.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Καραγκιόζης δήμαρχος


Ο Καραγκιόζης δήμαρχοςΚόντρα στο παροδικό ψιλόβροχο, η κοσμοσυρροή ήταν άνευ προηγουμένου στην εκδήλωση της Δημοτικής παρέμβασης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή» με την παράσταση του θεάτρου σκιών Ο Καραγκιόζης δήμαρχος.

Η παράσταση έγινε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την κομπανία ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΘΑΛΗ με την παρουσία περίπου 250 μικρών και μεγάλων φίλων του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ. Την παράσταση ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορό μέχρι τα ξημερώματα…

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο διάλογος που αναπτύχτηκε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παράσταση ανάμεσα στα παιδιά και τους συντελεστές της παράστασης. Οι αυθόρμητες και καθαρές κουβέντες των μικρών μας φίλων πάνω στις εκλογές, τη δημαρχία και την άσκηση της εξουσίας εν γένει, μας γέμισαν αισιοδοξία πως αυτή η πόλη, αυτή η κοινωνία μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει. Κι εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνειδητοποιήσαμε πως οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτόν το διάλογο με τους συμπολίτες μας μέσα από πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή και μετά τις εκλογές.

Πρέπει να ξαναπάρουμε τη ζωή και τις γειτονιές μας στα χέρια μας και να τις αποδώσουμε στα παιδιά μας ως εστίες πολιτισμού, δημιουργίας, ανθρώπινης επικοινωνίας κι αλληλεγγύης. Κόντρα στην εμπορευματοποίηση της ψυχαγωγίας, κόντρα στο ρόλο του καταναλωτή και παθητικού δέκτη στον πολιτισμό. Για να κάνουμε την κάθε γειτονιά, την κάθε πλατεία στην πόλη μας παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας, συμμετοχής κι αλληλοβοήθειας. Για να αντισταθούμε στον ολετήρα του νεοφιλελευθερισμού που επιχειρεί να τσακίσει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, να περάσει τον ατομικισμό και τον ωχαδελφισμό στην κοινωνία. Για να δώσουμε όλες κι όλοι μαζί τη μάχη για έναν κόσμο όπου η ελεύθερη ανάπτυξη της καθεμιάς και του καθενός μας, θα αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλων.

 

Πηγή: fysaeikontra.wordpress.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Ο Καραγκιόζης δήμαρχος

Δελτίο Τύπου του Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή για την εκδήλωση στις 3 Μαΐου με την παράσταση του Θεάτρου Σκιών ο Καραγκιόζης δήμαρχος

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.