.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να τιμωρηθεί το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού


  Να τιμωρηθεί το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟΤο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει τη κυβέρνηση των μνημονίων, τη διορισμένη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία) για το θάνατο του 47χρονου εργολαβικού εργάτη από τη Μαλεσίνα, πατέρα 4 παιδιών, που έπεσε νεκρός στο εργοστάσιο της Λάρυμνας στον αγώνα για το μεροκάματο.

Ο δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγους μήνες, στο ίδιο εργοστάσιο, προστίθεται στην ατελείωτη λίστα των εργατικών δολοφονιών, αυτοκτονιών, ανθρώπων που πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία. Το success story των σαμαροβενιζέλων είναι στρωμένο με πτώματα. Όπως είπε και ο Ερντογάν, ο φίλος του Σαμαρά, για τους 300 και πλέον νεκρούς ανθρακωρύχους στη Σόμα…αυτά συμβαίνουν!

Συμβαίνουν όντως στην εποχή των μνημονίων, της απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων, στην ανάγκη να αντισταθμιστούν τα κέρδη και οι ζημιές με αντίτιμο τις ανθρώπινες ζωές.

Το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο και η αλήθεια πρέπει να λάμψει.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή των εργατών πρέπει άμεσα να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του εργάτη. Η διερεύνηση δεν μπορεί να μείνει στην αστυνομία, τις επιτροπές του υπουργείου ή τις επιτροπές της διοίκησης της εταιρείας που συνήθως καταλογίζουν τις ευθύνες στους νεκρούς εργάτες για να μείνουν αλώβητες οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις μέχρι τον επόμενο νεκρό μας.

Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, η έλλειψη επενδύσεων και η διαρκής υποβάθμιση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας πηγαίνουν πακέτο με την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Από κοντά και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων με τη διαρκή πρόσληψη εργολαβικών εργαζόμενων. Όσο ποτέ σήμερα, είναι αναγκαίο το σωματείο να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους ώστε από κοινού να παλέψουν τη βαρβαρότητα που μας καταδικάζει ένα σύστημα βαρβάρων.
Ολόκληρη η εργατική τάξη θρηνεί και απαιτεί να τιμωρηθούν ένοχοι και συνένοχοι.
Η αλήθεια πρέπει να λάμψει.
Να βάλουμε ένα τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

18/5/2014
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

eek.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.