, σας πέταγαν έξω και αναμετάδιδαν, έστω με ντουντούκες, τις δικές τους αλήθειες;»

Στα δικά μας στέκια και στις καταλήψεις μας εισβάλλουν συχνά κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είναι η αστυνομία, με εντολές της εκάστοτε εξουσίας, οι οποίοι δεν έχουν βέβαια ντουντούκες, αλλά το σύνολο των ΜΜΕ. Τα στέκια και τις καταλήψεις δεν τα χρησιμοποιούν για να μεταδώσουν «τις αλήθειες» τους, αλλά τα κλείνουν, γιατί η λειτουργία τους είναι ενοχλητική και απειλητική για τους εντολοδόχους τους. (Ενίοτε, οι ίδιοι κάποιοι εισβάλλουν και στα σπίτια μας)

– «Τόσα χρόνια “κινήματος”, γιατί βρε παιδιά, δεν αξιωθήκατε να κάνετε έναν δικό σας ραδιοσταθμό;»

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, για την οικονομία της κουβέντας να ξέρουμε τι γράφουμε. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε δικούς μας ραδιοσταθμούς (105FM, 1431ΑΜ , 98FM, Radio Revolt, Αυτόνομο Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, Ράδιο Κατάληψη, Ράδιο Παράσιτα, Ράδιο Φράγματα, Radio Antiregime κ.τ.λ). Εξαιρετικούς σταθμούς, με σημαντικές παρεμβάσεις και το σημαντικότερο αυτοοργανωμένους, δηλαδή χωρίς κρατική επιχορήγηση.

– «Καταλαμβάνετε τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» τώρα, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο καιρό, εκ του ασφαλούς. Γιατί και εσείς ξέρετε πώς αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σαν τις προηγούμενες, (ακόμη τουλάχιστον…). Γιατί ξέρετε πως κανείς δεν θα σας πειράξει. Εσείς, που θεωρείτε “ταξικό εχθρό”, όσους ψήφισαν!»

Σημείο πρώτο. Ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικούς χώρος έχει καταλάβει μια σειρά ραδιοσταθμούς για λόγους αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης (Sport M, Flash, Best κλπ) και επιπλέον έχουν γίνει αρκετές καταλήψεις και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, πολλές από τις οποίες μάλιστα έγιναν πρόσφατα ως αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας. Επίσης, προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει καταλήψεις σε πολιτικά γραφεία υπουργών και παρεμβάσεις στα σπίτια τους. Για όλες αυτές τις δράσεις το κράτος έχει αντιδράσει με προσαγωγές και συλλήψεις, και για τα θέματα αυτά έχουν γίνει μια σειρά δικαστήρια. Για κάποια από αυτά μπορείτε να ανατρέξετε και στο αρχείο της εφημερίδας σας.

Σημείο δεύτερο. Δεν υπάρχει εκ του ασφαλούς κατάληψη. Και το μαύρο που έπεσε σήμερα το πρωί στο Κόκκινο το αποδεικνύει. Το βασικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, είναι εξουσία και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουμε. Και η κάθε εξουσία όταν αμφισβητηθεί, (βλ. νέα μνημόνια το καλοκαίρι κλπ) θα λειτουργήσει ως εξουσία, δηλαδή θα καταστείλει. Οι διαψεύσεις, άλλωστε, εμφανίστηκαν ταχύτατα: τα σκισμένα μνημόνια, η διαγραφή χρέους, η αναίρεση μέτρων, το τέλος της λιτότητας κλπ ξεχάστηκαν την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σημείο τρίτο. Προφανώς «ταξικοί εχθροί» δεν είναι οι ψηφοφόροι. Ο ταξικός εχθρός (η αστική τάξη και οι σύμμαχοί της) δεν μπορεί παρά να εκφράζει και να επιβάλει τα συμφέροντά του μέσα από το κράτος. Και, ανεξάρτητα, από το αν έχουμε φασιστικού τύπου ή σοσιαλδημοκρατικού τύπου κυβέρνηση, η βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας είναι αυτή που καθορίζει, σε τελική ανάλυση, όλους τους κοινωνικούς συσχετισμούς. Και φυσικά την καταστολή. Για εμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτέλεσε τη μοναδική επιλογή του συστήματος για τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό γιατί έφτασε, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, το σημείο εκείνο όπου η απόσπαση συναίνεσης από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα ήταν αδύνατη. Και η νέα κυβέρνηση εξυπηρετεί το σύστημα αφού φαίνεται να διεκδικεί την κοινωνική συναίνεση ακόμα και των πιο μαχητικών κομματιών του κινήματος από τη μία, και την οργάνωση της νέας εθνικής (οπωσδήποτε διαταξικής) ενότητας, από την άλλη.

– «Σοβαρευτείτε επιτέλους! Στην “πίσω μεριά» καιροφυλακτεί ο πραγματικός φασισμός να κυβερνήσει που είναι -δυστυχώς- πιo “έξυπνος” από τον δικό σας και τότε να δούμε πόσοι από εσάς θα ‘ναι τόσο “τσαμπουκάδες” κι “αγωνιστές”!»

Προσωπικά δε συμμερίζομαι τη -βολική για τον ΣΥΡΙΖΑ- άποψη περί βαθέους κράτους που καιροφυλαχτεί, οπότε αν η νέα κυβέρνηση δε στηριχθεί θα έρθουν τα χειρότερα. Δεν θα επεκταθώ εδώ. Υπάρχουν εξαιρετικές αναλύσεις περί αυτού του θέματος άλλωστε. Το σίγουρο είναι όμως ότι ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος και κομμάτια της άκρας αριστερά έχουν πρωτοστατήσει στον αντιφασιστικό αγώνα και με αγώνες και με τσαμπουκάδες (δε χρειάζονται εισαγωγικά). Και επιπλέον με κόστος, διώξεις, τραυματισμούς, φασιστικές επιθέσεις κλπ. Για παραπάνω πληροφορίες στο αρχείο της εφημερίδας σας.

Αν κάποιος θεωρεί ότι ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος και συνολικά το ανταγωνιστικό κίνημα είναι μιας μορφής φασισμού, ή υιοθετεί τέτοιες πρακτικές, αν δηλαδή υιοθετεί τη θεωρία των δύο άκρων, ας σκεφτεί ότι αυτή η θεωρία προβάλλεται ως βασικό επιχείρημα του κράτους έκτακτης-ανάγκης (στην πρόσφατη ιστορία από την προηγούμενη κυβέρνηση), ως προσπάθεια απονομιμοποίησης και ποινικοποίησης της αντίστασης.

-«Ακόμη κι ένας μέσος 17άρης, αρχίζει και συνειδητοποιεί πώς δεν γίνονται όλα αυτόματα! Τι να κάνουμε, που δεν πιστεύουμε όλοι -όπως εσείς- στο όλα ή τίποτα ή στο εδώ και τώρα! Κάποτε πρέπει να μάθετε να το σέβεστε αυτό, εσείς οι… αντιεξουσιαστές(!)».

Η κατάληψη στο Κόκκινο, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι δράσεις που έχουν γίνει έχουν σαν στόχο την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους. Τα αιτήματα αυτού του αγώνα δεν είναι ουτοπικά, δεν είναι όλα ή τίποτα. Είναι δίκαια και πολιτικά ώριμα. H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθεί τις δεσμεύσεις για ανατροπή του άθλιου καθεστώτος της αντιτρομοκρατικής και κατασταλτικής νομοθεσίας (Τρομονόμοι -187 και 187Α-, κουκουλονόμος κλπ). Ακόμα και ένας 17άρης συνειδητοποιεί τους ακροβατισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

-«Ξεπεράστε πια τους ναρκισσισμούς, τους αυτισμούς και τους εγκλωβισμούς στους μύθους σας»

Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται τα καθεστωτικά αντανακλαστικά. Ξεπεράστε τη γοητεία της εξουσίας, ξεπεράστε τα σύνδρομα καταδίωξης και διαγράψτε μια και καλή την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το τέλος των κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών αγώνων.

Νίκη στον αγώνα των απεργών-πείνας

Μάνια ΜαρκάκηΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )2 σχόλια στο “Μια οφειλόμενη απάντηση στην Ν. Παύλου και την Εφημερίδα Συντακτών

 1. ν.παύλου

  ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ καΜΑΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ σχετικά με την κατάληψη τού ραδιοσταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ /δεύτερο κείμενο και τελευταίο

  Χαίρομαι με την απάντηση-φράση προς φράση-στο πρώτο κειμενό μου http://www.efsyn.gr/arthro/pros-toys-katalipsies-toy-rs-sto-kokkino «ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»-τής Μάνιας Μαρκάκη ,απο τήν ιστοσελίδα mpalothia.wordpress.com (αναδημοσίευση και στο athens indymedia), με τον τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση στη Ν.Παύλου και την Εφημερίδα Συντακτών».

  https://mpalothia.wordpress.com/2015/03/24/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%cf%86%ce%b5%ce%b9%ce%bb%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85/

  https://athens.indymedia.org/post/1541635/

  Ετσι- φράση πρός φράση-θ΄απαντήσω κι εγώ .Υπάρχει έτσι μεγαλύτερη σαφήνεια κι ακριβολογία.

  Για λόγους συντομίας δεν ξαναγράφω τα πάντα(τά οποία άλλωστε υπάρχουν στίς ιστοσελίδες που δημοσιεύθηκε η απάντηση τής κας Μαρκάκη),χρησιμοποιώ αποσιωπητικά .

  Δύο απαραίτητες διευκρινίσεις πρώτα,

  1/Είμαι γυναίκα(στο τέλος του κειμένου γράφεται «πρός τον κο(sic!)Παύλου και τους παντός είδους ρόζ-καμμένους ακροατές»)

  2/Δέν έχω καμμία σχεση με την Εφημερίδα Συντακτών.Δέν είμαι δημοσιογράφος.Οι όποιες αναφορές λοιπόν τής συντάκτριας , όπως «στο αρχείο της εφημερίδας σας»,είναι άκυρες!

  α.»Το υβριστικό και χυδαίο κείμενο της Ν.Παύλου…..»

  Για μένα λίγη σημασία έχει η «λεκτική χυδαιότητα» και η «λεκτική ύβρις» τελικά,όταν υπάρχουν αντίστοιχες πράξεις (χυδαίες και υβριστικές),τίς οποίες κανένας λεκτικός ακροβατισμός δεν μπορεί να αποκαθαρίσει.Η διαφορά λεκτικής αντιπαράθεσης και πράξης (=γεγονός μη αναστρέψιμο)είναι τεράστια.

  Εσας σας προσβάλλουν οι λέξεις μου,εμένα με προσβάλλουν οι πράξεις σας.

  β.»Το υβριστικό…κείμενο…είναι μια πρόκληση όχι μόνο σε σχέση με την κατάληψη…»Στό Κόκκινο»,αλλά για το σύνολο τού αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου….και …..για το σύνολο τού αγωνιστικού κινήματος»

  Η λέξη «σύνολο»,που χρησιμοποιείται,επιβεβαίωνει για μενα (δυστυχώς)τον χαρακτηρισμό «ναρκισσιστική στάση»,που σάς καταλόγισα στο πρωτο κειμενό μου.Ούτε κάν η «πλειοψηφία»…αλλά τό «σύνολο» του αναρχικού χώρου!

  Οσο για το «αγωνιστικό κίνημα»,προφανώς η γράφουσα θεωρεί πώς μόνο οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές επανδρώνουν το κίνημα αυτό.Κάνετε έναν κόπο και ρωτήστε πώς κρίνουν-ευρύτερα-οι αριστεροί,προοδευτικοί ,δημοκράτες άνθρωποι και γενικά οι «ταξικά συντροφοί» σας τήν κατάληψη.

  Παρ΄όλα αυτά -μακριά απο μένα,οι γενικεύσεις-αυτόν τον «ναρκισσισμό» δεν τον καταλογίζω σε όλους τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές .Και επειδή στό πρώτο κειμενό μου αυτο δεν ήταν ίσως σαφές,απ΄αυτούς ζητώ συγνώμη!

  γ.»Στα δικά μας τα στέκια και στις καταλήψεις εισβάλλουν συχνά κάποιοι….η αστυνομία….κτλπ…»

  Προφανώς και δεν εννοούσα την αστυνομία!(Εχετε την συμπαραστασή μου για την καταστολή πού έχετε υποστεί).Ρώτησα:Aν εισβάλλανε στα στέκια σας με το στανιό πχοι εργαζόμενοι τού ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ή μια άλλη ομάδα αριστερών που διαφωνούσαν μαζί σας,πως θα σας φαινόταν??

  Υποθέτω πώς κάποιοι από εσάς θα τούς «ξερίζωναν την καρδιά» και όχι απλά θάπεφτε «μαύρο».Κι άλλωστε εσείς πρέπει να λειτουργήσετε σαν αστυνομία?Σ΄έναν ραδιοσταθμό προοδευτικό που ποτέ δεν αρνήθηκε να περάσει την αποψή σας?

  Συγχαρητήρια που έχετε τους δικούς σας ραδιοσταθμους,άρα και την δυνατότητα να ακουστεί άμεσα η αποψή σας.Κι εύχομαι στο μέλλον να έχετε έναν σταθμό μεγαλύτερης εμβέλειας για την ευρύτερη διάχυση στην κοινωνία των αποψεών σας!Θά χαιρόμουν ν΄άκουγα στους «αυτοοργανωμένους» ραδιοσταθμούς σας και απόψεις «αιρετικές» σε σχέση με τα πιστεύω σας!

  δ.Σημείο πρώτο «….ο αναρχικός…χώρος έχει καταλάβει για λόγους αλληλεγγύης και πληροφόρησης….ραδιοσταθμούς….τηλεοπτικούς σταθμούς….Το Κράτος έχει αντιδράσει με προσαγωγές και συλλήψεις….και έχουν γίνει μια σειρά δικαστήρια….»

  Γνωρίζω πολλές απ τις καταλήψεις σας.Καλώς πράξατε.Κυρίως γιατί δείχνετε να αντιλαμβάνεστε ότι έχετε ανάγκη τον κόσμο,τον λαό,το σύνολο της αριστεράς.Δεδομένου πως έχετε και δικούς σας ραδιοσταθμούς και έντυπα,προφανώς θέλατε να εκφραστείτε σε μέσα μεγαλύτερης εμβέλειας και απήχησης.

  Εδώ όμως (ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ)η κατάληψη κλείνει 3η μέρα (!)και κανείς δεν σας έβγαλε (αντίθετα παλαιότερη συμβολική κατάληψη στον ραδιοσταθμό FLASH στο Μαρούσι για αλληλεγγύη στους κρατούμενους τού «ΕΑ» ,έληξε κατασταλτικά μέσα σε λίγη ώρα απο την παρέμβαση τής αστυνομίας).Κάντε ένα κόπο(αν σας ενδιαφέρει πραγματικά)να ρωτήσετε τους ταξικά συντρόφους σας,αριστερούς,προοδευτικούς ,τους εργαζόμενους στον σταθμό,τόν ίδιο τόν λαό….,πώς κρίνουν αυτή την στάση.

  Η κατάληψη ξεπέρασε τον σκοπό της ,γίνεται «εξουσιαστική»,»χυδαία»,»υβριστική» και αυτά συμβαίνουν στήν πράξη και όχι στά λόγια(ο «αυτισμός» και η «κατάληψη εκ του ασφαλούς» που σας καταλόγισα στο πρώτο κείμενο)!

  Σημείο δεύτερο «……Δεν υπάρχει εκ του ασφαλούς κατάληψη.Και το μαύρο που έπεσε…..το αποδεικνύει.Το βασικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση,ειναι εξουσία….»

  Για το μαύρο πού έπεσε δες και απαντησή μου παραπάνω στο (γ).Επιπλέον το πρόβλημα δεν ειναι η πληροφόρηση.Δεν αρνήθηκε ο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ να εκφράσει τις απόψεις σας και όπως είπαμε έχετε κι εσείς τα δικά σας μέσα….Ισως οι «καταλήψεις» νά είναι για σάς (για κάποιους από σάς)κάτι σαν πανάκεια…….

  Για το ότι ο Σύριζα είναι κυβέρνηση,ναί είναι.Ο κόσμος έτσι αποφάσισε.Και δεν είναι σίγουρα «επαναστατική κυβέρνηση» .

  Αν και είναι τεράστια κουβέντα,-εσείς αλήθεια-φαντάζεστε πώς μιά μέρα(κάποτε),θα γίνει η επανάσταση και αυτόματα ο κόσμος θα αυτοοργανωθεί?Κι επειδή κανείς δεν έχει ανάγκη απο μαθήματα οργής και θυμού,κι επειδή κανείς (-ή έστω ελάχιστοι-)δεν έχει ανάγκη μόνο να κάψει ,να σπάσει,να βεβηλώσει,πρέπει να δώσεις μια πρόταση ,έστω και μόνο για την επόμενη μέρα της επανάστασης και μάλιστα ακριβώς(εφ΄οσον δεν θα υπάρχει κυβέρνηση -κράτος).Απ το πώς πχ θα πληρωθούν πχ επιδόματα πρόνοιας σε ανάπηρους,συντάξεις,μέχρι ποιός πχ θα καθαρίζει τούς δρόμους κτλπ).

  Αν εννοείς πώς θα υπάρχει «επαναστατική κυβέρνηση» τότε (με βάση τα λεγομενά σου )κι αυτή είναι καταδικασμένη να γίνει εξουσία…..

  Σημείο τρίτο 1/»…η βασική αντίθεση κεφαλαίου εργασίας είναι αυτή που καθορίζει σε τελική ανάλυση τους κοινωνικούς συσχετισμούς….»

  Συμφωνώ απολύτως .Μόνο που τώρα (απο το 1970 και μετά)το κεφάλαιο είναι παγκοσμιοποιημένο(κυκλοφορεί ελεύθερα στον πλανήτη χωρίς δασμούς,λοιπούς περιορισμούς κτλπ) .Υπάρχουν εξαιρετικές αναλύσεις περί αυτού τού θέματος άλλωστε!Τά κέντρα εξουσίας είναι εκτός χώρας.Δέν υπάρχει πιά εθνικός καπιταλισμός,ώστε μια «επαναστατική» κυβέρνηση να του δεσμεύσει π.χ τά κεφάλαια.Η χώρα είναι οικονομικά εξαρτημένη.Είναι τεράστια επίσης συζήτηση,αλλά για το κεφάλαιο (σ ΄αυτή την «ιστορική φάση»)είναι εξαιρετικά βολικό να χρεωκοπήσει η Ελλαδα και να αλληλοεξοντωθούμε οι ταξικά σύντροφοι που μόνο οι διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις μάς «χωρίζουν»!.

  Θα δείτε -προσωπική εκτίμηση-«εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα» απο Κρήτη έως Σουφλί(μέχρι και ανεξάρτητο Κράτος Βλάχων οραματίζονται κάποιοι εθνικιστές!).

  Το κεφάλαιο δεν θα ιδρώσει.Θα πλουτίσει πιό πολύ πουλώντας μας και όπλα που θα αλληλοσκοτωθούμε σε έναν ακόμη εμφύλιο.

  Σημείο τρίτο 2/»….η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ….μοναδική επιλογή του συστήματος για την συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων …..κτλπ»

  Αυτη την στιγμή-προσωπική άποψη-δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Μακάρι στην κυβέρνηση να ήταν και πολλοί άλλοι ,ακόμα κι αναρχικοί(λες πώς είστε πολιτικά ώριμοι).Κρατώ-όπως και τόσοι άλλοι-στάση αναμονής .Αλλά και ελάχιστα να το «σπρώξει» ο Τσίπρας ,και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (γιατι σέ ενα παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο ,αντιστοιχεί παγκοσμιοποιημένη αντίσταση),με βρίσκει σύμφωνη!

  Μπορώ να φανταστώ ότι ο καπιταλισμός ίσως νικηθεί μετά από 30 ή 50 χρόνια καί όχι αύριο αλλά παράλληλα να αγωνίζομαι για τό καλύτερο και σε ατομικό επίπεδο να καλλιεργώ πιό «προχωρημένες» αναρχικές απόψεις.

  Τι νά κάνουμε,πού το 2015 πιό εύκολα καταρρέει μια πολυεθνική άν έστω για ένα 24ωρο ,όλοι στον πλανήτη σαμποτάρουν τα προιόντα της,παρά άν κάποιοι σκοτώσουν τους διευθυντές της ή τους σεκιουριτάδες που φυλάνε τα κτιριά της!

  Είναι σίγουρα «ρόζ άποψη» ,σε σχέση με τον αντάρτη με τά σταυρωτά φυσεκλίκια. Και αυτό δεν το λέω ειρωνικά.Ολη η οικογενειά μου,αντάρτες ήταν.

  Ειναι ίσως και «ρεφορμιστική» άποψη .Αλλά πού πέτυχε η «φόρμα» της επανάστασης μετά απο εκατόμβες νεκρών στον πλανήτη?Να γινει και να διατηρηθεί,όχι μόνο «ηρωικές» σύντομες μέρες.Και ποιός λέει τελικά πώς η «φόρμα» είναι κάτι σάν τίς 10 εντολές?(αυτα ως αναφορά στον «εγκλωβισμό σας σε μύθους» που σας απέδωσα)

  ε/»….Δεν συμμερίζομαι την βολική για τον Σύριζα άποψη περί βαθέως Κράτους που καιροφυλακτεί…..ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος έχει πρωτοστατήσει στον αντιφασιστικό αγώνα….»

  Η αποψή σου σεβαστή και μακάρι ναχεις εσύ δίκιο.Γνωρίζω πάντως πως αναρχικοί στήν Ολλανδία(Ουτρέχτη),πολύ πρίν απο τις εκλογές είχαν κάνει μια πολιτική ανάλυση,πώς ήταν βέβαιο(λόγω αγανάκτησης τής κοινωνίας)ότι θα κερδίσει ο Σύριζα στίς εκλογές αλλά θα χτυπηθεί ανελέητα εσωτερικά και εξωτερικά ώστε νά «πέσει» σύντομα,ώστε μετά θριαμβολογώντας να κυβερνήσει η Δεξιά + ακροδεξιά!

  Οταν έγραφα με εισαγωγικά,»τσαμπουκάδες και αγωνιστές» δέν εννούσα τον αντιφασιστικό αγώνα του χώρου σας-που τον αναγνωρίζω-με τους φασίστες σαν αντιπολίτευση(και μάλιστα κάποιους στην φυλακή).Εννοώ με τους φασίστες κυβέρνηση ,να δώ πόσοι «αγωνιστές» ,θα συνεχίσουν τις καταλήψεις.Προφανώς είσαι νέα και δεν έζησες σε καθεστώς δικτατορίας.Ακροδεξια κυβέρνηση=φασισμός,είναι χειρότερη και απο την Δεξιά.

  στ/»οποιος υιοθετεί την θεωρια των δύο άκρων….»

  Αντι άλλης απάντησης,αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα απο τον «Δωδεκάλογο τού Γύφτου» τού Κ.Παλαμά.Αυτος ο ταλιμπανισμός =χυδαιότητα στην πράξη,στο αγαλμά του (και όχι ο μοναδικός δυστυχώς) στο κέντρο τής Αθήνας από «συμπαραστάτες αναρχικούς-αντιεξουσιαστές» στούς απεργους πείνας,που δέν καταδικάστηκε απ τό σύνολο τού χώρου σας ,για μένα είναι άκρο ,χειρότερο κι απο το ακροδεξιό!

  Λυπάμαι που θα προσβάλλω (λεκτικά!)πάλι κάποιους από εσάς αποκαλώντας τους και «αγράμματους» ,αλλά όσοι βεβήλωσαν τον Παλαμά,τήν Κυβέλη και τόν Ξενόπουλο είναι όντως…αγράμματοι!

  «….Είμαστε εμείς οι αθάνατοι απολίτιστοι

  κι οι πολιτείες λημέρια των ακάθαρτων

  κι οι πολιτείες λημέρια των κιοτήδων

  στη στρούγγα λυσσομάνημα και φαγωμός

  λύκων,σκυλιών,προβάτων και τσοπάνηδων

  Γιούχα και πάλι γιούχα τών πατρίδων!

  Τέλος -φιλική συμβουλή-

  διαβάστε,διαβάστε …όχι μόνον τά επαναστατικά «εκλαϊκευμένα Κοράνια» και ψαχτείτε πολύ ,μα πάρα πολύ αναμεταξύ σας!Ο χώρος σας είναι εξαιρετικά ευάλωτος για παρείσφρυση οποιουδήποτε προβοκάτορα,που μπορεί να παρασύρει-όπως ξανάγραψα-τα καλύτερα μυαλά στην εξόντωση!

  Ν.ΠΑΥΛΟΥ

  υγ/για την διαφορά της πράξης και τού λόγου πάλι,σημειώνω οτι το δικό μου κείμενο λογοκρίθηκε και κόπηκε απο την διαχειριστική ομάδα τού athens.indymedia σε αντίθεση με εκείνο τής καςΜαρκάκη.Ελπίζω αυτή την φορά το κειμενό μου να μήν έχει τήν ίδια τύχη με το πρώτο……

  Reply
 2. radiofono.gr

  Όπως γράψαμε και στο άρθρο μας, οι αυτοοργανωμένοι ραδιοσταθμοί όχι μόνο δεν λειτουργούν με κρατική επιχορήγηση, αλλά ούτε πήραν χαριστικά άδεια από τον Θ. Ρουσόπουλο το 2006 επί ΝΔ, όπως το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.