.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια (Βίντεο)


14_5Το Σάββατο 14 Μαΐου ήταν η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ενάντια στην Ανεργία και την Επισφάλεια -Αντεπίθεση στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν

Η εκδήλωση διεξάγεται σε ένα πολύ χαρακτηριστικό σημείο του κέντρου της Αθήνας, την πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Η πρωτοβουλία για το διήμερο ήταν της Attack και το συνδιοργανώνουν οι παρακάτω συλλογικότητες: Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, Barikat.gr, Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», Ενεργοί Άνεργοι, Εργατικές Λέσχες: Καλλιθέας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι, Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο», Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Λάντζα-αγωνιστική εργατική συσπείρωση στο χώρο του επισιτισμού/τουρισμού, Σύλλογος Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καθώς και αγωνιστές/αγωνίστριες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Το πρόγραμμα ομιλιών της πρώτης μέρας περιελάμβανε 2 θεματικές ενότητες: α) Προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ: Λύση στην ανεργία ή σύγχρονη δουλεία; Η εμπειρία μέχρι σήμερα και η απάντησή μας. β) Ο κόσμος της εργασίας στις γειτονιές Οργάνωση-αλληλεγγύη-αντίσταση Ο ρόλος της γειτονιάς στο συνολικό κίνημα ανατροπής

Το διήμερο συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου. Μετά το τέλος της δεύτερης μέρας οι συλλογικότητες θα συμμετέχουν στη βραδινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. (Το κάλεσμα εδώ)

[Δείτε την δεύτερη μέρα του διήμερου εδώ]

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν πλάνα από το διήμερο και τις εισηγήσεις των εκδηλώσεων από την πρώτη μέρα:

Βίντεο παρουσίαση εδώ : 

Προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ: Λύση στην ανεργία ή σύγχρονη δουλεία; Η εμπειρία μέχρι σήμερα και η απάντησή μας

 

 

 

Ο κόσμος της εργασίας στις γειτονιές  Οργάνωση-αλληλεγγύη-αντίσταση Ο ρόλος της γειτονιάς στο συνολικό κίνημα ανατροπής

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έκανε χαιρετισμό και μέλος του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ) της Γαλλίας 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 97.50% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.