.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πού είναι το ΠΑΜΕ; (οέοοο …)


koutsoumpas_tsipras

Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 17/1/2016

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ πραγματικά η απουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από το συλλαλητήριο 16/1 ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου.

Και αυτό ενώ μέχρι 3 (τρεις) μόλις μέρες πριν το συλλαλητήριο, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ υπερθεμάτιζαν ΦΑΝΑΤΙΚΑ υπέρ της συμμετοχής σε αυτό, τόσο στα όργανα της ΑΔΕΔΥ όσο και στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αλλά και σε πολλά άλλα σωματεία και ομοσπονδίες …

Η απαράδεκτη αυτή ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ της τελευταίας – κυριολεκτικά … – στιγμής δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την πάγια απαράδεκτη τακτική της αποφυγής του … «συγχρωτισμού» (?) με άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες και αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Αν ήταν μόνο αυτός ο λόγος, τότε απλούστατα εξ αρχής οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ θα είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρχει εκ μέρους τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Αντίθετα όμως η ηγεσία του ΚΚΕ αυτήν την φορά με απόφαση της τελευταίας στιγμής «τράβηξε το χαλί» κάτω από τα πόδια των ίδιων των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ εκθέτοντάς τους με καταγέλαστο τρόπο.

Το καίριο ερώτημα λοιπόν είναι : ΘΕΛΕΙ ναι ή όχι η ηγεσία του ΚΚΕ αποφασιστικό και μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στον αντιασφαλιστικό Αρμαγεδώνα κυβέρνησης – τρόϊκας ? ή απλά θέλει μια άσφαιρη υποκριτική μοναχική κοινοβουλευτικού τύπου «διαμαρτυρία» για ψηφοθηρικούς μόνο λόγους, όπως π.χ. σαν αυτήν που κάνουν οι δυνάμεις της ΝΔ στις ηγεσίες των «επιστημονικών φορέων» (ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΠΙΣ κλπ) ?

Δυστυχώς η απαράδεκτη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ της τελευταίας στιγμής από την ηγεσία του ΚΚΕ να δοθεί κεντρικά κομματική εντολή στην ηγεσία του ΠΑΜΕ για ακύρωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 16/1, εγείρει υποψίες για το δεύτερο …

Επίσης, αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο για μια ακόμα φορά το πως εννοεί η ηγεσία του ΚΚΕ το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, το ίδιο το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτό, κλπ, κλπ, κλπ …

Η συγκεκριμένη ηγεσία θεωρεί για τον εαυτό της πως έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιεί επίσημες συναντήσεις με τον ευρωμνημονιακό πρωθυπουργό Τσίπρα όπου γίνεται εκτεταμένη ΔΙΩΡΗ συζήτηση «εφ όλης της ύλης» (?), ενώ αντίθετα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής στα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουν σε ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφική ευρωμνημονιακή πολιτική του πρωθυπουργού Τσίπρα, έστω κι αν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ μέχρι πριν τρεις μόλις μέρες υπερθεμάτιζαν υπέρ των ενωτικών αγωνιστικών αυτών κινητοποιήσεων.

Αυτές τις τελευταίες μέρες μάλιστα παρατηρούνται κι άλλα «περίεργα» από την ηγεσία του ΚΚΕ : επιμονή να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ μεγάλους δρόμους οι αγωνιζόμενοι αγρότες, περιορισμός στην 24ωρη που προκήρυξαν οι Παναγοπουλαίοι της ΓΣΕΕ για ΜΕΤΑ την κατάθεση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου (ενώ το ΠΑΜΕ μέχρι πολύ πρόσφατα μιλούσε για απεργιακό αγώνα διαρκείας), καμία – έστω και συμβολική – στήριξη ή συμπαράσταση στον αγώνα των πενταμηνιτών εργαζομένων των ΟΤΑ, επερώτηση στην Βουλή (!) υπέρ του πλειστηριασμού στην ΒΙΟΜΕ τον οποίο από καιρό επιδιώκει η πρώην εργοδοσία ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που αυτοδιαχειρίζονται το εργοστάσιο, δήλωση Κουτσούμπα υπέρ της Eldoradogold κλπ.

Εμείς οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γιατί δυστυχώς το έχουμε δει πολλές φορές το ίδιο έργο. Π.χ. πρόσφατα τον περασμένο Μάρτιο – Απρίλιο του 2015, όταν ΕΝΩΜΕΝΕΣ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταφέρονταν με μανία και με την ίδια φρασεολογία ενάντια στις επισχέσεις εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών και ενάντια στον … αιώνιο «κοινό εχθρό» τους την Α.Ρ.Σ.Ι. επειδή θεωρούσαν τόσο αυτές οι ηγεσίες όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως η «ακραία» Α.Ρ.Σ.Ι. ήταν αυτή που «υποκινούσε» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και γενικά των νοσοκομειακών γιατρών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων …

Από την μία οι ευρωμνημονιακές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν ως ενιαίο μπλοκ, π.χ. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο …

Από την άλλη τα αδειάσματα και οι καταγέλαστες κωλοτούμπες της ηγεσίας του ΠΑΜΕ …

Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά πως τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για όλα τα στοιχειώδη δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών, νεότερων και παλιότερων, για τα στοιχειώδη δικαιώματα των μισθωτών γιατρών του ιδιωτικού τομέα, για τα στοιχειώδη δικαιώματα των ατομικά απασχολούμενων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, για τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των μαχόμενων υγειονομικών,
είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ο ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ αγώνας που θα αποφασίζεται από τα κάτω – από γενικές συνελεύσεις – με οριστική απαλλαγή από την γραφειοκρατική κοινοβουλευτική «συνδικαλιστική» σαβούρα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 38.97% ( 29
Συμμετοχές )



34 σχόλια στο “Πού είναι το ΠΑΜΕ; (οέοοο …)

  1. Ηλέκτρα

    Ας διαβαστεί η δήλωση του ΓΓ μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα και ειδικά η κατάληξή της. Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, όπως πχ για το ποιο είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα των αγώνων μας.

    Reply
    1. Κώστας Β.

      Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός ζήτησε την ελάχιστη συναίνεση στην κυβέρνηση, ενόψει των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό κ.ά., ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε:

      «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο, μόνο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές έχει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα».
      Την πήρες την απάντησή σου ή σού μείναν απορίες;

      Reply
  2. Κώστας Β.

    Έτσι μπράβο, γρυλίστε όπως σας βγαίνει, μην το κρατάτε μέσα σας…
    Εύκολη η γκεμπελίστικη χολή: Αφού δεν ακολουθεί το ΠΑΜΕ το πρόγραμμα “κινητοποιήσεων” του θλιβερού θιάσου των ουρών του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί, θα τα πούλησε… Καρφώνεστε όμως, το πολύ άγχος σας σάς χαλάει το ίματζ της ριζοσπαστικής αλλά “ενωτικής” κλπ φούμαρα “αριστεράς”, που με τόσο κόπο προσπαθείτε να φτιάξετε (όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα άλλωστε).
    Μ’ αυτή την λογική εσείς πού ήσασταν την περασμένη βδομάδα όταν το ΠΑΜΕ αντιμετώπισε την κρατική καταστολή του αγαπημένου σας ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου;
    Πού θα είστε στις 23 όταν το ΠΑΜΕ θα έχει πανελλαδικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις; και κυρίως
    Πού θα είστε (για άλλη μια φορά) στις 4 Φλεβάρη (και μέχρι τότε;)
    Τέτοιο κατήφορο από το “εξωκοινοβούλιο”, από τις 20 Οκτώβρη 2011 με το νεκρό οικοδόμο Δ. Κοτζαρίδη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχα να δω. Μπράβο- μπορείτε ακόμα χειρότερα

    Reply
  3. ενας παλιος

    Καλα ρε σεις, σε λιγο θα σας παρουν στην πλακα κι οι δικοι σας… “Που ειναι το ΠΑΜΕ;” Δε ντρεπεστε λιγακι, η μηπως δεν ξερετε που πραγματικα ειναι το ΠΑΜΕ: στους χωρους δουλειας και προσπαθει να οργανωσει την απαντηση των εργαζομενων στον αντιασφαλιστικο ολεθρο της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ την ωρα που καποιοι αφ’υψηλου νομιζουν πως πουλανε εξυπναδες…

    Reply
  4. Σ.

    ο/η συγγραφέας από την ΑΡΣΙ στην τελευταία συγκέντρωση του ΟΧΙ ήταν ή δεν ήταν εκεί να χειροκροτήσει τον μαχητή Τσίπρα και τον Ψεκασμένο; …ή έστω ενδόμυχα να ήθελε να χειροκροτήσει γιατί πίστεψε στην επανάσταση-αλλαγή που θα έφερνε ένα αστικό δημοψήφισμα (γιατί στην τελική τέτοιο ήταν) …ας αφήσουν λοιπόν αυτός και οι ομοιοί του τα περί ακηδεμόνευτου, γιατί η πασόκικη ιδεολογία όλους σας ενώνει.
    Τόσο πασόκοι, που γίνατε δηφημιστές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όταν λεγατε στους γιατρούς ή να πληρωθείτε από τα αποθεματικά του νοσοκομείου υποβαθμίζοντας όποιες ανάγκες ασθενω και νοσοκομείου κάλυπταν, ή μένετε απλήρωτοι.
    Ε, αυτά λέτε, και το μέτωπο με Λαφαζανη-Κωσταντοπούλου κοντοζυγώνει.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Εμπάθεια στα όρια του αντικομμουνισμού, ψέμα και διαστρέβλωση:
    να χαρώ εγώ “αντικαπιταλιστικό” ήθος!
    Χωρίς πλάκα όμως τώρα, τόσο πολύ σας ενοχλεί το ΠΑΜΕ ρε παιδιά;
    Άμα κάνετε εσείς έτσι τι να πει κι η κυβέρνηση; Τέτοια ταύτιση;!

    Reply
  6. e-kozani

    – Φθέγγομαι τρόμο. Καὶ ἐπιτέλους τί νομίζεις πῶς εἶναι
    τὰ ἰδανικά; Εἶναι ὅπως ἀλευρώνουμε τὰ ψάρια πρὶν
    ἀπὸ τὸ τηγάνισμα.

    Ν. Καρούζος
    ***
    Το ΠΑΜΕ εντοπίστηκε:

    Μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προπαιτούμενα

    Με μαχητικό συλλαλητήριο έξω από την Βουλή απάντησε το ΠΑΜΕ στο νομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Προηγήθηκε δυναμική πορεία από την Ομόνοια προς την Βουλή, με συνθήματα κατά του αντιλαϊκού νομοσχεδίου να δονούν την ατμόσφαιρα. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
    […]»
    Ενάντια στο Δεύτερο Κύμα των Προαπαιτούμενων: Μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)
    ***
    Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κοζάνη ενάντια στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτουμένων
    ***
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων (VIDEO – ΦΩΤΟ) – Την Πέμπτη στην Αθήνα
    ***
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Στην Αθήνα σήμερα το κέντρο των διαδηλώσεων – στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
    ***
    ΠΑΜΕ: Οι αποφάσεις για απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο
    ***
    Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Κοζάνης για το ασφαλιστικό από συνταξιούχους και ΠΑΜΕ (video-φωτο)
    ***
    ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – «Όλοι στον αγώνα! – Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός» (VIDEO – ΦΩΤΟ)
    ***
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του ΙΚΑ Αριστοτέλους για το Ασφαλιστικό (ΦΩΤΟ)
    ***
    Κυβερνητικό Σχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση: Πρώτη απάντηση με μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ μέχρι την Ηρώδου του Αττικού (ΦΩΤΟ)
    ***
    Πτολεμαΐδα: Παράσταση διαμαρτυρίας, από μέλη του ΠΑΜΕ, για το ασφαλιστικό (Βίντεο)
    ***
    ΠΑΜΕ: Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης για το Ασφαλιστικό
    ***
    ΠΑΜΕ – Γραμματεία Κοζάνης: Πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη (Τετάρτη 13/1/16) συνδικαλιστών και εργαζομένων
    ***
    Στους δρόμους καλεί το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό – ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
    ———————–
    Εγώ έχω μέσα στη θύμησή μου
    την ώρα που ανέβαινε το πλήθος στις σκάλες
    με τη φωτιά κρατώντας τη μεγάλη ταμπέλα
    Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ.
    Έχω στη θύμησή μου την ατμομηχανή που έφερε
    τη νύχτα τον Λένιν
    τον έξαλλο Μαγιακόφσκι που πυροβολούσε
    τους υπουργούς
    τους φοιτητές αγκαλιασμένους με τους χωριάτες.

    Κατά Σαδδουκαίων (Μιχάλης Κατσαρός)

    Reply
  7. Ανώνυμος

    @pandiera
    Η φωτο τι ρόλο βαράει; Είναι κάποιου είδους εξυπναδούλα; Ωραία δεοντολογία, σχεδόν αυριανισμός

    Reply
  8. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Φίλοι του ΚΚΕ, ας απαντήσει κάποιος σε αυτά που σας καταμαρτυρεί η ΑΡΣΙ και αφήστε τις βρισιές.

    Reply
    1. Νίκος

      Μετά τον οχετό το γυρίσαμε στο “φίλοι του ΚΚΕ” και μπαρμπούτσαλα βλέπω…

      1ον Άλλο ΠΑΜΕ, άλλο ΚΚΕ- κάτι βασικό που δε λέτε να καταλάβετε (τάχα)

      2ο Τα ψέματα, οι συκοφαντίες, τα βγαλμένα από την κοιλιά του κάθε εμπαθή που έχετε μαζέψει -και που βεβαίως τη δουλειά του κάνει, στα πλαίσιά σας κινείται- δεν είναι “καταμαρτυρίες” (sic)

      3ο Το μένος που δείχνετε ενστικτωδώς μου λέει ότι μάλλον κάτι κάνουμε αρκετά καλά, αλλιώς δεν εξηγείται, ακριβώς επειδή

      4ον δεν είμαστε “φίλοι” με τον οπορτουνισμό-ρεφορμισμό.
      Αλλού, αλλιώς και με άλλους περπατάμε και για αλλού πάμε. Και το ξέρεις. Ίσως και γι’ αυτό σκυλιάζουν ορισμένοι. Οπότε μην προσπαθείς να ξαναβάλεις τη μάσκα του “ενωτικού” κλπ. Ούτε χρειάζεται, ούτε ταιριάζει- καλύτερα να δείχνετε τα δόντια, είναι πιο αληθινό.

      Reply
    2. Ο άλλος Βασίλης

      Μόνο χαβαλές και τρολάρισμα αξίζουν σε τέτοιες ανοησίες! Καμία σοβαρή απάντηση.
      Το ΠΑΜΕ εξ άλλου, απευθύνεται στην εργατική τάξη και όχι στον κάθε τυχάρπαστο ακόλουθο του ΣΥΡΙΖΑ.

      Reply
      1. leftist

        Προς άλλο Βασίλη. Αφού “μόνο χαβαλές και τρολάρισμα αξίζουν σε τέτοιες ανοησίες” γιατί συμμετέχετε ρε παιδιά σε σχολιασμούς τυχάρπαστων κειμένων και εμπλέκεστε σε συζητήσεις με τυχάρπαστους αναγνώστες φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

        Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να κάνετε. Υπάρχουν πολλά ιστολόγια δικά σας που μπορείτε κάλλιστα να σχολιάζετε τις ανοησίες των κάθε λογής “ακόλουθων του ΣΥΡΙΖΑ” όπως για παράδειγμα την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία. Ποιος ο λόγος συμμετοχής σας λοιπόν σε διάλογο σε αυτό το ιστολόγιο?

        Reply
  9. μπουχτισμένος

    το αστείο ρε σύντροφοι είναι πως κάποιοι με ένα πανο γυρεύανε και ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
    την όρα που δε μπορούμε να μαζευτούμε τρεις κι ο κούκος.
    Το ΠΑΜΕ μας φταίει;

    Reply
  10. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Φίλοι του ΚΚΕ, είστε για τα μπάζα!!!

    ΔΕΝ απαντάτε ΣΕ τιποτα από αυτά που σας καταμαρτυρεί το άρθρο, και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα! Άλλος μιλάει για πορείες στην Κοζάνη, άλλος μιλάει για τις 4 Φλεβάρη, άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη!

    Το άρθρο μ,ιλά για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ενέργειες του ΚΚΕ. Πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κεντρικές πολιτικές επιλογές. Για αυτές θα πείτε τίποτα, ή την μπάλα στην εξέδρα πάλι;;;

    Επίσης, το ΠΑΜΕ είναι μόρφωμα του ΚΚΕ. Αφήστε τις αυταπάτες σας φίλοι μου! Το ΠΑΜΕ καθοδηγείται από το ΚΚΕ, απο πάνω μέχρι κάτω. Είναι ένα μόρφωμα του ΚΚΕ και των φίλων του. Τπτ λιγότερο, ή περισσότερο.

    Reply
  11. Ο άλλος Βασίλης

    Και η ΙΣΚΡΑ, ίδιες πικρίες γράφει.
    Θα σας άρεσε να βάζει το ΠΑΜΕ τον κόσμο κι εσείς κι ο Λαφαζάνης τη μούρη…..Ε?

    Reply
  12. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Από πότε φίλοι του ΚΚΕ η άρνησή σας να συμβάλλετε σε μια ουσιαστική -όσο αυτό είναι εφικτό- προετοιμασία για σύγκρουση των εργαζομένων με την κυβέρνηση και την ΕΕ, είναι για εσάς, προτέρημα;

    α. Το άρθρο καταμαρτυρεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα στο ΚΚΕ. Και οι ΚΚΕδες πετούν την μπάλα στην εξέδρα! Μιλούν για όλα τα άλλα, εκτός απο αυτά που τους καταλογίζει στο ΚΚΕ το άρθρο….

    β. Στις 4 Φλεβάρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δυνάμεις της θα είναι στο δρόμο, μαζί με το ΚΟΜΜΑΤΙ της υπόλοιπης εργατικής τάξης, των ανέργων και ευρύτερα του λαού, που θα επιλέξει να κατέβει στο δρόμο.

    Η κοινή δράση για την ανατροπή του ασφαλιστικού είναι αναγκαία: Αγώνας ΔΕΝ είναι η 24ωρη ντουφεκιά, ΔΕΝ είναι και η απλή κομματικονετρική δράση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

    Reply
  13. χαιρετισματα απο τον καμπο στους αγροτοπατερες γιατρους

    οι ψεύτες της αρσι:
    “(…) επιμονή να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ μεγάλους δρόμους οι αγωνιζόμενοι αγρότες”

    η πραγματικότητα:
    “Το στήσιμο ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου με τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 21 Γενάρη αποφάσισαν σε σύσκεψή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» και Αγροτικοί Σύλλογοι Ν. Μαγνησίας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Γενάρη στον Παλαμά της Καρδίτσας.

    Μπλόκα θα στηθούν σε κομβικά οδικά σημεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων.”

    Reply
  14. QUIZ:

    ΕΡ. -Πώς λέγεται εκείνος που με τη συνδικαλιστική του παράταξη (αρσι) σε καταγγέλλει με απίστευτα ψεύδη και χυδαιολογίες ως υπονομευτή των αγώνων (!!!), υπέρμαχο μονοπωλίων (!!!), υποστηρικτή της κυβέρνησης (!!!) και άλλα τέτοια γκεμπελίστικης έμπνευσης και ανάξια κάθε σχολιασμού…
    …και ταυτόχρονα με το πολιτικό του μόρφωμα (ανταρσυα) σε αποκαλεί “σύντροφο” (!!!) και σου απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης κλπ.?

    ΑΠ. -ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ. Τίποτα λιγότερο.

    Reply
  15. alfonso

    Θα απαντήσει κάποιος γιατί ενώ το ΠΑΜΕ σε ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες ψήφισε υπέρ του Συλλαλητηρίου στις 16/1 και καλούσε για συμμετοχή, ξαφνικά τραβήχτηκε; Σε αυτό υπάρχει απάντηση, ή φταίει η ΑΡΣΙ και γι΄ αυτό; Και γιατί καλεί αντίστοιχο “δικό του” στις 23/1 και δεν το βάζει να το κάνουν όλοι μαζί; Φταίνε τα άλλα σωματεία και γι΄ αυτό ή η ηγεσία του ΠΑΜΕ; Και επίσης τι διάολο κουβέντιαζε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. με τον Τσίπρα 2 ώρες (!), όταν γνωρίζουμε ότι οι “εθιμοτυπικές συναντήσεις” αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, όταν δεν συζητάνε κάτι ουσιαστικό και επί της ουσίας, κρατάνε 10 λεπτά, άντε μισή ώρα… Η ατζέντα είχε φυσικά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, βέβαια… μήπως; Αυτά να απαντήσετε και να αφήσετε τις γελοιότητες τύπου “πας μη ΚΚΕ=ΣΥΡΙΖΑ” και άλλα χαριτωμένα. Δεν έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2 ώρες κουβεντούλα με τον Τσίπρα, λίγο κράτει όταν γράφετε αρλούμπες.

    Reply
    1. Ο άλλος Βασίλης

      Ω, ναι, φυσικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έκανε 2 ώρες κουβεντούλα με τον Τσίπρα.
      ……μέρες ολόκληρες έκανε “κουβεντούλες” και συνοδοιπορίες με τον ΣΥΡΙΖΑ!

      Όσο για την εξήγηση που ζητάς φίλε μου, νομίζω πως πρέπει να αρκεστείς σε αυτή που ήδη πρόφτασε έχει δώσει η ΑΡΣΙ, που κατά παράδοξο τρόπο (έλα τώρα, δεν το πιστεύω!) είναι ταυτόσημη με την εξήγηση που έχει δώσει και η ΛΑΕ στην ΙΚΡΑ, με κάποιο παπαγαλάκι που έχει το ψευδώνυμο “Σπύρος Νικηφόρος”.
      http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23228:koutsoympas-thesmikos&catid=83:aristera&Itemid=200.
      Αν πραγματικά θέλατε εξήγηση, ας κάνατε την καταγγελία κι ας περιμένατε την απάντηση του ΠΑΜΕ.

      Reply
  16. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    ΕΡ.: ΠΩΣ λέγεται αυτός που ενώ υποτίθεται πως έχει στόχο το “να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του” και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την ίδια ακριβώς στιγμή βρίζει και χυδαιολογεί ΚΑΘΕ προσπάθεια που κάνει ο λαός για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του;

    ΑΠ.: Φοβισμένος, μικροαστός άνθρωπος

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ρε σεις έχετε ατελείωτη πλάκα! Είστε ένα σπάνιο κράμα θράσους, άγνοιας, έπαρσης, μικρομεγαλισμού και αντιΚΚΕ τύφλωσης, με ολίγη από σχιζοειδείς επιθέσεις “φιλίας” ! (για επικοινωνιακούς λόγους)
      Μπρρρρρ!!!

      Reply
  17. ξεφτιλες

    αυτό ισχύει ΝΑΙ ή ΟΥ κουκουέδες;

    «Να μην κλείσει η επιχείρηση, δεν θέλουμε να κλείσει κανένα εργοστάσιο», υποστήριξε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, σχετικά με την αναστολή εργασιών που κήρυξε η Eldorado Gold, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον Βήμα fm. Ο Δ. Κουτσούμπας παρατήρησε ότι η θέση του κόμματός του παραμένει η κοινωνικοποίηση του εργοστασίου, σχολιάζοντας όμως ότι αυτό «δεν γίνεται τώρα».

    Reply
  18. Leftist

    Προς άλλο Βασίλη

    Η δήλωση του Κουτσούμπα (από τη δ/νση ποτυ έδωσες) περιέχει για τις δραστηριότητες της επιχείρησης το παρακάτω:

    Όχι, να μην κλείσει. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα εργοστάσιο. Και για το περιβάλλον που λένε ότι μολύνεται, μπορεί να επιβάλουν μέτρα σε οποιαδήποτε εταιρεία και κάπως να βελτιωθούν οι συνθήκες

    Να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι η εξόρυξη χρυσού χρησιμοποιεί κυανιούχο νάτριο που είναι άκρως δηλητηριώδης ουσία. Προσθέτουμε και τη ρύπανση με αρσενικό που είναι άφθονο στις εξορύξεις. Επιπλέον για κάθε εξόρυξη γραμμαρίου καταναλώνονται τόνοι πολύτιμου εδάφους που δεν αναπληρώνονται. Όπου οι πολυεθνικές εταιρείες πήγαν στον τρίτο κόσμο και εξόρυξαν χρυσό κατέστρεψαν τα πάντα π.χ. στην Ινδία. Και εκεί οι εργαζόμενοι βρήκαν προσωρινά δουλειά με αντάλλαγμα το αίμα τους δηλαδή την καταστροφή των βιοτόπων και τη μόλυνση του νερού.

    Η Ελντοράντο ισχυρίσθηκε ότι βρήκε μία καινούργια μέθοδο αλλά ποτέ δεν έκανε επίδειξη της μεθόδου. Συνεπώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος προστασίας του περιβάλλοντος.

    Ο Γ,Γ, θα έπρεπε να έχει καλύτερη πληροφόρηση.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.