.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σε εξέλιξη νέα κυβερνητική απόπειρα φίμωσης της ΕΡΤopen


ertopen725

Σε μια νέα απόπειρα φίμωσης και καταστολής της ελεύθερης ραδιοφωνίας της ΕΡΤopen προβαίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς αστυνομικές δυνάμεις με εισαγγελέα και εκπρόσωπο της ΕΕΤΤ έχουν ανεβεί στην Πάρνηθα, στο Κέντρο Εκπομπής της EΡTopen, για να κατασχέσουν για άλλη μια φορά τα μηχανήματά της.

Είχε προηγηθεί η κατάσχεση στα Τουρκοβούνια, οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ και όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι ήταν παράνομη η εκπομπή από εκεί και ότι η συχνότητα 106,7 έχει άδεια εκπομπής μόνο από την Πάρνηθα…

 

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει μεταξύ άλλων:

“Η δικαιολογία που θα προβληθεί, ότι δήθεν εκπέμπαμε παράνομα (χωρίς άδεια), είναι έωλη από τη στιγμή που όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με αποφάσεις του 4ου τμήματος και της ολομέλειας του ΣτΕ, εκπέμπουν χωρίς άδεια. Η όποια κατάσταση «νομίμων» ραδιοφωνικών σταθμών σε λειτουργία από το ΕΣΡ, που επικαλείται η ΕΕΤΤ, δεν έχει ισχύ. Αν δεχθούμε όμως για λόγους εργασίας ότι έτσι είναι, τότε πώς λειτουργεί ο σταθμός του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη ; (ενώ υπάρχει ήδη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός – ΕΡΤ3), με τι άδεια ; Με τι συνθήκες εργασίας ; Πώς γίνεται η χρήση της άδειας της Helexpo ; Πώς έγινε ειδησεογραφικός ο σταθμός ; κλπ. Υπάρχει κάποια απάντηση σε όλα αυτά κύριοι της ΕΕΤΤ ; Με ποιο καθεστώς λειτουργείτε ; Έχετε νομιμοποίηση ; Εσάς έχει καταγγείλει για παράνομες πράξεις ο αρμόδιος υπουργός στον εισαγγελέα ; Προσθέστε στον κατάλογό σας ότι και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει ανάλογα με αγωγές”.

Ο αγώνας για την ελευθερία έκφρασης σε μια εποχή ακραίου αστικού ολοκληρωτισμού και καταστολής κάθε διαφορετικής φωνής συνεχίζεται ακόμα πιο έντονος. Η νέα τρομοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης δε θα περάσει.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.