.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκέντρωση σήμερα για τη διαγραφή του χρέους


antarsyaΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί η Πρωτοβουλία για τη Διαγραφή του Χρέους σήμερα Παρασκευή 20/3 και ώρα 18.00 στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση προκρίνει την εξυπηρέτηση του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους από την ικανοποίηση των λαϊκών κι εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Η «διαπραγμάτευσή» της σημαίνει κινδύνους για τα δικαιώματά μας, αφού όριο και ορίζοντας αυτής παραμένει η εξυπηρέτηση των δανειστών και η καταλήστευση του λαού για την ικανοποίηση των συμφερόντων ΕΕ και κεφαλαίου.

– Ούτε ευρώ για το χρέος. Στάση πληρωμών προς τους «δανειστές». Άμεση και μονομερής διαγραφή όλου του χρέους.

– Άμεση κατάργηση όλου του μνημονιακού πλαισίου, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων. Καμία συμφωνία και νέο πρόγραμμα με ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΕ, απειθαρχία στο σύμφωνο σταθερότητας της Ε.Ε., κανένας «ισοσκελισμένος» ή «πλεονασματικός» προϋπολογισμός λιτότητας.

– Άμεσα μέτρα ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων. Να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι, προσλήψεις και αυξήσεις τώρα στους μισθούς, με πρώτο μέτρο την άμεση άρση όλων των μειώσεων και περικοπών που επιβλήθηκαν από το 2009 από τα μνημόνια.

– Σύγκρουση, ρήξη και αποδέσμευση από ευρώ-ΕΕ.

– Εθνικοποίηση των τραπεζών που έχουν «διασωθεί» και πληρωθεί με δις από τα λεφτά των εργαζομένων και του λαού, χωρίς αποζημίωση για τους μετόχους και κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

– Εργατικός και λαϊκός έλεγχος παντού, από τις τράπεζες και τα ΜΜΕ, έως τις μεγάλες επιχειρήσεις και το κράτος, για να περάσει πραγματικά ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.