.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο… συνεπής Παναγόπουλος και οι “δημοσιονομικές υποχρεώσεις” της χώρας


panagopoulos

«Η χώρα να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της»! Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, και τη συζήτησή τους σχετικά με το ασφαλιστικό. Το μόνο που ζήτησε από τον… ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού και οπαδό του «τρίτου πυλώνα ασφάλισης» δηλαδή των αρπαχτικών της ιδιωτικής ασφάλισης, ήταν «να προωθήσει τη θέση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο» αλλά και «να καθίσουμε να κάνουμε έναν εκτεταμένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, ώστε να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα κάνουν το σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό».

Κανέναν εργατικό αγώνα δε θέλει να κάνει η αστικοποιημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία ακόμα και σήμερα, με το τρίτο μνημόνιο σε πλήρη εξέλιξη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ετοιμάζεται να αρπάξει τις συντάξεις, το μόνο που ζητά είναι… μεταρρυθμίσεις αλλά και με τακτοποιημένο το ληστρικό και χιλιοπληρωμένο χρέος στους τοκογλύφους ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. H “YES EE” έχει επιλέξει στρατόπεδο, πλάι στον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς φορείς, ενάντια στα εργατικά συμφέροντα, στηρίζοντας στρατηγικά και αυτή την κυβέρνηση, που κάνει τα πάντα για να αποπληρώνονται οι “υποχρεώσεις” της χώρας προς τους δανειστές.

Η συγκρότηση ενός μαζικού ανεξάρτητου εργατικού κέντρου αγώνα με την συμμετοχή δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και εργατικών συλλογικοτήτων και επιτροπών αγώνα από την «συνδικαλιστική έρημο» του ιδιωτικού τομέα, είναι επιτακτική ανάγκη. Και σε αυτή την ανάγκη οφείλει να ανταποκριθεί κάθε μαχόμενος αγωνιστής και ταξική εργατική συσπείρωση, μπροστά στην κρίσιμη αναμέτρηση των επόμενων ημερών, και την αγωνιστική απεργιακή κλιμάκωση για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη βουλή σε μορφή νομοσχεδίου το έκτρωμα Κατρούγκαλου…

Δ.Σ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.