.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παρισινή Κομμούνα: Τα βίντεο της εκδήλωσης του ΝΑΡ και της νΚΑ


Εκδήλωση ΝΑΡ – νΚΑ για την Παρισινή Κομμούνα

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διοργανώθηκε από το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και τη ν.Κ.Α. εκδήλωση για την Παρισινή Κομμούνα και την εργατική δημοκρατία.

Η εκδήλωση με τίτλο «Στο δρόμο της Παρισινής Κομμούνας, Εργατική Δημοκρατία και Κομμουνιστική Προοπτική ως απάντηση στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό», σύμφωνα με τους διοργανωτές της, είχε σκοπό όχι μόνο να τιμήσει τους κομμουνάρους του Παρισιού 143 χρόνια μετά τον Μάρτη του 1871, αλλά και να παρουσιαστούν πλευρές ουσιαστικής κριτικής στη μεταλλαγμένη αστική δημοκρατία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και στο σύγχρονο αστικό κράτος-στρατηγείο, από τη σκοπιά του πνεύματος της Κομμούνας, της εργατικής δημοκρατίας και της επαναστατικής ανατροπής.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση να ανοίξει τα πολιτικά και ιδεολογικά μέτωπα από τη σκοπιά της επανεξόρμησης του σύγχρονου κομμουνιστικού ρεύματος. Εντάσσεται στον διάλογο με πρωτοπόρους αγωνιστές και ρεύματα της κομμουνιστικής αναζήτησης και επαναστατικής πολιτικής για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κόμματος της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

kommouna-parisiou

Εκδήλωση ΝΑΡ – νΚΑ για την Παρισινή Κομμούνα

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

Αλέξανδρος Χρύσης, Πανεπιστημιακός

Βασίλης Μηνακάκης, μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, συγγραφέας

Κώστας Φουρίκος, μέλος Κεντρικού συμβουλίου νΚΑ, πολιτικός επιστήμονας

Τη συζήτηση συντόνισε η Σοφία Τσάδαρη.

Το άνοιγμα της συζήτησης από την συντονίστρια:

 

Η εισήγηση του Κώστα Φουρίκου:

 

Η εισήγηση του Αλέξανδρου Χρύση:

 

Η εισήγηση του Βασίλη Μηνακάκη:

 

Η παρέμβαση του Κώστα Παλούκη:

 

Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις:

 

Η δευτερολογία του Βασίλη Μηνακάκη:

 

Η δευτερολογία του Αλέξανδρου Χρύση:

 

Η δευτερολογία του Κώστα Φουρίκου:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Παρισινή Κομμούνα: Τα βίντεο της εκδήλωσης του ΝΑΡ και της νΚΑ

Η εκδήλωση με τίτλο «Στο δρόμο της Παρισινής Κομμούνας, Εργατική Δημοκρατία και Κομμουνιστική Προοπτική ως απάντηση στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό», είχε σκοπό όχι μόνο να τιμήσει τους κομμουνάρους του Παρισιού 143 χρόνια μετά τον Μάρτη του 1871, αλλά και να παρουσιαστούν πλευρές ουσιαστικής κριτικής στη μεταλλαγμένη αστική δημοκρατία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και στο σύγχρονο αστικό κράτος-στρατηγείο, από τη σκοπιά του πνεύματος της Κομμούνας, της εργατικής δημοκρατίας και της επαναστατικής ανατροπής.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.