.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σε πολύμορφο αγώνα διαρκείας καλεί η Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ


APERGIA_LIMANIAΟμόφωνη απόφαση καταδίκης της κυβερνητικής ναυτιλιακής πολιτικής

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ καλούν τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες σε αγωνιστική συσπείρωση και πολύμορφο αγώνα διαρκείας ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα κυβέρνησης και τοκογλύφων δανειστών

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα ο ιστορικός κλάδος των ναυτών

Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής ενότητας και συσπείρωσης και με την μαζική συμμετοχή των μελών πραγματοποιήθηκε η Α΄ ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ στις 30/3/2016.

Στην εισήγηση του Δ.Σ της Ένωσης που παρουσίασε ο Πρόεδρος όσο και οι δεκάδες ομιλίες των μελών που ακολούθησαν εξέφρασαν την κοινή και ομόθυμη θέση του κλάδου αποφασιστικής καταδίκης της ασκούμενης κυβερνητικής ναυτιλιακής πολιτικής η οποία έχει έντονα ταξικά χαρακτηριστικά αφού αυτή αποτελεί συνέχεια του μοντέλου μιας πολιτικής η οποία είναι σταθερά προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, στην ενίσχυση των προνομίων και της ανταγωνιστικότητάς του.

Ταυτόχρονα αυτή η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει στα ίδια βήματα, στην ίδια κατεύθυνση, με το ίδιο περιεχόμενο να τσακίζει τα δικαιώματα των Ναυτεργατών, στους τομείς ασφαλιστικό – εργασιακό και κοινωνικό οδηγεί στην βίαιη έξοδο από το Ναυτικό επάγγελμα τους Έλληνες Ναυτεργάτες, διαιωνίζει το καθεστώς της ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης μαύρης εργασίας, οδηγεί το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά μας Ταμεία στην διάλυση και το λουκέτο, επιδεινώνει καθημερινά τις εργασιακές σχέσεις, αυξάνει δραματικά την ανεργία, διατηρεί αλώβητο το αντιδημοκρατικό και αναχρονιστικό εργασιακό νομοθετικό πλαίσιο, αποδέχεται το βασιλοφασιστικής – χουντικής έμπνευσης καθεστώς στην ΠΝΟ, διευρύνει την φοροασυλία των εφοπλιστών και τελικά ταυτίζεται απόλυτα με τις τυχοδιωκτικές επιχειρηματικές επιλογές τους.

Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε ομόφωνα ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνιστά την απόλυτη ανατροπή όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων προς το Ναυτεργατικό κόσμο και στην πράξη ακυρώνει πλήρως τις προγραμματικές του θέσεις.

Πρόκειται για μια σκληρή ταξική πολιτική που ταυτίζεται με τις πολιτικές των προηγούμενων αστικών και νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων τόσο στην ουσία της όσο και στις μέθοδες και στους τρόπους που ασκείται εξυπηρετεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο και επιδιώκει την υποταγή των Ναυτεργατών σε αυτούς.

Είναι μια πολιτική επιζήμια και καταστροφική τόσο για τους Ναυτεργάτες όσο και για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Ναυτιλίας με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ξεπούλημα του ΟΛΠ το οποίο εγκυμονεί άμεσα τον κίνδυνο κινεζοποίησης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή του ΟΛΠ και όχι μόνο…

Αυτήν την πολιτική η ΠΕΝΕΝ και οι Ναυτεργάτες την αντιπάλεψαν από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία αποκαλύφθηκε πλήρως μετά την συμφωνία με τα διεθνή τοκογλυφικά και ιμπεριαλιστικά κέντρα και οδηγεί τον λαό και τους εργαζομένους σε πειραματόζωα των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που πιστά ακολουθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα καταδίκασε και αποδοκίμασε την τακτική και στρατηγική που ακολούθησαν οι ηγεσίες στο επίσημο θεσμικό και παραταξιακό κατεστημένο (μετά την μεγαλειώδη Πανελλαδική – Παλλαϊκή απεργία στις 4/2/2016) και η οποία σηματοδότησε την υποχώρηση, την αναμονή, την αδράνεια και τελικά ολοκληρωτική παραλυσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η τακτική αυτή αποδεικνύεται καθημερινά ότι όχι μόνο ήταν εσφαλμένη και αναποτελεσματική αλλά στην ουσία διευκόλυνε την κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές να κλιμακώσουν την επίθεση με νέα δυσβάστακτα μέτρα που θα ξεπεράσουν τα 5,5 με 6 δις ευρώ.

Η αντίληψη που δρομολόγησε η πρόταση για μια 48ωρη όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, είναι ηττοπαθής, αποκλιμακώνει την συσπείρωση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί το κίνημα στο να γίνει ουραγός και θεατής των δραματικών εξελίξεων που συνομολογούνται και τα αποτελέσματα που θα παράγει θα είναι μόνο αρνητικά για τον λαό και τους εργαζομένους.

Οι ευθύνες των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που προώθησαν και επιβάλουν αυτήν την τακτική ήταν και παραμένουν μεγάλες και οι εργαζόμενοι θα τους την καταλογίσουν!!!

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε μια σειρά ψηφίσματα που αφορούν το προσφυγικό, την ανεργία, την διατήρηση του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων των Ναυτικών.

Τέλος η Συνέλευση εξουσιοδότησε την Διοίκηση να πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, την πιο αποφασιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα, την διεύρυνση της συντονισμένης δράσης με πρωτοβάθμια Σωματεία και άλλες κινηματικές συλλογικότητες.

Συμβολική κατάληψη του ΝΑΤ από την ΠΕΝΕΝ

Στην συνέχεια τα μέλη της ΠΕΝΕΝ μετά από πρόταση του Δ.Σ αποφάσισαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του ασφαλιστικού μας Ταμείου (ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας) με σκοπό να δημοσιοποιήσουν για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις τους για: την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, την αποτροπή ενοποίησης του ΝΑΤ με το ενιαίο Ταμείο Κοινωνικώς Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), την άμεση απόδοση των εφάπαξ παροχών προς όλους τους δικαιούχους ναυτικούς χωρίς καμιά περικοπή και τον σεβασμό των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν και δεκάδες συνταξιούχοι Ναυτεργάτες που πλαισίωσαν την αγωνιστική αυτή παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.