.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σε νέα συγκέντρωση στις 26/11, οι “5μηνίτες” των κοινωφελών


5mina_12Μαζική ήταν και η χτεσινή συνέλευση εργαζόμενων στα πεντάμηνα, συμβασιούχων, προσωρινά και ελαστικά εργαζόμενων κάθε μορφής στους δήμους μέσω των “κοινωφελών” προγραμμάτων. Σωματεία και εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν αποφάσισαν νέα αγωνιστική κινητοποίηση για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 11.30 πμ στην Ομόνοια και στη συνέχεια, πορεία και μαζική παράσταση στις 12 στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, η χθεσινή συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις αρχές του Δεκέμβρη.

Στο σχετικό κάλεσμα που εξέδωσε το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα Πεντάμηνα και Συμβασιούχων Αττικής τονίζονται τα εξής:

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των ΟΤΑ, την ομοσπονδία ΠΟΕ- ΟΤΑ και σε όλες τις αγωνιστικές συλλογικότητες ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια για την ολόπλευρη στήριξη των κινητοποιήσεων.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε: 

Παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.

Απαιτούμε όλα τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία! Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.

Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές- δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση”.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.