.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στο στόχαστρο της «Χρυσής Αυγής» η «Εφημερίδα των Συντακτών»


kasidiaris_0Στο στόχαστρο των υποδίκων στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης, που αποκαλύπτουν τη δράση τής -υπό δικαστική διερεύνηση- ναζιστικής οργάνωσης.

Όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, επιχειρούν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν και το δικαστικό μηχανισμό για να εκφοβίσουν και να εξαναγκάσουν σε σιωπή όσους τολμούν να ερευνούν τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τελευταίο κρούσμα είναι η μήνυση Κασιδιάρη εναντίον των Νικόλα Βουλέλη, διευθυντή και Δημήτρη Ψαρρά, συντάκτη της «Εφημερίδας των Συντακτών», με την κατηγορία της «εξύβρισης» και της παραβίασης «προσωπικών δεδομένων». Η δίκη θα διεξαχθεί την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015.

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει πως ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτή την εκστρατεία φίμωσης. Η Ένωση έχει ήδη διοργανώσει, μέσω του Μορφωτικού της Ιδρύματος, μια ημερίδα και μια διεθνή συνάντηση για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού. Όπως συμπληρώνει, θα παρακολουθήσει από κοντά όλες αυτές τις υποθέσεις, που θίγουν τον πυρήνα της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα.

Πηγή:efsyn

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.