.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρώτη δικαίωση του αγώνα στον Αντένα


etitaΓράφει ο Δημήτρης Σταμούλης

Με μια πρώτη επιτυχία τουλάχιστον σε επίπεδο δεσμεύσεων έκλεισε σε αυτή τη φάση ο αγώνας των τεχνικών στον Αντένα, οι οποίοι απολύθηκαν ομαδικώς και με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου τους ΕΤΙΤΑ κατάφεραν να «πείσουν» την εργοδοσία να μην προχωρήσει στις επιπλέον προγραμματισμένες απολύσεις. Η διοίκηση του Αντένα, εμφανώς θορυβημένη από την έκταση των αντιδράσεων και το κόστος ανάμεσα στο τηλεοπτικό κοινό, υποσχέθηκε ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και σταδιακά θα προσλάβει και πάλι όλους τους απολυμένους τεχνικούς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και σε βάθος χρόνου θα γίνουν αορίστου. Στις αρχές Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου και θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Μεταξύ άλλων η ΕΤΙΤΑ, που μετά από απόφαση της συνέλευσης των απολυμένων του καναλιού αποφάσισε την ανατολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση:

«Σημαντικό για εμάς αποτελεί η δέσμευση της Διοίκησης για το σεβασμό της νομιμότητας. Κάτι που σημαίνει αυτόματα πως τις σχέσεις εργασίας με τους τεχνικούς τις ορίζει η εργατική νομοθεσία και η τελευταία Διαιτητική Απόφαση που εξασφάλισε η Ένωσή μας από τον Ο.ΜΕ.Δ., όπως επίσης και τους υπόλοιπους θεσμικούς όρους. Όσο για τους οικονομικούς όρους, αυτοί δεν μπορεί να είναι κάτω από τα όρια της Δ.Α.
Για την Ένωσή μας δεν τελειώνει τίποτα αν όλες οι δεσμεύσεις της Διοίκησης δεν γίνουν πράξη. Κάτι το οποίο δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε αυτή τη στιγμή».

Η ΕΤΙΤΑ ευχαρίστησε όλες τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες που στάθηκαν ηθικά στο πλευρό της με τις ανακοινώσεις τους. Επίσης ευχαρίστησε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Π.Α.Μ.Ε. και το Μ.Ε.Τ.Α.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.