.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Ξενοδοχουπαλλήλων (Βίντεο)


img_20161012_091414Θύελλα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει η εγκύκλιος του Υπουργείου εργασίας και η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 20% το ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχουπαλλήλων ενώ ταυτόχρονα καταργεί και  μια κατάκτηση του κλάδου που χρονολογείται από το 1950  και αφορά στο δικαίωμα τους να το λαμβάνουν μετά τη συμπλήρωση  20 ετών ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΑΞΥ) .  Η κυβέρνηση αγνοεί τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και της αδυναμίας πολλών εργαζομένων να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για το ΕΦΑΠΑΞ λόγω εποχικότητας του επαγγέλματος ενώ βαφτίζει δικαιοσύνη και ισονομία την κλοπή εισφορών ενός ταμείου που δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ από το κράτος και έχει δημιουργηθεί με τον ιδρώτα των εργαζομένων . Την ίδια στιγμή δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο της μετατροπής του ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο χωρίς κρατική εγγύηση , προκειμένου να μην ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) .

Από νωρίς το πρωί μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και των επιχειρησιακών Σωματείων στα ξενοδοχεία της Αθήνας, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία , προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Τουρισμού αναρτώντας γιαγαντοπανό στη πρόσοψη του κτηρίου στο οποίο έγραψαν   «Το “πόρισμα” των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ – Αυξήσεις σε μισθούς – Συντάξεις – Κοινωνικές παροχές. Δουλειά με δικαιώματα για όλους» . Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής καθώς και συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ , τη ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό  και από άλλους κλάδους . Στη συνέχεια έγινε συνάντηση αντιπροσωπίας  με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού  Ελ. Κουντουρά η οποία ισχυρίστηκε ότι πάντα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ν. Παπαγεωργίου υπενθύμισε με ποια επιχειρήματα έχει υπερασπιστεί ο υπουργός Εργασίας την απόφαση για κόψιμο του εφάπαξ ενώ έχει προβάλλει τη «λύση» του επαγγελματικού ταμείου που δεν αποδέχονται οι εργαζόμενοι. .

 

 

Λίγο μετά της 11.00 πμ  οι εργαζόμενοι  αποχώρησαν από το Υπουργείο Τουρισμού και κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή και μετά το μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να συναντηθούν με τον ίδιο το Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , οι αστυνομικές δυνάμεις με φραγμό από κλούβες  για μια ακόμα φορά εμπόδισαν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Μαξίμου .

Τελικά αντιπροσωπία από προέδρους επιχειρησιακών  σωματείων  βρέθηκε με την Κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη μεταφέροντας της το αίτημα  τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του τονίζουν την απαίτηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων η κυβέρνηση «να κατεβάσει τα χέρια από το εφάπαξ» . Η  συγκεκριμένη κινητοποίηση έρχεται να προστεθεί στις 2 προηγούμενες  στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας ενώ ο αγώνας των εργαζομένων  αναμένετε να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες ξεκινώντας από  τη συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν τη Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.