.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκέντρωση κατά επίσκεψης του Αιγύπτιου δικτάτορα Σίσι


“Ο δικτάτορας της Αιγύπτου Αλ Σίσι είναι ανεπιθύμητος!” Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την επίσκεψη του αιμοσταγούς στρατηγού μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί “να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου”, καλώντας τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται σήμερα Τρίτη 8 Δεκέμβρη, στις 5μμ, στο Σύνταγμα.

sisi

Στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει τα εξής:

Η επίσκεψη του δικτάτορα στρατηγού Σίσι στην Αθήνα την Τριτη 8/12, είναι μια τεράστια πρόκληση για τον κόσμο του αντιπολεμικού κινήματος, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο Σίσι είναι ο σφαγέας της επανάστασης στην Αίγυπτο η οποία ανέτρεψε το 2011 τον προηγούμενο δικτάτορα-χασάπη Μουμπάρακ. Από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία το καλοκαίρι του 2013 προχώρησε σε πογκρόμ επιθέσεων εναντίον διαδηλωτών και αγωνιστών, έστησε σωρεία από χαλκευμένες δίκες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και οδήγησε στις φυλακές δεκάδες χιλιάδες αντικαθεστωτικούς, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων αλλά και της αριστεράς, όπως η ακτιβίστρια δικηγόρος Μαχιενούρ αλ Μάσρι που καταδικάστηκε για στάση κατά της αρχής για «αδικήματα» κατά τη διάρκεια της επανάστασης.

Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της αριστεράς να συνεργάζεται με δικτάτορες σαν τον Σϊσι και δολοφόνους σιωνιστές σαν τον Νετανιάχου. Να ενισχύει, αντί να ξηλώσει, τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος με στόχο τη συνεργασία σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο κλιμακώνοντας την εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Τέτοιες συνεργασίες αποτελούν προδοσία για τους Παλαιστίνιους, για τους Αιγύπτιους, για τους Άραβες εργάτες και αγρότες που ξεσηκώθηκαν με την “Αραβική Άνοιξη”.

Με αυτούς είμαστε αλληλέγγυοι και όχι με τους σφαγείς τους.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Συγκέντρωση κατά επίσκεψης του Αιγύπτιου δικτάτορα Σίσι

  1. L’Enfant de la Haute Mer

    «Ο δικτάτορας της Αιγύπτου Αλ Σίσι και ο πανόμοιός του Τσίπρας».
    Κι αυτά που ξέρατε να τ’αφήσετε! Τα καραγκιοζιλίκια σας και τις αηδίες σας να τις αφήσετε. Πότε ο Τσίπρας στον τάφο του Αραφάτ (Μη χ@σω), πότε στη Αίγυπτο ο καραγκιόζης…
    Κατά τα άλλα το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ελλάδα μας άφησαν χρόνους!!!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.