.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Νίκος μάς έδωσε ανάσες ελευθερίας


romanos_0της Αντας Ψαρρά

Ο Νίκος Ρωμανός πέτυχε με την απίστευτη επιμονή στο δίκαιο αίτημά του να ενώσει όχι μόνο ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πλήθος επώνυμων ή ανώνυμων πολιτών άλλων χωρών.

Ενα πολύ θυμωμένο παιδί σημαδεμένο από τη δολοφονία του αδελφικού του φίλου στην ηλικία των 15 χρόνων, σημαδεμένο από όλα όσα επακολούθησαν και που τον οδήγησαν στις όποιες επιλογές, για τις οποίες ο καθένας έχει τη δική του διαφορετική άποψη, κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχουν και αγώνες που κερδίζονται.

Η τρομακτική πίεση που ασκήθηκε πάνω του και η άρνηση των θεσμικών παραγόντων να δώσουν διέξοδο σε ένα νόμιμο αίτημα έφερε τα πράγματα στην οριακή χθεσινή στιγμή, με τη ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή.

Μέσα σε τριάντα ημέρες ακούστηκαν ακραίες φωνές που ζητούσαν ένα θύμα, φωνές που ζητούσαν έναν ήρωα και εκκωφαντικές σιωπές. Κυρίαρχη όμως ήταν η φωνή όλων εκείνων που ήθελαν να παραμείνει ζωντανός και απαιτούσαν ταυτόχρονα να του αποδοθούν άμεσα τα δικαιώματά του.

● Η επιμονή του έφερε αποτέλεσμα και για όλους τους κρατούμενους που, ενώ έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν, η δυνατότητα αυτή κρινόταν ανά πάσα στιγμή από έκτακτες αποφάσεις και με αφορμές άσχετες με αυτούς τους ίδιους. Μέσα στην πορεία του προς τον θάνατο έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης, όταν επέμεινε ότι αν τα πράγματα με αφορμή τον ίδιο χειροτερέψουν για τους υπόλοιπους κρατούμενους θα ξεκινούσε και απεργία δίψας.

● Η επιμονή του έφερε κοντά κάθε διαφορετικό ρεύμα ή τάση δημοκρατών πολιτών και κυρίως ολόκληρης της νεολαίας που με αμέτρητες κινήσεις αλληλεγγύης στάθηκε δίπλα του.

● Η επιμονή του ξύπνησε από τον λήθαργο διανοούμενους, επιστήμονες, συνδικαλιστές, εργαζόμενους και πολιτικούς κάθε απόχρωσης που συστρατεύτηκαν πίσω από κοινές ανακοινώσεις και εκκλήσεις.

● Η επιμονή του πέρασε τα όρια της Ελλάδας και έφτασε στα αυτιά της νεολαίας και των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεκάδες επιστολές και ψηφίσματα έφταναν τις τελευταίες ημέρες σε όσα ΜΜΕ δεν σιωπούσαν.

● Η επιμονή του έκαμψε τις ακραίες φωνές και απόψεις των θεσμικών παραγόντων της εκτελεστικής εξουσίας που έστω και την τελευταία στιγμή αναλογίστηκαν το βάρος και τις συνέπειες θανάτου ενός 21χρονου παιδιού.

● Η επιμονή του πέτυχε μια ομόφωνη αποδοχή από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που υπερασπίστηκαν τελικά το δικαίωμά του στις σπουδές και στη ζωή, άσχετα με τις πράξεις και τις επιλογές του.

● Η επιμονή του ήταν ένας σπουδαίος φόρος τιμής για τον φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλο που έπεσε δολοφονημένος στα 15 από κρατικό χέρι.

● Η επιμονή του, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό και τον ευχαριστούμε γι΄ αυτό, έδωσε όχι μόνο στον ίδιο αλλά σε όλους εμάς μέσα στη γενική μαυρίλα πολλές ανάσες ελευθερίας.

Τελικά όπως έγραψε και στο κύριο άρθρο της η «Εφ.Συν.» (8/12/2014) χθες ήταν μια ώρα ευθύνης για όλους.

efsyn.gr

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.