.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οικοδομώντας διεθνή δίκτυα αλληλεγγύης (Βίντεο)


Οικοδμώντας διεθνή δύκτια αλληλεγγύηςΜε αφορμή το ταξίδι αλληλέγγυων από την Γερμανία και την Ελβετία για τρίτη φορά στην Ελλάδα.

Γράφει ο Ν.Α

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από συνδικαλιστές βάσης και σε αυτήν εντάχθηκαν αντιφασίστες και άλλοι-ες ακτιβιστές από την Γερμανία και την Ελβετία. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη επισκέφτηκαν για τρίτη φορά την Ελλάδα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δίστομο ήταν οι πόλεις που βρέθηκαν. Συναντήσεις με σωματεία, συλλογικότητες, δομές αλληλεγγύης, αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας (Χαλκιδική, καθαρίστριες κλπ).

Εδώ και τρία χρόνια οι σύντροφοι-σες επίμονα και οργανωμένα χτίζουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης όχι γενικά για την Ελλάδα, αλλά για τους αγώνες και τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνια. Σε συνεργασία με την ομάδα Real Democracy Now που έχουν δημιουργήσει έλληνες του Βερολίνου καλούνε έλληνες ακτιβιστές στην Γερμανία, διοργανώνουν εκδηλώσεις σε αρκετές πόλεις και οργανώνουν την αντιπληροφόρηση για την κατάσταση και τους αγώνες στην Ελλάδα, ενάντια στην προπαγάνδα των κυρίαρχων γερμανικών Μ.Μ.Ε.

Την Τετάρτη 1-10 οργάνωσαν εκδήλωση στο πολυτεχνείο με θέμα ¨Πώς να οικοδομήσουμε υπερεθνικά δίκτυα αλληλεγγύης¨. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται να μιλούν οι Andreas Hesse από την IG METALL, Ulrike Kumpe από την εφημερίδα kontraste που ασχολείται με αυτοοργανωμένα συνεργατικά εγχειρήματα, Ulrike Eifler από την DGB γραμματέας τομέα Γκίσεν, Rainer Thomann από Gewerkschaft Unia και ο Carsten Schulze από την FAU.

Ο δρόμος για την δημιουργία δικτύων διεθνούς αλληλεγγύης ανάμεσα στα αγωνιζόμενα κομμάτια σίγουρα δεν είναι εύκολος και σύντομος. Όπως όμως ειπώθηκε χαρακτηριστικά και στην εκδήλωση ¨η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η ταξική πάλη και όχι τα πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας”
Ακολουθούν τα βίντεο από την εκδήλωση στο Πολυτεχνείο

Το βίντεο με τις τοποθετήσεις των Carsten Schulze από την FAU Γερμανίας και Rainer Thomann από Gewerkschaft Unia

Το βίντεο με την τοποθέτηση του Andreas Hesse από την IG METALL

Το βίντεο με τις τοποθετήσεις της Ulrike Kumpe από την εφημερίδα kontraste που ασχολείται με αυτοοργανωμένα συνεργατικά εγχειρήματα

Το βίντεο με την τοποθέτηση της Ulrike Eifler από την DGB γραμματέας τομέα Γκίσεν

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Οικοδμώντας διεθνή δύκτια αλληλεγγύης

Εδώ και τρία χρόνια οι σύντροφοι-σες επίμονα και οργανωμένα χτίζουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης όχι γενικά για την Ελλάδα, αλλά για τους αγώνες και τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνια.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.