.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο αγώνας για το Πολιτιστικό της Ευελπίδων συνεχίζεται


politistiko-evelpidwn725Το Πολιτιστικό θα μείνει…
Δικαστήρια δεν θα γίνει!

Δελτίο Τύπου της Συνέλευσης Κατοίκων Γκύζη – Πολυγώνου – Κυψέλης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι παρεμβάσεις – δράσεις της συνέλευσης των κατοίκων της περιοχής Ευελπίδων (Γκύζη, Κυψέλη και Πολύγωνο), εν όψη του δικαστηρίου της 14ης Ιουλίου, για τη διοικητική αποβολή του Δήμου Αθηναίων από το κτίριο που στεγάζει τα τελευταία 30 χρόνια το Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων συμπληρώνουν αυτές της μέρες ένα χρόνο, έχοντας επιτύχει τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου τη περίοδο 2013 – 2014, παρά τις προθέσεις της δημοτικής αρχή του Γ. Καμίνη, της πολιτική ηγεσίας της δικαιοσύνης, αλλά και του ίδιου του Α. Σαμαρά, το Πολιτιστικό Κέντρο να κλείσει και το κτίριο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του γειτονικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η Συνέλευση για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει δράσεις ενημέρωσης στη περιοχή. Τη Δευτέρα 7 Ιουλίου (8:30 μ.μ.) στον περίβολο του Πολιτιστικού Ευελπίδων θα παρουσιαστεί από την ομάδα «Μύθος» η παράσταση Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Ζωής Μασούρα. Το Σάββατο 12 Ιουλίου (8:00 μ.μ.) στο ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί από τη Θεατρική Ομάδα Κοινωνικής Επανένταξης του 18Άνω, το έργο το Δ. Δημητριάδη «Πεθαίνω σα Χώρα», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ζαγανιάρη. Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 (9 π. μ.) η Συνέλευση κατοίκων καλεί σε συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Κυρ. Λουκάρεως και Μομφεράτου) κατά την εκδίκαση της αίτησης διοικητικής αποβολής που έχει υποβάλλει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) κατά του Δήμου Αθηναίων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.