.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αμπελόκηποι: Πικετοφορία δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα


piketofora_ampelokipoiΠόπη Γανιάρη

Το περασμένο Σάββατο, 6/2, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κοινή εξόρμηση, ενημέρωσης για το ασφαλιστικό και κάλεσμα αγώνα από τις τοπικές επιτροπές Αμπελοκήπων – Γκύζη των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και ΕΕΚ.

Αγωνιστές από όλο το φάσμα των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς συμπορευτήκαμε με τις ξεχωριστές προκηρύξεις τις πικέτες και τις σημαίες μας, φωνάξαμε συνθήματα, μιλήσαμε με τον κόσμο και συναντήσαμε θερμή υποδοχή στη λαϊκή των Αμπελοκήπων, στις πλατείες και τα σούπερ-μάρκετ της περιοχής, στους σταθμούς του μετρό.

Κεντρικό μήνυμα που επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε με την κοινή κινητοποίησή μας ήταν ότι οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, η τεράστια επιτυχία της πανεργατικής – παλλαϊκής απεργίας της περασμένης Πέμπτης, δείχνουν ότι ο κόσμος της εργασίας, το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να μπλοκάρει την αντιασφαλιστική επίθεση, ανοίγοντας το δρόμο για συνολική ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τοπική σύσκεψη των παραπάνω οργανώσεων και θα συνεχιστεί με αντίστοιχη εξόρμηση το επόμενο Σάββατο, 13/2, στην περιοχή του Γκύζη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 4
Συμμετοχές )



51 σχόλια στο “Αμπελόκηποι: Πικετοφορία δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα

  1. Κώστας

    Να μια πολύ καλή είδηση, και με κοινή προκήρυξη προτείνω την επόμενη φορά

    Κώστας

    Reply
  2. Leftist

    Φίλοι του ΚΚΕ, αρκετά με την παρελθοντολογία. Στην πράξη πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Η κοινή πικετοφορία είναι πράγματι ελπιδοφόρο μήνυμα. Νομίζω ότι δε διαφωνείτε.

    Reply
  3. Κώστας Β.

    ΄Την άλλη φορά να καλέσετε και την εργατική επιτροπή του συριζα… Κι αυτή “υπέρ” της απεργίας δεν ήταν; Χα, έτσι για να συμπληρωθεί το καρέ…

    Reply
  4. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Κοινή πικετοφορία ΝΑΙ! Κοινό μέτωπο με γραφειοκρατία και με ΜΙΣΟΛΟΓΑ για την ΕΕ και την ανάγκη αντικαπιταλιστικής κατεύθυνσης της χώρας, ΟΧΙ

    Τα μισόλογα και τα ψέμματα του ΕΝΙΑΙΟΥ και ΌΛΟΥ ΣΥΡΙΖΑ μας έφεραν συν τοις άλλοις και στα σημερινά χάλια μας σαν κίνημα. Με την ΕΕ και το κεφάλαιο ΔΕΝ μπορείς να παίξεις. Ή θα οργανωθείς και θα έχεις λαϊκότητα και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μπας και μπορέσεις να ανατρέψεις την αντιλαϊκή ολιγαρχιή εξουσία των αστών, Ή ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ τον εαυτό σου και τον κόσμο.

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
  5. Κώστας

    Στην Λευκάδα ΑΝΤΑΡΣΥΕ κάνουμε πολύ περισότερα απο κοινή πικετοφορία, κατήγγγειλε τους.

    Να σε ενημερώσω, επειδή συνεχίζεις το αλλαζονικό παραλήρημα, πως και για την ΛΑΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ακατάλληλη όπως έιναι σήμερα, γιατί έχεις φτιάξει ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει όχι στην ΛΑΕ. Κανεις στην ΛΑΕ δεν θέλει να κάνει πολιτικό μέτωπο με μια πολιτική γραμμή άρνησης της κεντρικότητας της αντι ΕΕ αντιιμπεριαλιστικής πάλης στο όνομα κάποιας … αντικαπιταλιστικής ανατροπής, εργατικής εξουσίας και τρέχα γύρευε.

    Το θέμα βέβαια είναι η υπέρβαση της σημερινής κατάστασης και των μορφωμάτων αυτών αλλά οι διάφορες γραφειοκρατίες των 2 χώρων με τον πανικό περί της πολιτικής ανεργίας που τους βασανίζει κολλάνε τις εξελίξεις προς το ενιαίο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο.

    Οι αγωνιστές όμως από τα κάτω ανοίγουν δρόμους και επιβάλλουν εξελίξεις, πράγμα πολύ καλό.

    Κώστας

    Reply
    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      Κώστα είσαι τίγκα στον αυταρχισμό και την αλαζονεία φίλε μου, και μετά κατηγορείς τους άλλους!

      Για αυτό που μιλώ Κώστα μου το οποίο ΔΕΝ θέλεις να καταλάβεις είναι ότι το μέτωπο θα συγκροτηθεί γύρω από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ζήτημα της διπλής εξόδου απο ΕΕ και ευρώ! ΤΙ δεν καταλαβαίνεις Κώστα μου; Μιλησα εγώ για την εργατική εξουσία που μας λές ως ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ;

      Εγώ κώστα μιλώ για το ζήτημα της ΔΙΠΛΗΣ εξόδου απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική/αντιϊμπεριαλιστική κατεύθυνση φίλε μου!

      Οπότε άσε τα περί παραληρήματος και κόιτα να συμβάλλεις σε μέτωπο που να παλεύει για την διπλό έξοδο της χώρας απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική/αντιϊμπεριαλιστική κατεύθυνση!

      Αλλιώς, είτε θα φτιάξεις ΣΥΡΙΖΑ νο2 (σ αρέσει δεν σ αρέσει έτσι είναι εάν αρνηθείς τον στόχο της διπλής εξόδου απο ΕΕ κα ιευρώ), είτε θα φτιάξεις μέτωπο με τον εαυτό σου.

      Reply
      1. Κώστας

        Εκνευρίζεσαι σύντροφε γιατί αναδεικνύω ζητήματα. Και τα αναδεικνύουν και άλλοι.

        Από κείμενο του σ ΒΓ http://kommon.gr/i/484-epi-ton-typon-ton-ilon-tou-vasili-gatsiou

        Στη βάση ποιου προγράμματος θα απευθύνει πρόταση πολιτικής συνεργασίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς αυτές τις δυνάμεις;
        «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα απευθύνει προς τις δυνάμεις αυτές πρόταση πολιτικής συνεργασίας στη βάση ενός πλαισίου βασικών στόχων-αιτημάτων του μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης, που θα διασφαλίζει ότι η πολιτική συνεργασία θα κινείται στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την αστική τάξη, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό, απορρίπτει τον κυβερνητισμό και στοχεύει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας, διαχωριζόμενη από «ενδιάμεσες λύσεις» φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού.
        Στο πλαίσιο μιας τέτοιας πολιτικής συνεργασίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς διατηρούν την αυτοτέλειά τους και παλεύουν για την ηγεμονία των αντικαπιταλιστικών και επαναστατικών αντιλήψεων σε κάθε επίπεδο αυτής της πολιτικής συνεργασίας» (τέταρτη παράγραφο, θέση 77 ).

        Όμως αν οι συνεργαζόμενες μαχόμενες ρεφορμιστικές και ταλαντευόμενες δυνάμεις που κινούνται σε «ριζοσπαστική ρηξιακή κατεύθυνση» δεν αποδέχονται τη «διαχειριστική λογική του κυβερνητισμού και των ενδιάμεσων φιλολαϊκών λύσεων» τότε δεν θα ήταν αυτές που είναι, αλλά επαναστατικές.

        Επομένως, οι θέσεις απευθύνονται μεν σε μη επαναστατικές δυνάμεις οι οποίες όμως καλούνται να αποδεχτούν επαναστατικές αντιλήψεις .
        Έτσι όμως αυτή η πρόταση πολιτικής συνεργασίας αποκλείει εξ ορισμού την πολιτική συνεργασία με ρεφορμιστικές ή «μισοεπαναστατικές» ταλαντευόμενες δυνάμεις που κινούνται σε «ριζοσπαστική ρηξιακή κατεύθυνση».

        Βλέπεις λοιπόν ότι έχουν και άλλοι, αλλαζόνες και αυταρχικοί ίσως, την άποψη πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει καμία μετωπική πολιτική.

        Κώστας

        Reply
  6. Ανώνυμος

    Κώστα μου, δεν έχω νεύρα, απλά ΑΠΆΝΤΗΣΑ όπως μου μίλησες!

    Συνεπώς, μάλλον εσύ είσαι εκνευρισμένος. Διότι ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ φίλε μου στο ακόμα πιο σοβαρό ερώτημα από αυτό που έβαλες: ΓΙΑΤΙ Κώστα ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που είχε ΚΑΙ αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ή έστω αριστερές ριζοσπαστικές στο εσωτερικό του και μάλιστα αρκετά δυνατές (γύρω στο 40% του κόμματος), ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και μεταλλάχθηκε σε κανονικό καπιταλιστικό κόμμα;;

    ΓΙΑΤΙ ΚΩΣΤΑ;;;

    Μόλις απαντήσεις σε αυτό το κεφαλαιώδες ερώτημα, απαντώ και εγώ ΓΙΑΤΙ θεωρώ ως ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ την θέση “Διπλή έξοδος από ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση” όσον αφορά την συγκρότηση του μετώπου.

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Επίσης Κώστα μου μπορείς να ΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ο ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ για την συγκρότησή του, τελικά ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ σε καπιταλιστικό κόμμα;

    Λές, ΔΕΝ συνέβαλε καθόλου η αντίληψή σου σε αυτήν την καπιταλιστική μετάλλαξη; Λές δεν συνεβαλε καθόλου η ΑΡΝΗΣΗ της αντίληψης “η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται και ΑΝ ΔΕΝ το λέμε ανοιχτά και δεν παλεύουμε για διπλή έξοδο, κοροϊδευουμε τον κόσμο”;; Μια άρνηση ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ την αποδέχεσαι!

    Δλδ προτείνεις έναν ΣΥΡΙΖΑ νο2 μάλλον;;

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
    1. Κώστας

      Δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις, όταν το 2010 λέγαμε να μην επιλυθεί η κρίση εκπροσώπησης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μας λέγατε ότι η ενσωμάτωση του ανοιγει τον δρόμο στην επανάσταση.

      Και αντί να ζητ’ησετε συγνώμη το παίζετε και ιστορία.

      Επίσης δεν μου απάντησες για την άρνηση της αντι ΕΕ παλης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο όνομα της εργατικής εξουσίας.

      Δεν έχει νόημα άλλο η κουβέντα μαζί σου γιατί σου λείπει κάτι βασικό. Η πολιτική εντιμότητα.

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Κώστα παραλογίζεσαι! Για βρές μου ΕΝΑ (1) κείμενο του ΝΑΡ, ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που να λέει ΑΥΤΟ που γράφεις….

        Πολιτική εντιμότητα έχω! ΕΣΥ μάλλον το παίζεις τρελίτσα!

        ΑΠΑΝΤΗΣΕ μου σε παρακαλώ για αυτά για τα αοποία εγκαλείς το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

        Επίσης Κώστα, ΠΟΥ είδες την άρνηση της αντιΕΕ πάλης στο όνομα της…εργατικής εξουσίας;; Πας καλά; ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ (1) κείμενο του ΝΑΡ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που να γράφει ΑΥΤΟ που λές!!

        Κωστα, περιμένω να αναρτήσεις 2 κείμενα: Ενα για το πρώτο που γράφεις ότι και καλά η η ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τον δρόμο στην επανάσταση (το αντίθετο ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ) και το δεύτερο για την άρνηση της αντιΕΕ πάλης!!!

        Εγώ απλά σου αναρτώ 2 λινκ που αποδυκνυουν ότι έχω δίκιο;

        http://antarsya.gr/node/3669

        http://antarsya.gr/node/3653

        Reply
  8. Κώστας

    ΑΝΤΑΡΣΥΕ μου έχει χαλάσει η κουβέντα γιατί την χάλασες με το κλασικό σκεπτικό.

    είστε όλοι συριζα, είστε όλοι πασόκ, είστε όλοι πουλημένο, εμείς είμαστε ταξικοί και κομμουνιστές και το κομμουνιστικό κόμμα, και δικαιωμένοι, απολογηθείτε σε μας, προσχωρείστε στις θέσεις μας, αυτοδιαλυθήτε, ζητείστε συγνώμη που υπήρχατε και τότε ίσως συζητήσουμε.

    δεν γίνεται έτσι, και όταν κάνεις αυτήν την κουβέντα, επειδή χατήρια δεν χαλάω, θα την κάνω και γω

    Κώστας

    Reply
    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      Κώστα, ΠΟΙΟΣ σε είπε ΠΑΣΟΚ; Ε΄γω πάντως ΟΧΙ!

      Αυτο που συζητάμε είναι αφενός ΠΩΣ δεν θα γίνει το μέτωπο ένας συριζα νο2 και το ΠΩΣ δεν παραμείνουμε σεχταριστές!

      α. Για το μέτωπο: Είναι ή δεν είναι η λογική “έλα μωρέ ας πούμε τώρα έξω απο το ευρώ και για την ΕΕ το αφήνουμε για λίγο μετά αφού θα φοβηθεί ο κόσμος”, μι αβασική αιτία της κατρακύλας του συριζα ακι του κινήματος; ΝΑ την επαναλάβουμε εμείς όσον αφορά το μέτωπο που συζητάμε ενώ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΠΙΑ ΦΑΝΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ;;;

      β. Είναι ή δεν είναι η λογική “να τα βπούμε για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία μπας και βγάλουμε κανα βουλευτή και το περιεχόμενο άστο να πάει μην τρομάξουμε τον κόσμο’ μια ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΙΚΗ αιτία της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ; ΝΑ την επαναλαβουμε εμείς ΓΙΑΤΙ;;

      γ. Και μια θετική πρόταση: Είναι ή δεν είναι η θέση “διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση η μόνη που μπορεί ΚΑΙ να μαζέψει κόσμο, και να στρατέυσει κόσμο ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΓΙΑΤΙ να μην την θέσουμε ως την μοναδικη ΠΡΟΫΤΠΟΘΕΣΗ για την συγκρότηση του μετώπου; Γιατί και καλά φοβάται ο κόσμος; Μα ο κόσμος ΞΕΡΕΙ πως άρνηση/ακυρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και έξοδος απο το ευρώ σημαίνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ και έξοδος απο την ΕΕ!! ΓΙΑΤΙ να μην το πούμε καθαρά;

      Μήπως η ηγεσία της ΛΑΕ δεν θέλει; Εάν δεν θέλει, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ πια….

      Μια αυτοκριτική ακόμα τηνε περιμένουμε απο την ηγεσία της ΛΑΕ γιατί τόσα χρόνια έκανε μόκο και μέχρι την τελευταία στιγμή (14 Αυγούστου) πριν την πετάξει ο Τσίπρας κλωτσηδον απο τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγε “καταψηφίζουμε το μνημόνιο αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση”.

      Ούτε σεχταρισμός, αλλά ούτε και συριζα νο 2 που για την ώρα αβαντάρει η ΛΑΕ (ως ηγεσία, διότι η ηγεσία δυστυχώς αποφασίζει και όχι η βάση).

      ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      Reply
      1. Κώστας

        Και σε ρώτησα γιατί όχι τριπλή ? Θα αλλάξεις το ΝΑΤΟ ? Φαντάσου να έρθει μια οργάνωση και να πει “αν δεν μπει ταυτόχρονη τριπλή έξοδος” εγώ δεν μπαίνω. Ας πούμε και συγκεκριμένη, το κκε μλ.

        Ίσως πρέπει να το κάνει βέβαια, με έπεισες. Έχεις εσύ καμιά απόδειξη ότι γίνεται να βγεις από την ΕΕ αλλά όχι το ΝΑΤΟ ? Γιατί φοβάσαι μην τρομάξει ο κόσμος ? Γιατί φτιάχνεις (σαν ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τον ΣΥΡΙΖΑ 2 ?

        Κώστας

        Reply
  9. Κώστας

    Επίσης δεν απαντάω στις κακοήθειες και τα ψέματα ότι ο Τσίπρας πέταξε έξω την ηγεσία της ΛΑΕ. Οι ευθύνες της είναι άλλης τάξης μεγέθους ζήτημα από το να μην έχεις την εντιμότητα να αναγνωρίσεις μια στάση αρχών, ένα αριστερό ΟΧΙ.

    Ειδικά όταν προέρχεσαι από ένα τέτοιο, και πάρα πολύ καθυστερημένο όταν έγινε.

    Κώστας

    Reply
  10. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Κώστα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε η τοποθέτησή σου!

    α. Το θέμα ΔΕΝ είναι αν θα μπει και η έξοδος από το ΝΑΤ (πράγμα για το οποίο φυσικά συμφωνώ όταν πρόκειται ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όπως είναι ένα μέτωπο και όχι για μια κοινή δράση γύρω απο ένα θέμα. Το ζήτημα είναι ΑΝ εσύ και οι σύντροφοι της ηγεσίας της ΛΑΕ, ΕΙΝΑΙΟ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ να παλέψουν για να βγει η χώρα από ΕΕ, ευρώ και ΝΑΤΟ, ήη πάλι την κρίσιμη ώρα θα λέγεται πάλι το γνωστό επιχείρημα “ο λαός δεν είναι έτοιμος για ρήξη” και θα τ΄ρεχει η ΛΑΕ στην αγκαλιά της ΕΕ ξεπουλώντας αλά ΣΥΡΙΖΑ νο2 τον λαό….

    ΕΣΥ τι λές για το κομβικό θέμα της ΕΕ;; Γαργάρα και βλέπουμε, Ή προετοιμασία ΑΠΟ ΤΩΡΑ για το αναπόφευκτο της ρήξης ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ; ΕΣΤΙ μπάινει το ερώτημα ΑΝ δεν θες συριζα νο2.

    β. Προφανώς ΔΕΝ ανακάλυψε το ΝΑΡ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον όρο “συριζα νο2”. Προκύπτει από την ίδια την πραγματικότητα και την θέση που η ΛΑΕ επιλέγει ή θα επιλέξει.

    γ Γενικότερα: Δεν γνωρίζω αν εσύ έχεις δώσει καποια απάντηση για την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε καπιταλιστικό κόμμα. Θα χαρώ πολύ να την διαβάσω. Εγώ έχω δώσει μια: Όταν θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ με την αριστερή πλατφόρμα να ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ολα αυτά) την ΕΕ ως πεδίο ταξικής πάλης, ως έναν θεσμό που εμπεριέχει πολλά θετι΄κα που πρέπει να ηγεμονεύσουν στα αρνητικά, όταν θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως το ίδιο το κράτος είναι πεδίο ταξικής πάλης, όταν έχει κάνει ΣΗΜΑΙΑ του το “ο λαός δεν είναι έτοιμος” και δεν έκανε και τίποτα για να τον ετοιμάσει, τότε σόρρυ κιόλας,και ΆΡΓΗΣΕ να μεταλλαχθεί σε σοσιαλφιλελεύθερο καπιταλιστικό κόμμα. Δυστυχώς αλλά θαρρώ αυτή είναι η αλήθεια. ΕΣΥ τι λές;

    Αλλωστε υπουργοί της πλατφόρμας ήταν πχ ο Λαφαζάνης που ΔΕΝ έκλεισε τις Σκουριές όπως είχε υποσχεθεί. Ο Ησυχος που συνέχισε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για σύσφιξε σχέσεων με Ισραήλ και Αιγυπτο. ΓΙΑΤΙ να μην θέλουν ΣΥΡΙΖΑ νο2;

    Επίσης, ΠΟΙΕΣ είναι οι θέσεις της ΛΑΕ για το διάστημα που συμμετείχε στην κυβέρνηση; Σωστ΄ξη η απόφαση να φύγει έστω και καθυστερημένα απο τον ΣΥΡΙΖΑ (αν και δεν έφυγε ακριβώς, μάλλον την υποχρέωσε ο Τσίπρας να φύγει και σου ανεφερα και τις δηλώσεις Λαφαζάνη στις 14 Αυγούστου που δεν αμφισβητούνται και δείχνουν κάτι).

    δ. Μέωτπο λοιπόν ΝΑΙ! Αλλά ΟΧΙ συριζα νο2. Μέτωπο κοινωνικών και πολιτκών δυνάμεων με ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ θέση την ¨διπλή έξοδο απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση”. ΑΝ διαφωνείς, ΤΙ περιεχόμενο εσύ αντιπροτείνεις;

    Reply
  11. Κώστας

    Σου έχω πει ΑΝΤΑΡΣΥΕ τι λέω για την ΕΕ, έξοδος από την ΟΝΕ, ρήξη με την ΕΕ δηλ με όλες τις συνθήκες τους κανόνες και τα διαρθρωτικά ταμεία, προγράμματα κλπ και ανοιχτό στην ημερήσια διάταξη ανά πάσα στιγμή η έξοδος από την ΕΕ. Αυτά για το μέτωπο, θέση του κομμουνιστικού κόμματος που πρέπει να είναι μέσα στο μέτωπο αλλά διακριτό από το μέτωπο η έξοδος με μεγαλύτερη σαφήνεια. Το μέτωπο όμως γίνεται στην ελάχιστη μη ενσωματώσιμη γραμμή που είναι μια χαρά χρήσιμη έννοια, κι ας την συκοφάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλο κομμάτι από αυτο το σκεπτικό υπάρχει στην διακήρυξη της ΛΑΕ που είναι ένα πρόχειρο και συνοπτικό κείμενο. Δεν υπάρχει όσο πρέπει στις δημόσιες εκφωνήσεις αλλά όχι και όσο θέλετε να λέτε, τέλος πάντων υπάρχει ασυνέχεια και ασυνέπεια σε αυτό.

    Άλλωστε η ΛΑΕ δεν είναι το μέτωπο, αλλά εκκρεμμεί η συζήτηση, και την αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι για τον χαρακτήρα του μετώπου, αν είναι αντικαπιταλιστικό- επαναστατικό ή στην τυπολογία του ενιαίου μετώπου. Μην μου λες ότι προβοκάρω όταν λέω πως βάζετε προαπαιτούμενο την εργατική εξουσία, όταν τον Σεπτέμβριο κάνατε, χωρίς να μπει στις ΤΕ, συνεργασία με το ΕΕΚ με εντελώς άλλο πλαίσιο από αυτό που προτείναμε σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑ-ΔΠ-ΜΑΡΣ τι θες να καταλάβω ? Μάλιστα αυτό που προτείναμε όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα στον Αύγουστο ξαναλέω ΔΕΝ ειχε ταυτόχρονη διπλή έξοδο. Ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ εννοείται τον Ιανουάριο. Γιατί τα δέχτηκες αυτά σύντροφε ?

    Εν ολόγοις κουμάντο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην συγκυρία κάνει αυτή η γραμμή που δεν την θεωρώ σοβαρή http://antarsya.gr/node/3694.

    Ξεκαθαρίστε με αυτά και συζητάμε

    Δεν μου απάντησες γιατί δεν βάζεις προαπαιτούμενο την χρονική ταύτιση εξόδου από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μην μου πεις “να μπει, μέσα είμαι” δεν έχει μπει και το ξέρεις. Γιατί ? Είστε φιλο ΝΑΤΟ ?

    Κώστας

    Reply
  12. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Κώστα, ΔΕΝ έχεις δίκιο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

    α. Τι μπλέκεις το ΕΕΚ; Με το ΕΕΚ έγινε η εκλογικη συνεργασία. Αλλο αυτό και άλλο η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχέση με τις συνεργασίες της, στις οποίες δεν μπήκε ποτε και καλώς,ως όρος η αποδοχή της εργατικής εξουσίας!

    β. Αυτά που λές για την ΕΕ να τα καταλάβω το 2012, το ’13, έως και τον Φλεβάρη του ’15. Μέχρι τότε και εγώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν θεωρούσα την θέση για διπλή έξοδο απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, ως προαπαιτούμενη για κεντρικές -το τονίζω- πολιτικές συνεργασίες.

    Μετά όμως ΚΑΙ απο την εμπειρία του χρονικού διαστήματος απο τον Φλεβάρη του ’15 έως και ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ:

    α. Αποδείχθηκε η ΕΕ στα μάτια και το μυαλό εκατομμυρίων κατοίκψων της χώρας, ως ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ των συμφερόντων και της ταξικής πολιτικής της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού προσωπικού της. Η ΕΕ ήταν και είναι ένας ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ παράγοντας που εκβίασε, εξεφτέλισε, υπέταξε τον ΤΣΙΡΙΖΑ στα συμφέροντα του ελληνικού και πολυεθνικού κεφαλαίου. Και που ξεφτιλίζει τον λαό. ΑΥΤΟ φανηκε καθαρά στον κόσμο.

    β. Επίσης φάνηκε καθαρά και κάτι άλλο: Κόμματα ή μέτωπα που ΔΕΝ έχουν ΗΔΗ ετοιμαστεί απο πολύ πριν για την σύγκρουση με ΤΕΤΙΟΥΣ αντιπάλους, ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ. Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ εν πολλοίς από το ’12 και μετά είχε δομικά στοιχεία απο αυτά που γράφεις εσύ και η ΛΑΕ ΤΙ έχει; 1. ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ στο θέμα της ΕΕ και του ευρώ. Άλλα έλεγαν τα κείμενά του, άλλα τα στελέχη του, και άλλα μεταξύ τους. Απο τα πιο αριστερά για την περίοδο (πχ καμμια θυσία για το ευρώ) έως τις συνιθισμένες ευρωκομμουνιστικές παπαριές περί “ευρώπης των λαών”. 2. Ασάφεια ως προς το ΤΙ θα γίνει αν η ΕΕ δεν δεχθεί την κατάργηση των μνημονίων. 3. Κανένα σχέδιο για το μετά!!!!

    ΟΛΑ αυτα ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ και τα στήριξε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ δλδ το συντριπτικά μεγάλο μέρος της σημερινής ΛΑΕ. Τα δέχθηκε, τα στήριξε και αυτή είναι η απλή αλήθεια! Και φτάσαμε στην ξεφτίλα την μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε καπτιταλιστικό κόμμα.

    Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού Κώστα. Για αυτό και επιμένω και εγώ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σωστά: ΝΑΙ στο μέτωπο, αλλά με πορδές δεν βάφονται αυγά.

    α. ΑΠο την αρχή είναι σαφές και καθαρό ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ του στυλ “μα δεν βλέπεις ο λαός δεν θέλει” και έχουμε νέα ξεπουλήματα, ότι η μοναδική προαπαιτούμενη θέση για την συγκρότηση του μετώπου είναι η θέση για “διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση”. Θέλεις να μπει και το ΝΑΤΟ; Κανένα πρόβλημα γιατί σόρρυ φίλε μου,η πραγματικότητα του Ησυχου (κεντρικού στελέχους της ΛΑΕ) ως υφυπουργού αν θυμάμαι καλά Εθνικής Αμυνας να χαριεντίζεται με το Ισραήλ και την χούντα της Αιγύπτου, ΔΕΝ μου κάνει και πολύ αριστερή. οκ;; Και προφανώς δεν θέλω νατοϊκή αριστερά εντός του μετώπου.

    β. Οσον αφορά την ΜΑΡΣ, ας μην ξεχνάμε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμάχησε εκλογικά με την….τότε ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με κάποιους ακόμα συντρόφους ανένταχτους. Και μιλώ για τις ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ οι οποίες ήταν συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ταυτόχρονα συνιστώσες της ΜΑΡΣ. Οπότε δεν με απασχολεί να απαντήσω σε αυτό το θέμα.

    ANΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
  13. Κώστας

    H ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ηθικά πολιτικά δεσμευμένη να κατέβει με την γραμμή του κειμένου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ-ΕΑ-ΔΠ στις 10 περίπου αν καλά θυμάμαι, μπορεί και πιο μετά, Αυγούστου. 10 Αυγούστου, το ξαναλέω.

    Καταλαβαίνεις ότι μου λες ότι οι συμμαχίες ορίζουν την αναγκαία γραμμή ? Εγώ λέω η συγκυρία και το κοινωνικά αναγκαίο, απόψεις είναι αυτές

    Και για τον Ήσυχο ψέματα λες, την πολεμική βιομηχανία είχε σαν αναπληρωτής, σαν υπουργός δηλ και όχι υφιστάμενος του Καμένου. Από κει και πέρα είναι θέμα αποτίμησης της συμμετοχής του αριστερού ρεύματος στην κυβέρνηση.

    Δεν γίνεται να με βάζεις να γράψω για την ΕΕ και να απαντάς σε άλλα, δεν παλεύεσαι, τρολλάρεις μόνο, λες ψέματα και προσβάλλεις τον συνομιλητή σου.

    Κώστας

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Κώστα μου γιατί ΔΕΝ παραδέχεσαι ότι ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΑΜΩΤΟ;;

    α. ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΓΑΜΩΤΟ!!! ο ΗΣΥΧΟΣ (νυν κεντρικό στέλεχος της ΛΑΕ) ηταν υφυπουργος εθνικής άμυνας!! Και μια χαρά τακίμιασε με Ισραήλ και Αίγυπτο!!! ΝΑ και το λινκ

    https://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AE%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%82

    β. Περιμένω ΑΚΟΜΑ να παραθέσεις κείμενα του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που να λένε ότι “βάζουμε ως όρο για συνεργασία την εργατική εξουσία. ΔΕΝ θα τα βρεις γιατί ΔΕΝ υπάρχουν! Και ΕΔΩ είπες ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΕΣ και εμπάθειες λόγω άγνοιας!!

    γ. Πότε θα κάνει η Αριστερή πλατφόρμα (αριστερό ρεύμα+ΔΕΑ+ διάφοροι άλλοι σύντροφοι) την αποτίμησή της ως ΚΟΜΜΑΤΙ επί μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Πότε; Και ΓΙΑΤΙ να έχουμε ως λαός και κίνημα εμπιστοσύνη στα κεντρικά στελέχη της ΛΑΕ που α. Συνεχίζουν την διγλωσσία του ΤΣΙΡΙΖΑ στο θέμα της ΕΕ; β. Συνεχίζουν άλλα να γράφουν τα κείμενα της ΛΑΕ και άλλα να λένε στα ΜΜΕ ή τις συγκεντρώσεις; γ. Που στο εργατικό κίνημα ΔΕΝ θέλουν συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων ενώ τους έχουμε καλέσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές να συμμετάσχουν; δ. Που στην περιφέρεια Αττικής και σε κάποιους Δήμους ακόμα, τα τοπικά στελέχη της ΛΑΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές των ΤΣΙΡΙΖΕΩΝ και είναι και στις ΙΔΙΕΣ δημοτικές παρατάξεις;

    Και θές να έχουμε εμπιστοσύνη στην ΛΑΕ ΓΙΑ… ΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ; Λες και ΔΕΝ πέρασε μια μέρα απο την 25 Ιανουαρίου του ’15;;

    Για πες Κώστα; Σου έφερα στοιχεία. Ούτε λέω ψέμματα, ούτε τρολάρω, ούτε προσβάλω. Με ΣΤΟΙΧΕΙΑ μιλώ. ΕΣΥ;

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Επίσης Κώστα αυτό το ανεκδιήγητο “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ηθικά και πολιτικά δεσμευμένη να κατέβει με την γραμμή του κειμένου…” που το βρήκες;;

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει εδώ και 2-3 χρόνια έχει αποφασίσει την θέση της για τις κεντρικές συνεργασίες και το περιεχόμενο αυτών. Και αυτό πρότεινε!

    Κώστα αν ΔΕΝ θες να μαγειρέψεις 10 μέρες κοσκινίζεις!

    Θες μέτωπο, ή ΣΥΡΙΖΑ νο2; Αν θές το δεύτερο, ΔΕΝ θα συνεργαστούμε.

    ΑΝ θές μέτωπο που να λέει την αλήθεια στον κόσμο και να τον προετοιμάζει για την αναπόφευκτη σύγκρουση και έξοδο και ΜΕ ΠΟΙΑ προοπτική, να το συζητήσουμε.

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
    1. Κώστας

      τον χαζό παριστάνεις ?

      κατέβηκε με εντελώς άλλο πλαίσιο από αυτό που λες έχει αποφασισει εδώ και 2-3 χρόνια

      Κώστας

      Reply
  16. Κώστας

    Ντροπή του του Ήσυχου που γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες.

    Αυτό λέει το link με τις αποκαλύψεις.

    Σε ρώτησα και άλλη φορά ποιον συντονισμό εννοείς, του ΝΑΡ ή του ΣΕΚ ?

    Κώστας

    Reply
  17. Ανώνυμος

    κώστα με δουλεύεις;;

    ΔΕΝ έχεις απαντήσει σε τίποτα απο όσα σου είπα! Γιατί το παίζεις τρελίτσα;;

    α. Σου απέδειξα ότι ο Ησυχος ΗΤΑΝ υφυπουργός Εθνικής αμυνας (και έκανε πολιτική υπερ της ελληνικής αστικής τάξης με Ισραήλ και Αιγυπτο). Σε αυτο ΤΙ λές;;

    β. Ποιό πλαίσιο μωρέ τσαμπουνάς; Σου είπα ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το ΓΙΑΤΙ η ΛΑΕ είναι αφερρέγγυα. Ούτε αυτοκριτική έχει κάνει, ούτε τπτ. Και συνεχίζει να μην βάζει πλάτη η ΛΑΕ ούτε για τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, ούτε σε αρκετούς Δήμους (που συγκυβερνά μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ) κλπ κλπ και με μπόλικη διγλωσσία!

    Για πες Κώστα, για πες!!

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
    1. Κώστας

      Ξανά.

      Μου έβαλες το βιογραφικο του Ήσυχου, διάβασε το επιτέλους να δεις τι έβαλες.

      Ήταν αναπληρωτής και όχι υφυπουργός που σημαίνει όχι υφιστάμενος του Καμένου. Έχει κάποια σημασία. Είχε την πολεμική βιομηχανία και όχι κάτι στο επιχειρησιακό κομμάτι, τις ασκήσεις, τα περί Ισραήλ. Τα χρεώνεται σαν οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης. Προσπάθησε να δει την πολεμική βιομηχανία αλλά δεν ήταν θέμα ενός υπουργού αυτό. Επίσης έκανε προσπάθεια για την τεκμηρίωση της διεκδίκησης των επανορθώσεων και του αναγκαστικού δανείου μέσα από το αρχείο του στρατού. Ούτε αυτά είναι θέμα ενός υπουργού

      Το αριστερό ρεύμα δεν έπρεπε να είναι στην κυβέρνηση. Δεν έπρεπε να ψηφίσει Πάκη, να ανεχτεί 20/2 και 47 σελίδες.

      Επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ. Η πολιτική κρίση έπρεπε να καλυφθεί από μια αριστερή αντιιμπεριαλιστική γραμμή όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης σε κάθε πεδίο και όχι από από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Δυστυχώς οι μειοψηφίες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ που το προσπάθησαν δεν τα κατάφεραν.

      Εκκρεμούν οι αποτιμήσεις της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και όσων δεν το προσπάθησαν καν (ΚΚΕ-ΝΑΡ) γιατί η ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε επανάσταση.

      Γενικά η ρεφορμιστική αριστερά είναι ρεφορμιστική αριστερά. Το αριστερό ρεύμα παραμένει ρεφορμιστική αριστερά. Είναι χρεωμένο με πολλά γιατί είναι ρεφορμιστική αριστερά. Κυβερνητισμός, γραφειοκρατικές λογικές στους χώρους που δεν το αφήνει να τα σπάσει πλήρως και γρήγορα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάνουμε συμμαχίες μόνο με την αντικαπιταλιστική αριστερά με προαπαιτούμενο την εργατική εξουσία όπως λένε ΝΑΡ ΟΚΔΕ Σπάρτακος και ΕΕΚ, αυτό οι κομμουνιστές το λένε οικοδόμηση κομμουνιστικού κόμματος και όχι μέτωπο ή συνεργασία. Το κομμουνιστικό κόμμα θα το φτιάξουμε με βαθιές στρατηγικές συμφωνίες για τον ιμπεριαλισμό, την εργατική τάξη και την επανάσταση και όχι με εκλογικές συμμαχίες που δεν πάνε καν στην ίδια πορεία 7 χρόνια από την δημιουργία τους.

      Πάλι δεν μου είπες ποια πρωτοβάθμια. Του ΣΕΚ ή του ΝΑΡ ? Αν δεν κάνεις μέτωπο με όποιον δεν είναι με τα πρωτοβάθμια του ΝΑΡ, τι δουλειά έχεις με το ΣΕΚ ?

      Κώστας

      Reply
  18. Ανώνυμος

    Κώστα ΤΙ σημασία έχει αυτό; Αλλωστε ΔΕΝ κατηγόρησα τον Ησυχο ότι ήταν υφυπουργός του Καμμένου! Ούτε και είπα κάτι τέτιο. Αυτό που είπα είναι, πως μια χαρά ο Ησυχος και η Αριστερή πλατφόρμα έκανε την πολιτική της αστικής τάξης της χώρας σε σχέση με τα γεωπολιτικά.

    Εκτιμώ πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το 0,9% άλλη αυτοκριτική χρειάζεται να κάνει απο την αριστερή πλατφόρμα που συγκυβέρνησε και μια χαρά ανέχθηκε/αποδέχθηκε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στις 14 Αυγούστου όταν ο Π. Λαφαζάνης δήλωνε “καταψηφίζουμε τα μνημόνια, στηρίζουμε την κυβέρνηση” κα ιεκδιώχθηκε η αριστερή πλατφόρμα απο τον ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    α. Πάλι τα ίδια με την εργατική εξουσία! Το ΝΑΡ ΔΕΝ βάζει προαπαιτούμενο την εργατι΄κη εξουσία, ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ του ΝΑΡ που να το λέει αυτο που λές. ΔΕΝ θα βρεις γιατί ΔΕΝ υπάρχει.

    β. Ποια πρωτοβάθμια;; Τα πρωτοβάθμια Κώστα. Την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων που ΔΕΝ είναι ούτε του ΝΑΡ, ούτε του ΣΕΚ Κώστα.

    γ. Στο ξαναείπα! ΝΑΙ στο μέτωπο!!!

    ΟΧΙ σε λογικές ΣΥΡΙΖΑ νο2. Συνεπώς, πάμε να δράσουμε απο κοινού για ένα μέγα ζήτημα όπως είναιτο ασφαλιστικό, να δούμε απο κοινού ΠΩΣ και με ποιό περιεχόμενο το εργατικό κίνημα θα ξεκόψει απο την συνδικαλιστικη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, πως στηρίζουμε έναν ακόμα πιο μαζικό Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ΠΟΙΑ πολιτική αντίληψη συμβάλλει σε μαζικές συλλογικότητες γειτονιών, πως έμπρακτα συνδέουμε την αγανάκτηση του κόσμου με την ανάγκη διπλής εξόδου απο ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

    Όσον αφορά τις γενικές κεντρικές πολιτικές συνεργασίες, όσο θα οικοδομείται εμπιστοσύνη στην βάση και στις διαδικασίες βάσης σε σωματεία, γειτονιές κλπ και όσο θα ξεπερνιέται η διγλωσσία, ο παραγοντισμός και ο αρχηγισμός, τόσο θα ανοίγει ο δρόμος και για αυτές.

    Συριζα νο2 ΟΧΙ, μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με βάση την διπλή έξοδο από ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, ΝΑΙ!!

    Αυτή είναι η αντίληψη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την οποία και συμφωνώ, ενώ μέχρι και τον Γενάρη του ’15, ήμουν κοντά στην δική σου αντίληψη. Αλλά κορόϊδο στον κάθε παράγοντα ρεφορμιστή που θέλει να κάνει καριέρα πουλώντας φύκια και πετώντας και καμμιά υπερεπαναστατιή κορώνα, ΔΕΝ θα ματαξαναγίνω. Ούτε σεχταρισμός, αλλά ούτε και ουρά στον κάθε παραγοντα. Οκ;

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    Επίσης, λές αλλα ντ’ άλλων σχετικά με το ΝΑΡ όταν γράφεις ότι “….η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε επανάσταση”. ΔΕΝ το είπε ποτέ αυτό το ΝΑΡ.

    Στο ματαξαναλέω αλλά στου κουφού την πόρτα, παρτην πόρτα κα ιφύγε Κωστή μου: ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ (1) ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑΡ που λέει αυτά που γράφεις;;

    Περιμένω

    Οσον αφορά δε, το περιεχόμενο ενός μετώπου στα έχω ματαξαναπεί: ΝΑΙ στο μέτωπο, ΟΧΙ σε ΣΥΡΙΖΑ νο2. Δλδ Ούτε σεχταρισμός, αλλά ούτε και υποταγή στην σοσιαλδημοκρατία.

    ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Reply
  20. Κώστας

    Τα ίδια λέμε ρε ΑΝΤΑΡΣΥΕ, είπατε επιτέλους που έφυγε η ΑΡΑΝ.

    Δεν θέλετε μέτωπο ούτε με την ΑΡΑΝ και συζητάμε τώρα ότι και καλά συζητάτε και με την ΛΑΕ.

    Εν τω μεταξύ έχετε 2 συντονισμούς πρωτοβάθμιων και μας καλείς να έρθουμε.

    σε ποιον λέω να μην πάμε σε λάθος, δεν μου λες.

    άντε τα λέμε

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.