.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας ενάντια στον «κοινωνικό διάλογο»


φωτογραφία: 902.gr

φωτογραφία: 902.gr

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στον διάλογο των «κοινωνικών εταίρων», της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων των εργοδοτών πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης ομοσπονδίες και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων διέκοψε την ομιλία του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, και επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των συνδικάτων και ομοσπονδιών, για αύξηση με νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για τον όποιο διάλογο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, εμφανώς ενοχλημένος, διέκοψε την ομιλία του και προχώρησε σε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνοντας λόγο για κινήσεις που δεν βοηθούν τον διάλογο των «κοινωνικών εταίρων», εργοδοτών κι εργαζομένων, για σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με νομική ρύθμιση αποτελούσε την «αιχμή του δόρατος» της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την απεύθυνσή του στους εργαζόμενους.

Αποτέλεσε παράλληλα και την πρώτη προεκλογική υπόσχεση που μετατέθηκε στις ελληνικές καλένδες ήδη από τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, πολύ πριν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.