.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τον ξυλοδαρμό ενός μέλους της και ενός μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


delta

Την αναίτια προσαγωγή και την επίθεση εναντίον ενός μέλους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ενός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ομάδα ΔΕΛΤΑ τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Αυγούστου στα Εξάρχεια, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν αναίτια και προσήγαγαν ένα μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και έναν κοντινό του φίλο από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣYΑ.

Το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε άγρια επίθεση και για να προστατέψει το πρόσωπό του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με σπασμένο χέρι.»

Όσο για το ιστορικό του περιστατικού, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν χωρίς κανένα λόγο στην πλατεία Εξαρχείων, βρίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί. Αφού εκκένωσαν την πλατεία βίαια, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν κι επέστρεψαν στον χώρο, στρεφόμενοι αυτή τη φορά προς τον κόσμο που βρισκόταν στην αρχή της οδού Τσαμαδού όπου κι επιτέθηκαν με γκλομπ, ύβρεις κι απειλές στο μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και το φίλο του.»

«Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική εμπέδωσης του δόγματος “νόμος και τάξη” που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε επίσης και την ειδική μεταχείριση που δέχονται τα Εξάρχεια από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν επιβάλει ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.

Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι πλατείες μας σε πεδίο καταστολής. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας σ’ ελεύθερους δημόσιους χώρους», καταλήγει η ανακοίνωση.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.