.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αμπελόκηποι: Πικετοφορία δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα


piketofora_ampelokipoiΠόπη Γανιάρη

Το περασμένο Σάββατο, 6/2, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κοινή εξόρμηση, ενημέρωσης για το ασφαλιστικό και κάλεσμα αγώνα από τις τοπικές επιτροπές Αμπελοκήπων – Γκύζη των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και ΕΕΚ.

Αγωνιστές από όλο το φάσμα των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς συμπορευτήκαμε με τις ξεχωριστές προκηρύξεις τις πικέτες και τις σημαίες μας, φωνάξαμε συνθήματα, μιλήσαμε με τον κόσμο και συναντήσαμε θερμή υποδοχή στη λαϊκή των Αμπελοκήπων, στις πλατείες και τα σούπερ-μάρκετ της περιοχής, στους σταθμούς του μετρό.

Κεντρικό μήνυμα που επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε με την κοινή κινητοποίησή μας ήταν ότι οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, η τεράστια επιτυχία της πανεργατικής – παλλαϊκής απεργίας της περασμένης Πέμπτης, δείχνουν ότι ο κόσμος της εργασίας, το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να μπλοκάρει την αντιασφαλιστική επίθεση, ανοίγοντας το δρόμο για συνολική ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τοπική σύσκεψη των παραπάνω οργανώσεων και θα συνεχιστεί με αντίστοιχη εξόρμηση το επόμενο Σάββατο, 13/2, στην περιοχή του Γκύζη.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 4
Συμμετοχές )51 σχόλια στο “Αμπελόκηποι: Πικετοφορία δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα

 1. Ανώνυμος

  Ρε Κώστα, τι γράφεις; Με την ΑΡΑΝ είμαστα 5 χρόνια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΑΡΑΝ έφυγε μαζί με την ΑΡΑΣ κα ιπροσχώρησαν στην ΛΑΕ. Και έφυγαν γιατί διαφωνούμε για τον χαρακτήρα του μετώπου. Το ΝΑΡ έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι θέλει μέτωπο για την διπλή έξοδο απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, και η ΑΡΑΝ το απορρίπτει αυτό αντιπροτείνοντας ένα αριστερό ριζοσπαστικό μέτωπο το οποίο θα μιλά για έξοδο απο το ευρώ, ρήξη με την ΕΕ κα ιπέραν τούτου ουδέν! Τα λέω καλά;

  Και σε ρωτώ: Μετά απο 1 χρόνο εκβιασμών της ΕΕ έχει ή δεν έχει καταλάβει το σύνολο του λαού πως κατάργηση των μνημονίων και έξοδος απο το ευρώ σημαίνει αυτόματα και έξοδος απο την ΕΕ; ΓΙΑΤΙ αρνείσαι λοιπόν και εσύ και η ΑΡΑΝ να μπει ως προαπαιτούμενη η θέση που σου λέω; ΤΙ καινούργιο φέρνει η δική σου πρόταση;

  Δλδ έξω απο το ευρώ και βλέπουμε; Χωρίς καμμία ουσιαστική προετοιμασία του κόσμου; Και την κρίσιμη ώρα «ε, ο κόσμος δεν είναι έτοιμος;» Και καμμία σύνδεση με μια αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστική αναζήτηση;

  ΑΝ θες ένα τέτιο μέτωπο, σόρρυ κιόλας αυτό είναι μια κοινή δράση. Μέτωπο σημαίνει Κώστα μου ΔΕΣΜΕΥΣΗ όλων πάνω σε ένα κοινό περιεχόμενο! Οχι να λεέι το ΝΑΡ «έξω απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση», να λέει η ΑΡΑΝ «έξω απο ευρώ και για ΕΕ το βλέπουμε σε κατεύθυνση ρήξης», να λέει η υπόλοιπη ΛΑΕ «χμ άραγε έξω απο το ευρώ; ή μήπως όχι»…

  Οχι άλλα να λέει ο ένας, άλλα να λέει ο άλλος και τελικά να καθαρίζει το κομμάτι της ηγεσίας που τα έχει πιο καλά (ή οικοδομεί βαθμιαία σχέσεις) με τα καθεστωτικά ΜΜΕ κλπ. Τα έχουμε φάει στα μάπα αυτά Κώστα με τον ΤΣΙΡΙΖΑ αλλά και με την ΛΑΕ τον αυγουστο/Σεπτέμβριο που άλλα λέγανε τα κείμενά της, άλλα έλεγε ο Λαφαζάνης, άλλα ο Σωτήρης απο την ΑΡΑΝ/ΛΑΕ κλπ!

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
  1. Κώστας

   Κάτι πας να πεις αλλά όχι δεν τα λες εντελώς καλά, και ας δούμε τι λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τελειώνουμε

   http://antarsya.gr/node/3559

   Στην πορεία για την Συνδιάσκεψη δύο οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΑΡΑΝ και η ΑΡΑΣ επέλεξαν να αποχωρήσουν από αυτήν και να συνεργαστούν με την ΛΑΕ. Σαν ΠΣΟ πιστεύουμε ότι η επιλογή αυτή είναι βαθιά λαθεμένη. Όχι μόνο γιατί η επιλογή της εκλογικής συνεργασίας μετά τις τοποθετήσεις της ηγεσίας της ΛΑΕ ήταν λάθος, αλλά πάνω από όλα γιατί προϋπόθεση για οποιαδήποτε δράση και συμμαχία είναι η ύπαρξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς.

   Η επιλογή των οργανώσεων αυτών δεν αφορούσε κατά βάση μία εκλογική τακτική. Ήταν αποτέλεσμα μιας πορείας στην οποία με τον καιρό συσσωρεύτηκαν προβλήματα και διαφορές που αφορούσαν ευρύτερα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η επιμονή ή όχι στη στρατηγική της επανάστασης και ο ορισμός του επαναστατικού σε σχέση με τον μεταρρυθμιστικό δρόμο, η αποδοχή ή όχι του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος, η απόρριψη της διάκρισης της αριστεράς σε «επαναστατική» και «ρεφορμιστική», η έμφαση στο ζήτημα μιας «πραγματικά αριστερής κυβέρνησης», ο χαρακτήρας του μετώπου, οι όροι μιας αποτελεσματικής μετωπικής πολιτικής και το ζήτημα της εργατικής αντικαπιταλιστικής ή της ρεφορμιστικής ηγεμονίας σε αυτή την πορεία, ο ρόλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ρόλος και η επιλογή των δυνάμεων αυτών της διπλής ένταξης (σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε ΜΑΡΣ), είναι μερικά από τα πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα που συσσωρεύτηκαν.

   Η διαφορά στον χαρακτήρα του μετώπου δηλ είναι, και αυτό μετά από μια βδομάδα που κρύβεσαι επιτέλους είπες αλήθεια, αν θα είναι αντικαπιταλιστικό ή αριστερό ριζοσπαστικό.

   Λες να είναι αντικαπιταλιστικό, δηλ καμία συμμαχία με καμία ρεφορμιστική δύναμη. Αυτό που λέει η ΟΚΔΕ Σπάρτακος δηλ, που στο είπα και αλλού και δεν μου το σχολίασες.

   Αυτό είναι μη κομμουνιστική άποψη. Δικαίωμα σας.

   Κώστας

   Reply
 2. Ανώνυμος

  Και σε ρωτώ: Μετά απο 1 χρόνο εκβιασμών της ΕΕ έχει ή δεν έχει καταλάβει το σύνολο του λαού πως κατάργηση των μνημονίων και έξοδος απο το ευρώ σημαίνει αυτόματα και έξοδος απο την ΕΕ; ΓΙΑΤΙ αρνείσαι λοιπόν και εσύ και η ΑΡΑΝ να μπει ως προαπαιτούμενη η θέση που σου λέω; ΤΙ καινούργιο φέρνει η δική σου πρόταση;

  Δλδ έξω απο το ευρώ και βλέπουμε; Χωρίς καμμία ουσιαστική προετοιμασία του κόσμου; Και την κρίσιμη ώρα «ε, ο κόσμος δεν είναι έτοιμος;» Και καμμία σύνδεση με μια αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστική αναζήτηση;

  ΑΝ θες ένα τέτιο μέτωπο, σόρρυ κιόλας αυτό είναι ΕΙΤΕ μια κοινή δράση για ένα θέμα, ΕΙΤΕ μέτωπο αλά ΣΥΡΙΖΑ νο2. Στην μετωπική της εκδοχή η αντίληψη που ξεκόβει το «άμεσο» από το στρατηγικό στόχο της αντικαπιταλιστικής προοπτικής,απεδείχθη ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Η λογική σου Κώστα εκεί καταληγει…

  Από την άλλη η ΤΑΥΤΙΣΗ του άμεσου στόχου με τον στρατηγικό, καταργεί την τακτική και οδηγεί στον σεχταρισμό αλά μλ και ΚΚΕ

  Συνεπώς, ΟΧΙ προαπαιτουμενο όσον αφορά το μέτωπο η εργατική εξουσία, ΝΑΙ ως προαπαιτούμενη όσον αφορά το μέτωπο η θέση «διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση».

  οκ;

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Κωστή μου, ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΣΑΙ! Πότε κρύφτηκα; Μάλλον πετάς μπάλα εξέδρα έτσι;

  α. Στο ματαξαναείπα: Η πρόταση του ΝΑΡ είναι για «διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική/αντιϊμπεριαλιστική κατεύθυνση». Της ΑΡΑΝ είναι για αριστερό ριζοσπαστικό μέτωπο. Πολύ φοβούμε πως όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κουρέλι την φράση «ριζοσπαστιή Αριστερά» (γνωρίζεις πως ακόμα αυτόν τον τίτλο έχει», έτσι θα κάνετε κουρέλι ξανάμανά την φράση αυτή. Γιατί; Διότι ΗΔΗ η διγλωσσία της ΛΑΕ, οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές που έχει, η συγκυβέρνησή της με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετούς Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής, οδηγούν το καράβι «ΛΑΕ» σε δρόμους συριζα νο2. Διότι φίλε Κώστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ χρεοκόπησε το ’15 ξαφνικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε ως τμήμα μιας αφήγησης που λέει πολλά απατεωνίστικα πράγματα. Και αυτά βλέπω την ΛΑΕ μια χαρά να τα αναπαράγει…

  Εσύ και η ΑΡΑΝ θέλετε όλα τα μεγάλα ζητήματα στον αέρα; ΑΝ ΝΑΙ είτε το θές είτε όχι συμβάλλεις στο να κάνουν παιχνίδια οι μεταρρυθμιστές παραγοντίσκοι. Θες τέτιο μέτωπο; ΚΑΝΤΟ!

  Θες μέτωπο αλά ΣΥΡΙΖΑ νο2; Διότι όλα τα μεγάλα ζητήματα πάντα στον αέρα, χωρίς καμμία προετοιμασία του κόσμου, πάλι σε ΤΣΙΡΙΖΑ αλλά νο2 θα καταλήξεις! Κάντο μέτωπο που θες

  ΤΟ ΝΑΡ και Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προχωρησουν την δική τους πρόταση για το μέτωπο. Λέμε ΝΑΙ στην κοινή δράση και στο μέτωπο με περιεχόμενο όπως πλειστάκις έχω γράψει.

  Λέμε ΟΧΙ σε μέτωπο/συριζα νο2.

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
 4. Κώστας

  ΑΝΤΑΡΣΥΕ έχει τελειώσει η κουβέντα, σε ότι με αφορά μέτωπο με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αρνούνται την κεντρικότητα της αντιΕΕ αντιιμπεριαλιστικής πάλης στο όνομα της εργατικής εξουσίας, η ΑΡΑΝ και η ΛΑΕ δεν θα κάνουν.

  τέλος οριστικό, θα μας βρίσουν οι διαχειριστές και δίκιο θα χουν.

  πάρε τον τελευταίο λόγο γράφοντας το ίδιο σεντόνι για 25η φορά.

  Κώστας

  Reply
 5. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Κώστα γίνεσαι προσβλητικ΄΄ος και σόρρυ φίλε μου, γράφεις και ψέμματα: Θα στο ματαξαναπώ και ας επιμένεις στο ψέμμα σου:

  Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλουν μέτωπο με ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ την θέση για «διπλή έξοδο απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση».

  ΑΥΤΗ είναι η θέση μας και ενιθσχύεται απο το γεγονός πως τα μισόλογα για την ΕΕ και την κατεύθυνση ΜΕΤΑ απο την έξοδο, οι υπεκφυγές, τα στρογγυλέματα, οι παραγοντισμοί, η διγλωσσία ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ στο να χρεοκοπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερή ρεφορμιστική δύναμη και να μεταλλαχθεί σε σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα.

  ΚΑι η ΛΑΕ -αυτό δείχνει η μέχρι τώρα αντίληψη και πολιτική στάση που έχει σε διάφορα ζητήματα- στο ίδιο μονοπάτι συνεχίζει φίλε μου. Στο μονοπάτι των μισόλογων, των αρχηγισμών, της οργανικής σύνδεσης με την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, παρόλες τις μειοψηφικές αντικαπιταλιστικές αριστερές τάσεις στο εσωτερικό της (που τέτιες υπήρχαν και στον ΣΥΡΙΖΑ μην το ξεχνάς).

  Με όσες ανεπάρκειες έχει λοιπόν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ -που έχει πολλές- αυτή την θέση έχει για το μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, την οποία και ματραξανανέφερα. Οπότε σε παρακαλώ, ΑΝ απορρίπτεις αυτή την ρητώς διατυπωμένη θέση, τουλάχιστον ΜΗΝ την διαστρεβλώνεις.

  ΣΡΥΙΖΑ νο 2 ούτε θέλουμε, ούτε και έχει ανάγκη ο λαός ένα τέτιο μέτωπο. Το δοκιμάσαμε, ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ και στο ίδιο ποτάμι ΔΕΝ μπορείς να μπεις δυό φορές.

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
  1. Κώστας

   ΑΝΤΑΡΣΥΕ πατάω τον λόγο μου αλλά δεν πειράζει.

   Προσβλητικός δεν είμαι γιατί μιλάω πολύ καλύτερα από εσένα και τα μόνιμα CAPS LOCKS, τα ψέματα και τις συκοφαντίες σου.

   Πάμε παρακάτω.

   Η άρνηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ να συμβάλλουν στο αριστερό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο δεν είναι κάτι μη μετρήσιμο στην ταξική πάλη.

   Αν το κίνημα συνεχίσει να οξύνεται, οι δανειστές να σκληραίνουν κλπ είναι πολύ πιθανή η κατάσταση αδιεξόδου του πλέγματος ασφαλιστικό και άλλα μέτρα-αξιολόγηση-χρηματοδότηση-χρεοκοπία-έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.

   Πάμε πάλι και πάλι να βρεθούμε χωρίς πολιτική εναλλακτική σε εκείνη την στιγμή, χωρίς εναλλακτική με κοινωνική γείωση και πραγματικό περιεχόμενο σε χρόνο ενεστώτα. Είμαστε έτσι κι αλλιώς σε πολύ χειρότερο σημείο από τον Ιούλη (ας μην μας γελάει η θετική ανάταση) δεν θα έχουμε απάντηση εκείνη την στιγμή, θα φάμε και άλλη ήττα, ακόμα πιο μεγάλη.

   Σταμάτα να μου κουνάς ένα μπούλετ, δεν είναι αυτή η πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως δεν είναι της ΛΑΕ η έξοδος από την ΕΕ και ας υπάρχει στην διακήρυξη. Πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πως η εργατική εξουσία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, όχι θα ολοκληρώσει την υλοποίηση του όπως είναι η ορθή άποψη για το μεταβατικό, και προφανώς όχι το καινοφανές «αντικαπιταλιστικό», πρόγραμμα. Αλλιώς τι δηλ, ο οργανωμένος λαός ? Αυτό τι είναι πάλι ? Τα συνδικάτα ? Δεν νομίζω, γίνατε τίποτα αναρχοσυνδικαλιστές ? Τα σοβιέτ πάλι δεν είναι κάτι που μπορείς να εξαγγείλεις, τα φτιάχνουν οι εργάτες-αγρότες-στρατιώτες. Όχι ότι είναι εύκολο θέμα αυτό βέβαια, το ποιος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, ούτε λέει οτιδήποτε το «μετά τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς» που σκέφτεται η ηγεσία της ΛΑΕ, έχοντας χάσει κάθε επαφή και αυτή όπως και η ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ταξικό συσχεττισμό.

   Δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη σε γραμμές κομματικής οικοδόμησης και κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας στο όνομα κάποτε της εργατικής εξουσίας.

   Ποτέ ξανά. Ή υπάρχει πάντα και το ΚΚΕ.

   Θα συνεχίσουμε να εμπλεκόμαστε σε μια μετωπικές διεργασίες γιατί το θέμα είναι ένας μεγάλος μετασχηματισμός της αριστεράς από πάνω και από κάτω σε αντι ΕΕ και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

   Δεν πιστεύω προσωπικά ότι μπορεί όλο αυτό να γίνει χωρίς το ΝΑΡ αλλά δεν θα σαν ξανααναγνωρίσουμε το δικαίωμα του βέτο.

   Ποτέ ξανά.

   Κώστας

   Reply
 6. Ανώνυμος

  Κώστα, μιλώ με επιχειρήματα και ΔΕΝ σε βρίζω:

  1. Η μοναδική εναλλακτική που μπορούμε ΣΗΜΕΡΑ να προτείνουμε στον υπόλοιπο λαό, είναι το μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με σαφή θέση «έξοδος από ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστικη κατεύθυνση».

  Συμφωνάμε σε αυτό; Πάμε μαζί! Διαφωνούμε σε αυτό; Πάμε χώρια!

  2. η ΛΑΕ κινείται ακόμα και τώρα που μιλάμε σε μια σοσιαλδημοκρατική ΣΥΡΙΖΕΪΚΗ πορεία. Τόσο σε προγραμματικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Στο δε συνδικαλιστικό.εργατικό τομέα, η ΛΑΕ αποτελεί εν πολλοίς ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που έχει συμβάλλει στην παρακμή και στο ξεδόντιασμα του συνδικαλισμού. Το ΠΩΣ θα συνεχίσει η ίδια, θα κρίνει για την ίδια εάν θα αλλάξει ρότα και θα εξελιχθεί σε μια αριστερή αντικαπιταλιστική δύναμη, Ή εάν θα παραμείνει μια εκδοχή ενός πιο αγωνιστικού ΣΥΡΙΖΑ και με μεγάλη πιθανότητα να ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ σαν τον ΣΥΡΙΖΑ (εάν συνεχίσει όπως το πάει μέχρι τώρα).

  3. ΠΟΙΟΣ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του μετώπου (το αντικαπιταλιστικό ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ πρόγραμμα);; ΕΔΩ έχω μια λίγο διαφορετική θέση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πιστεύω πως αφενός οι λαϊκοί και εργατικοί θεσμοί (σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις κλπ) και τα εργατικά κόμματα/οργανώσεις έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την γείωση ενός τέτιου προγράμματος στην κοινωνία, ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ μια κυβέρνηση του μετώπου, ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ που ανέφερα, ΜΠΟΡΕΙ να υλοποιήσει ΠΟΛΥ ΜΕΡΙΚΩΣ ένα τέτιο πρόγραμμα στο καπιταλιστικό πλαίσιο. Και σε αυτό το σημείο εγώ διαφοροποιούμαι απο τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μια ενδεχομενική κυβέρνηση του μετώπου θα πρέπει ρητώς να λέει σε όλον τον κόσμο, «ψηφίστε με για να βγούμε απο ΕΕ, ευρώ και ΝΑΤΟ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Αλλιώς, με πορδές και με ψέμματα του στυλ «να πούμε πρώτα τα μαλακά μην και τρομάξει ο κόσμος», ΔΕΝ γίνονται ούτε και οι πιο μικρές βελτιώσεις και αλλαγές σε κεντρικό επίπεδο. ΑΥΤΑ τα είδαμε κα ιαυτά χρεοκόπησαν ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ!

  Συνεπώς, το μέτωπο έχει ΣΑΦΗ και ρητώς διατυπωμένη ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ θέση πως παλεύουμε σε χρόνο ΕΝΕΣΤΩΤΑ για την ΔΙΠΛΗ ΕΞΟΔΟ απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την χώρα.

  Οποιος ΔΕΝ συμφωνεί με αυτή την θέση, ας κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Ούτε σεχταρισμός, αλλά ούτε και ΣΥΡΙΖΑ νο2. Και απο αυτά τα 2 χορτάσαμε.

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Και ένα σχόλιο για τον κοινοβουλευτισμό/κυβερνητισμό ΚΑΙ της ΛΑΕ: Φίλε Κώστα, ΑΝ οι αριστεροί και κομμουνιστές δείχναν τον ζήλο που έχουν για τις εκλογές και τις εκλογικες συνεργασίες, στο να ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ με σχέδιο και προσωπική στράτευση στην οικοδόμηση λαϊκών και εργατικών θεσμών (λαϊκές συνελεύσεις/συλλογικότητες στις γειτονιές και σωματεία στους χώρους δουλειάς), ΑΝ οι αριστεροί και κομμουνιστές έδειχναν παρόμοιο ζήλο στο να αγωνίζονται για να μαζικοποιούνται οι συλλογικότητες γειτονιών και τα σωματεία, μάλλον θα είμασταν και σε πολύ καλύτερη μοίρα.

  Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα και μετά και την χρεοκοπία της ΑΦΗΓΗΣΗΣ δλδ των εκλογικών συνεργασιών και των μετωπικών συνεργασιών με ηγεμονία των μεταρρυθμιστικών αυταπατών) που κομμάτι της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και η ΛΑΕ), να μιλήσουμε πιο σοβαρά για το περιεχόμενο του μετώπου, για το περιεχόμενο και ΠΩΣ συμβάλλουμε στην οικοδόμηση λαϊκών και εργατικών θεσμών, για την σχέση μεταξύ τους κλπ;;

  Λέω μήπως;

  Και μην ανησυχείς: Πάντα μια τέτια δουλειά, εκφράζεται πολύ καλά ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΆ. Το αντίθετο όμως πλέον ΔΕΝ γίνεται: Με λόγια κα ιμε υποχωρήσεις στον μεταρρυθμισμό, πάλι ΣΥΡΙΖΑ αλλά Νο 2 θα φτιάξεις.

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
  1. Κώστας

   Οταν φτάσεις τα 200 σεντόνια(κοντεύεις) με μόνο θέμα την … ΛΑΕ θα σου πω ότι την έχεις βασικό εχθρό, θα μου πεις ότι αυτό είναι συριζέικη κουβέντα και μπλα μπλα μπλα, βαρέθηκα …

   Κώστας

   Reply
   1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Σε πείραξαν τα σεντόνια (που δεν έιναι σεντόνια, μάλλον ΔΕΝ έχεις διαβάσει πραγματικά σεντόνια), ή δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις;

    οιός σου είπε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ως βασικό εχθρό τη ….ΛΑΕ; Επειδή δεν θέλουμε μέτωπο ό,τι να ναι που προτείνεις; Επειδή δεν θέλουμε μέτωπο συριζα νο2;

    Reply
 8. Κώστας

  Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους μάλλον, σοσιαλδημοκρατική λέει ο ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ η ΛΑΕ, εκτός και αν είσαι της άποψης πως η σοσιαλδημοκρατία είναι αριστερός ρεφορμισμός και όχι αστικό κόμμα εξουσίας.

  Ας είμαστε αυστηροί με τις έννοιες εκτός και αν νομίζουμε πως βρίζοντας μια συναγωνιστική πολιτική δύναμη θα της κόψουμε ψήφια, θα επιπλεύσουμε στο πολιτικό σκηνικό.

  Κώστας

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Φίλε κώστα, λυπάμαι, αλλά η λέξη «σοσιαλδημοκρατία» ΔΕΝ χρησιμοποιείται ως βρισιά. Χρησιμοποιείται για να ερμηνεύσει τις θέσεις της ΛΑΕ και την πολιτική της. ΔΕΝ βρίζω, μιλώ με επιχειρήματα, το ίδιο επιθυμώ και για εσέ.

  α. Στα σωματεία, ένα μεγάλο κομμάτι των συνδικαλιστών της ΛΑΕ αποτλεέι οργανικό κομμάτι της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συμβάλλει σε κέντρο αγώνα και συζήτησης των σωματείων σε ανταγωνιστικότητα με την ΓΣΕΕ.

  β. Στους Δήμους, η ΛΑΕ είναι ενταγμένοι σε κοινά σχέηματα με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε πολλές περιτπώσεις, ακολυθούν την ΙΔΙΑ πολιτική.

  γ. Κεντρικά πολιτικά η ΛΑΕ πάσχει απο διγλωσσία και στα κείμενα και στις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της!

  ΥΠΕΓΡΑΨΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κοινή ανακοίνωση με την ΛΑΕ για το ασφαλιστικό: Καλά έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ! Η ΛΑΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;

  – Αρνήθηκε να συμβάλλει στον συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων ΠΑΝΤΟΥ.

  – Εκανε μια κομματική κατεβασιά στη απεργία και τπτ άλλο….

  ΑΥΤΑ σου λέω και ΔΕΝ θέλω πάλι ΣΥΡΙΖΑ νο2

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
  1. Κώστας

   Θα σταματήσετε να χειρίζεστε την ιστορί των σωματείων με αυτόν τον κκεδίστικο παμίτικο ιδιοκτησιακό τρόπο, σαν να είναι ιδιοκτησία σας.

   Να κάτσουμε κάτω να δούμε πως μπορεί να υπάρξει κέντρο αγώνα, έχετε ευθύνη και σεις όχι μόνο το ΜΕΤΑ.

   Κώστας

   Reply
 10. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Κώστα, μόνο να πετάς ατάκες ξέρεις….

  Μπορείς να αποδείξεις με ποιό τρόπο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χειρίζεται τα σωματεία με κκεδίστικη ΠΑΜίτικη λογική; Κάποια στοπιοχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό σου;

  α. Η γραμματεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων εκλέγεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Διορίζεται μήπως από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Συμμετέχουν μόνο μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γιατί αυτά κάνει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

  β. Μήπως Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων αποκλείει άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις εκ των προτέρων και άνευ συζήτησης για το περιεχόμενο; Γιατί κάπως έτσι συμπεριφέρεται το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

  Μπορείς να φέρεις κάποια στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον συλλογισμό σου ή να περιμένω τζάμπα όπως περιμένω ακόμα να αναρτήσεις κείμενα του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θέτουν τηηνεργατική εξουσία ως προαπαιτούμενο ή ως θέση του μετώπου;

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
  1. Κώστας

   Καλά. άσε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η μισή πάει στην ΓΣΕΕ.

   Ο δε Συντονισμός, αυτός που δεν πάει στην ΓΣΕΕ, που λες επειδή έχει συναίσθηση ότι δεν αντιστοιχεί να λέγεται Συντονισμός λέγεται Πρωτοβουλία για.

   Για τον σχεδιασμό του ΝΑΡ νομίζω μπορούμε να δώσουμε τον λόγο στο ΝΑΡ για το ότι ο Συντονισμός εντάσσεται ουσιαστικά στην λεγόμενη πτέρυγα, που ειναι ένα σεβαστό σχέδιο αλλά δεν θα υποχρεώσεις τάσεις να οικοδομούν το σχέδιο του ΝΑΡ και το πως καταλαβαίνει την πρωτοπορία. Χαρακτηριστική είναι η απουσία από το απόσπασμα το «και Ομοσπονδίες» ενώ έχει τα πάντα όλα, πρωτοβουλίες γειτονιάς, πρωτοβουλίες επισφάλειας (ποιας αντιπροσωπευτικότητας ?) και δεν συμμαζεύεται. Πολιτικό μπλοκ το λέω, εγώ και όχι κίνηση της τάξης απέναντι στην γραφειοκρατία. Γι αυτό και το Μουσείο είναι άμαζο αν το συγκρίνεις με το 2010-2011, όπου όμως δεν ήταν καλό λέγατε τότε γιατί «είναι και ο ΣΥΝ» πρακτικά δηλ το αριστερό ρεύμα.

   Παραθέτω λοιπόν το πολύ σεβαστό σκεπτικό αλλά δεν ξέρω να το βοηθήσω γιατί δεν το πιστεύω, δεν πιστεύω στην συγκέντρωση της «πρωτοπορίας» σαν πτέρυγα στα συνδικάτα, λυπάμαι, δεν είμαι μέλος του ΝΑΡ. Πιστεύω στην κοινωνικοποίηση του πολιτικού και όχι στην δήθεν πολιτικοποίηση του κοινωνικού, είναι σχέδιο κόκκινων συνδικάτων. Ούτε είναι συντροφικό να έρχομαι και να λέω να γίνει κάτι άλλο, αυτό θέλετε αυτό κάνετε

   Το έλλειμμα του κέντρου αγώνα παραμένει. Οι κομματικές προσυγκεντρώσεις της ΛΑΕ δεν είναι λύση, να εργαστούμε να υπάρξει κέντρο αγώνα με κριτήριο τον κινηματικό βηματισμό και όχι τα μπούλετ. ¨Οχι γιατί γενικά ποτέ δεν πρέπει να ζυμώνουν τα συνδικάτα, και οι ομοσπονδίες ξαναλέω, για το ευρώ και την ΕΕ αλλά γιατί είμαστε στο μηδέν και πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και όχι να καμωνόμαστε πως έχουμε ταξικό πόλο.

   http://narnet.gr/articles/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CF%81-3012016

   α. Τα βήματα ανάπτυξης του ρεύματος ταξικού αγώνα. Το ρεύμα αυτό μετά το καλοκαίρι συσπείρωσε τις πρωτοπόρες δυνάμεις στο συνδικαλιστικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, μεγάλο τμήμα της ταξικής αντικαπιταλιστικής πτέρυγας (όχι ολόκληρη), τμήματα του «μπλοκ του αγώνα» προηγούμενων φάσεων και πολιτικές δυνάμεις της ανατρεπτικής αριστεράς. Αυτή η τάση ταξικού αγώνα εκφράστηκε με τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του Μουσείου και της Καμάρας των 2 προηγούμενων πανεργατικών απεργιών (12/11 και 3/12), σε κλαδικές και μικρότερες, αλλά πολύ σημαντικές μάχες του τελευταίου τετραμήνου (ναυτεργάτες, 5-μηνα, κλαδικές απεργίες για ΣΣΕ στον ιδιωτικό, μάχες ενάντια σε απολύσεις, κυριακάτικη αργία, κλπ). Αυτό το ρεύμα εκφράζεται και/ή «ακουμπάει» στις κινητοποιήσεις, συσκέψεις και παρεμβάσεις των σωματείων και επιτροπών που συσπειρώνονται γύρω από τις Πρωτοβουλίες Σωματείων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και σε επιτροπές-συλλογικότητες και κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Θετικές ήταν σε αυτή την κατεύθυνση οι κινήσεις με την κατάληψη του κεντρικού ΟΑΕΔ στην Αθήνα από το Συντονιστικό των 5-μηνων και ταξικούς συνδικαλιστές, όπως και η κατάληψη του γραφείου της υφυπουργού εργασίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου (ΕΣΠΑ) στην Αθήνα από την Attack. Η ανάπτυξη και σταθεροποίηση ενός τέτοιου ρεύματος αποτελεί βασική επιδίωξη της παρέμβασης των δυνάμεων του ΝΑΡ.

   Στόχος μας είναι το ρεύμα αυτό να συσπειρώνεται σε έναν ταξικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα που θα βάζει τη δική του σφραγίδα στους αγώνες των εργαζόμενων και στις μάχες του επόμενου διαστήματος. Σε αυτό συμβάλλει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμων Σωματείων για συντονισμό. Οι εργατικές δυνάμεις αυτές μπορούν να συμβάλλουν σε μια συνέλευση αγώνα για το ασφαλιστικό – εργασιακό, με στόχο τη συγκρότηση ανεξάρτητου κέντρου αγώνα όλων των συνδικάτων που θέλουν να αντιπαλέψουν με αποφασιστικό και νικηφόρο τρόπο, από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και αναγκών την αντιασφαλιστική καταιγίδα και ευρύτερα την κυβερνητική πολιτική. Στη συνέλευση μπορούν να συσπειρώνονται και επιτροπές αγώνα, αγωνιστικές πρωτοβουλίες από το χώρο της νέας εργατικής βάρδιας, από τους νέους επιστήμονες, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αγώνα γειτονιών κλπ. Με ενωτικό και μαζικό σχέδιο –σε αντιπαράθεση με την τακτική και το περιεχόμενο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού- για νικηφόρους αγώνες. Η γραμμή αυτή απαιτεί επιμονή, μεγάλη προσπάθεια απεύθυνσης σε σωματεία, πειστικές απαντήσεις για την προοπτική και τους στόχους, πίεση σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις για συμβολή και δέσμευση στην ανάπτυξη ενός τέτοιου ρεύματος εργατικού μαζικού αγώνα και συντονισμού. Είναι γεγονός ότι με ελάχιστες συμβολικές εξαιρέσεις ακόμα δεν έχει εμφανιστεί και ξεδιπλωθεί με μαζικούς όρους ένας σχεδιασμός ξεχωριστός από τις μέρες που εξαγγέλλει κινητοποιήσεις η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Χρειάζεται να εκτιμήσουμε αυτή την αδυναμία γιατί απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστεί.

   Κώστας

   Reply
 11. Κώστας

  Για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε, τώρα το είδα, έχει μέσα σαν κυβερνητικό συνδικαλισμό το (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ)

  Για να καταλάβεις για ποιο θέατρο μιλάμε, γιατί όποιος λέει ότι το ΜΕΤΑ, που δημόσια έχουν πει οι διάφοροι της ΛΑΕ την γνώμη τους για την συγκατοίκηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ, ποιον κατηγορείς ότι δεν στηρίζει τα πρωτοβάθμια ? Το ΜΕΤΑ που είναι σαν την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ ?

  Την ΑΡΑΝ που είναι στην ΛΑΕ με κάποιους που είναι σαν την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ ? Και σιγά τις δυνάμεις της ΑΡΑΝ στο εργατικό, δεν χάνετε κάτι, στο λέω υπεύθυνα.

  Σταματάω να το ψάχνω, θα βρω κι άλλα μαργαριτάρια.

  Κώστας

  Reply
 12. Ανώνυμος

  Κώστα, έχεις δει ποια είναι η κατάσταση της Λαϊκής Ενότητας σε πορείες και σε απεργίες; Οι πρώτες αλυσίδες δεν είναι απλώς φολκλόρ ή γα γέλια. Υποδηλώνουν μια βαθιά σεχταριστική και κομματικοκεντρική λογική. Σε ότι αφορά το ΜΕΤΑ μην δουλευόμαστε πια. Όσο θα υπάρχουν Συριζαίοι θα είναι κυβερνητικός συνδικαλισμός καραμπινάτος. Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν ..
  Ας δούμε τι λέει και εδώ
  http://www.pandiera.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%88/

  Reply
  1. Κώστας

   Το ΜΕΤΑ είναι αντικυβερνητικό, απευθύνεσαι μόνο σε ανθρώπους που δεν ξέρουν, εκμεταλλεύσαι την διάλυση του εργατικού κινήματος για να προβοκάρεις. Και κεντρικά σαν ΝΑΡ δηλ αυτό κάνετε Η ανάγκη διαχωρισμού δεν σημαίνει ότι το ΜΕΤΑ είναι … ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το να μην προτείνει κλιμάκωση δεν σημαίνει πως είναι κυβερνητικό, ούτε το ΠΑΜΕ προτείνει ποτέ κλιμάκωση είναι κυβερνητικό ?Αυτό είναι και το μέτρο της υποκρισίας, κάνετε, λέτε, προτάσεις στην ΛΑΕ. Στους κυβερνητικούς ?

   Κώστας

   Reply
 13. Κώστας

  ναι είναι για γέλια επειδή κατεβαίνει ο Λαφαζάνης και δεν πρέπει για κάποιον λόγο που θα μας τον πεις ίσως. Ότι πρέπει η ΛΑΕ να στηρίξει έναν συντονισμό σωματείων είναι αλήθεια, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως όχι μόνο η ΛΑΕ και αυτό στο Μουσείο δεν είναι, το ανάλυσα πιο πάνω.

  τέλος πάντων εγώ είμαι με αυτό, απαντήστε στους 3 συντρόφους αφού σε μένα δεν καταδέχεστε να απαντήσετε

  Οι ταξικοί συνδικαλιστές που έχουν αναφορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τις πρωτοβουλίες που πήραν για την επανίδρυση του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, συσπείρωσαν μόνον ένα μικρό αριθμό σωματείων που δεν μπορεί να δημιουργήσει δυναμική πραγματικού εργατικού μετώπου ανατροπής. Είναι δε τραγική η εικόνα στο μπλοκ του Μουσείου, να υπάρχουν δυο «συντονισμοί» που μάλιστα και οι δυο προέρχονται από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι κατανοητές οι δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο της ΛΑΕ με τη διαπάλη που γίνεται στις γραμμές της για την εργατική συνδικαλιστική πολιτική της. Όμως η λύση δεν είναι μια ακόμα κομματική παρέλαση στις πανεργατικές συγκεντρώσεις. Μορφές και σχήματα που δημιούργησαν νέα δεδομένα στην ταξική πάλη στις προηγούμενες φάσεις, όπως του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων δεν μπορούν να επαναληφθούν μηχανιστικά, σε μια νέα κατάσταση.

  Αλλά χρειάζεται απαραίτητα και μια πολιτική συμφωνία κοινής δράσης των δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς και άλλων πρωτοποριών (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες αριστερές δυνάμεις, αναρχοσυνδικαλιστές κλπ). Που θα δεσμευτούν ότι θα συμβάλουν στη συγκρότηση της συνδικαλιστικής εργατικής ενότητας δράσης σωματείων και αγωνιστικών ομοσπονδιών. Με βασικό περιεχόμενο να μην περάσουν τα σχέδια ισοπέδωσης του ασφαλιστικού, συμφωνώντας σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικού σχεδιασμού που θα υπερβαίνει αυτόν του γραφειοκρατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και των αντίστοιχων συμβιβαστικών συνδικάτων.

  http://kommon.gr/iii/441-asfalistiko

  Για μένα, όσο και αν δεν θέλουν οι ηγεσίες ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αυτό το σκεπτικό πρέπει να πάμε και θα έχουμε αποτελέσματα

  Κώστας

  Reply
 14. Ανώνυμος

  Πολύ ωραία και ξεκάθαρα τα λένε οι τρεις σύντροφοι! «Είναι κατανοητές οι δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο της ΛΑΕ με τη διαπάλη που γίνεται στις γραμμές της για την εργατική συνδικαλιστική πολιτική της. Όμως η λύση δεν είναι μια ακόμα κομματική παρέλαση στις πανεργατικές συγκεντρώσεις.» (κομματική παρέλαση σας είπαν οι σύντροφοι)

  «… χρειάζεται απαραίτητα και μια πολιτική συμφωνία κοινής δράσης των δυνάμεων της μαχόμενης Αριστεράς και άλλων πρωτοποριών (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες αριστερές δυνάμεις, αναρχοσυνδικαλιστές κλπ)»

  Επομένως αναμένουμε και από την ΛΑΕ να ανταποκριθεί με όποιο τρόπο νομίζει καλύτερο στην ανάγκη συντονισμού για να μην περάσει το ασφαλιστικό. Ας πούμε ότι ο σημερινός συντονισμός δεν συσπειρώνει ικανοποιητικό αριθμό σωματείων. Και ότι το ΠΑΜΕ είναι αυτό που είναι. Όμως αυτό που αφήνει παγερά αδιάφορους τους εργαζόμενους και δεν συγκινεί κανέναν είναι η κομματική – σεχταριστική πασαρέλα της ΛΑΕ στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις. Η ΛΑΕ δυστυχώς, πολύ κατώτερη από κάθε προσδοκία και παρότι εγχείρημα σε εξέλιξη, η συμβολή της στην ανάπτυξη του μαζικού κινήματος, πολύ ισχνή, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς νεύρο. Φυσικά με κύρια ευθύνη της αριστερής πλατφόρμας που δεν κάνει τίποτα για να μην σπάσει κανένα αυγό στο ΜΕΤΆ και να μην χάσει καμία έδρα στην ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ ή την ΟΛΜΕ, ή την ΟΤΟΕ, Μόνη έννοια πως θα μπει στην Βουλή.

  Reply
 15. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Σύντροφοι, η κατάσταση στο εργατικό κίνημα είναι τραγική. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία από τη μια και η μοιρολατρία μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης από την άλλη, έχουν φέρει σε πολύ άσχημη θέση το εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα.

  ΤΙ μπορούμε να κάνουμε ως ταξικές δυνάμεις;

  α. ΝΑ διαχωριστούμε ΕΝΤΟΣ των σωματείων/ομοσπονιδών, από τον ΤΡΟΠΟ και την ΑΝΤΙΛΗΨΗ άσκησης πολιτικής που έει παγιώσει η συνδικαλιστι΄κη γραφειοκρατία. Οι παραγοντισμοί, η περιφρόνηση των συνελεύσεων των σωματείων και η αντιδημοκρατικότητα εντός τους από αυτές τις δυνάμεις, η εργοδοτική/κυβερνητική αντίληψη της συνδικαλιστι΄κης γραφειοκρατίας, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ σαν αντιλήψεις και σαν πρακτικές.

  β. Ποιές δυνάμεις συγκροτούν την συνδικαλιστι΄κη γραφειοκρατία; Η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς και ένα μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων της ΛΑΕ (πχ η παράταξη της ΛΑΕ στην Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων όπου τα έχει κάνει πλακάκια με το εργοδοτικό σωματείο του Σκλαβενίτη, κλπ)

  γ. Να ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ στο να ηττηθεί σταδιακά και και η κομματικοκεντρικη λογική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που ενώ μπορεί και δίνει αγώνες ταξικούς, ΔΕΝ μπορεί όμως να συμβάλλει σε μια δικτύωση/συντονισμό των αγώνων και σε μια πανελαδικοποίησή τους, εξαιτίας του κομματικοκεντρικού σεχταρισμού τους. Εδώ όμως έχει δώσει ΗΔΗ αρνητικά δείγματα και η ΛΑΕ (τα λένε διάφοροι σύντροφοι παραπάνω), η οποία -πέρα από τις ευθύνες που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να στηρίξει και να εμπλακεί οργανικά την Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, επιλέγοντας κομματι΄κα κατεβάσματα στις απεργίες. Δεν είναι καθόλου κακό να έχεις ΚΑΙ κομματικά μπλοκ στις απεργίες. Το αρνητικό που δείχνει και επιλογές, νοοτροπία, αντίληψη, είναι να χρησιμοποιείς την απεργία αποκλειστικά ως μέσο για την προβολή του κόμματός σου.

  δ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ευθύνες και αυτή. ΔΕΝ έχει όμως ίδιας ποιότητας ευθύνες. Διότι έχει αποδείξει πως παρόλες τις ανεπάρκειές της, έχει δώσει μάχες ΚΑΙ για να ηττηθεί τόσο η εργοδοτική/κυβερνητική/κρατική συνδικαλιστική γραφειοκρατία στα σωματεία όσο και οι αντιλήψεις αυτής. Διότι προσπαθούμε -με όλες μας τις ανεπάρκειες να συμβάλλουμε στην ήττα και της κομματικοκεντρικής αντίληψης για το εργατικό/συνδικαλιστικο κίνημα.

  ε. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν: Υπάρχει ΗΔΗ η μαγιά της Πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων: Θα συμβάλλουμε (και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ και άλλες δυνάμεις) στο να μαζικοποιηθεί η Πρωτοβουλία των Σωματείων; Θα συμβάλλουμε στο να ηττηθεί η κρατική/εργοδοτική/κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΚΑΙ οι λογικές/πρακτικές της;

  Θα συμβάλλουμε στο να αναδειχθεί η συνέλευση του κάθε σωματείου ως το μοναδικό όργανο λ΄ληψης και εφαρμογής των αποφάσεων; Θα συμβάλλουμε στο να ηττηθεί και η κομματικοκεντρική λογική εντός του εργατικού και συνδικαλιστικου κινήματος προς όφελος μιας εργατικής ταξικής αντίληψης για την οργάνωση των αγώνων, των στόχων πάλης, της δημοκρατίας στα σωματεία;

  ΑΝ συμβάλλουμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ σε αυτά, τότε ανοίγει ο δρόμος και για ευρύτερες συνεργασίες.

  Αλλιώς, με τις δυνάμεις ΠΟΥ ΔΕΝ θα θελήσουν να συμβάλλουν σε όλα τα παραπάνω, ΣΥΡΙΖΑ νο2 ΔΕΝ θα κάνουμε.

  ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

  Reply
  1. Κώστας

   δεν χτυπάτε τον μονοκομματικό συνδικαλισμό αναπαράγοντας τον.

   αν αποφασίσετε να τον χτυπήσετε, οπως αναγκαστήξατε το 2010-12, εδώ είμαστε και για κοινή δράση και για συνεργασίες

   Κώστας

   Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.