.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σε εξέλιξη βρίσκεται το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ


synedrio-adedyΈνα ακόμα ένα συνέδριο που δείχνει ανάγλυφα την κρίση, την απαξίωση και τα όρια του υποταγμένου συνδικαλισμού, με ευθύνη των κυρίαρχων δυνάμεων του νέου και παλιού κυβερνητικού και εργοδοτικού-κρατικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΡΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ). Οι ταξικές δυνάμεις, τα αγωνιστικά σχήματα από κλάδους που συσπειρώνονται στις «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Δημοσίου», παρεμβαίνουν με αρκετούς εκλεγμένους αντιπροσώπους στο συνέδριο.

Τις πρώτες μέρες των εργασιών, το συνέδριο είχε θέμα τις καταστατικές αλλαγές. Χαρακτηριστικό της πολιτικής και της αντίληψης των κυρίαρχων δυνάμεων του αστικού συνδικαλισμού είναι ότι για άλλη μια φορά ΠΑΣΚΕ (σε όλες τις μορφές και εκφράσεις της) και ΔΑΚΕ καταψήφισαν την αλλαγή του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ που πρότειναν οι «Παρεμβάσεις» και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, με την οποία προτείνονταν όλοι οι εργαζόμενοι σε σχέση εργασίας με το Δημόσιο (μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι κ.ά.) να μπορούν να γίνονται μέλη των σωματείων με πλήρη δικαιώματα.

Η μεγάλη πλειοψηφία 248 υπέρ αυτής της αλλαγής (με μόλις 115 κατά) δεν έφθανε καθώς απαιτούνται τα 3/4 για να γίνει. Σε μια εποχή που εξαπλώνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στο δημόσιο, που οι συμβασιούχοι κάθε είδους καλύπτουν πάγιες ανάγκες των λειτουργιών του δημόσιου τομέα, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποκλείουν αυτούς τους εργαζόμενους από τα σωματεία των κλάδων και των χώρων δουλειάς τους!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Δημοσίου εξέδωσαν Διακήρυξη με τις βασικές κατευθύνσεις της παρέμβασης και λογικής τους, με το πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων καθώς και πρόγραμμα δράσης και αγώνα, καλώντας τους ταξικούς και σκεπτόμενους αντιπροσώπους να ενισχύσουν τη δύναμη των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων και σχημάτων σε όλα τα επίπεδα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.