.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νέα δίκη απεργών χαλυβουργών


xalyvourgia

Εκδίκηση ζητάει η εργοδοσία της Χαλυβουργίας για τον μεγάλο αγώνα των εργατών στο εργοστάσιο, μέχρι και 4 χρόνια σχεδόν μετά τη λήξη της απεργίας. Στέλεχος της εταιρείας, διευθυντής χαλυβουργείου, υπέβαλε μηνύσεις στα μέλη του σωματείου για δήθεν ξυλοδαρμό, δίκη που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 23 Φλεβάρη. Η δίκη πήρε αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων για το 2017.

Ο αγώνας των 9 μηνών απεργίας ήταν αγώνας σύμβολο για όλη την ελληνική εργατική τάξη και είχε την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι ηρωικοί απεργοί κυνηγήθηκαν όσο κανείς άλλος, ενώ αρκετοί αγωνιστές που πρωτοστατούσαν στην απεργία καταδικάστηκαν σε 21-23 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Από τότε, πολλοί δεν έχουν βρει δουλειά και δύσκολα επιβιώνουν με αρκετά προβλήματα υγείας σε αρκετούς.

Τραγικό αλλά και εξοργιστικό ταυτόχρονα είναι ότι τα τσιράκια του Μάνεση δε δίστασαν να στείλουν μήνυση μέχρι και στον αποβιώσαντα ταμία του σωματείου, Δημήτρη Λιάκο, δημιουργώντας όπως είναι εύλογο αναστάτωση στην οικογένειά του. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί και σήμερα και αύριο στο πλευρό των χαλυβουργών, ενάντια στην εκδικητική μανία της εργοδοσίας που υπέστη τεράστιο πλήγμα από το μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.