.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Κατρούγκαλος, το μνημόνιο και οι “καλές ευρωπαϊκές πρακτικές”


katrougalos_ilo

«Το Μνημόνιο ορίζει ότι πρέπει να νομοθετήσουμε σύμφωνα με τις καλές διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, μετά από τη συνάντησή του με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας-ILO, Guy Ryder, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Αυτοί που θα… έσκιζαν τα μνημόνια, τώρα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο «καθαγιάζουν» την πιο άγρια αντεργατική πολιτική που με την τρίτη κατά σειρά εκδοχή της, θα «σαρώσει» το ασφαλιστικό και τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια.

Όπως φάνηκε μετά από τη συνάντηση, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει εμπλακεί στην «ασφαλιστική  μεταρρύθμιση» και όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, «έχει αποστείλει την δική της ομάδα για να μας βοηθήσει στο να καθορίσουμε τεχνικά θέματα που αφορούν τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων». Όλως τυχαίως, αυτά τα ποσοστά θα… πετσοκόβουν τις σημερινές και μελλοντικές συντάξεις.

Μάλιστα, ο Γ. Κατρούγκαλος παρουσίασε και ως… επιτυχία την συμπερίληψη της ILO ως «διαιτητή κατά κάποιον τρόπο των απόψεων, των μερών, εμάς και των θεσμών»…

Και για να μην έχει κανείς αυταπάτες για το ρόλο της ILO, να τι δήλωσε ο γενικός διευθυντής της: «Στο συνταξιοδοτικό σύστημα οι τυχόν μεταρρυθμίσεις, που θα πραγματοποιηθούν, πρέπει να το καταστήσουν βιώσιμο». Όχι βέβαια οι συντάξεις που να λαμβάνουν οι απόμαχοι της δουλειάς να καθιστούν βιώσιμη τη ζωή τους…

Θυμίζουμε ότι αν και η ILO ιδρύθηκε το 1919, με σκοπό να θέσει διεθνείς κανόνες σχετικά με την εργασία, από το 1946 αποτελεί εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ και εδώ και αρκετά χρόνια έχει μετεξελιχθεί σε έναν οργανισμό βαθιά γραφειοκρατικό, όπου βασιλεύει κι αποθεώνεται ο λεγόμενος «κοινωνικός διάλογος» και ο «εταιρισμός» με τους εργοδότες και το κεφάλαιο.

Δ.Σ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.