.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το λαϊκό ΟΧΙ δε λερώνεται από τη φασιστική δημαγωγία-Στο μέτωπο του ευρώ η ΧΑ


xa1Γιώργος Κρεασίδης

Τις τελευταίες μέρες και αφού η μαύρη προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ δε φέρνει αποτελέσματα, τα φερέφωνα του Μνημονίου και της ΕΕ διαδίδουν ότι η ψήφος στο ΟΧΙ σημαίνει ταύτιση με τη φασιστική Χρυσή Αυγή που δήθεν θα το ψηφίσει και αυτή.

Στα χρόνια της κρίσης η φασιστική Χρυσή Αυγή αράδιαζε το ένα ψέμα πίσω από το άλλο δημαγωγώντας αντιμνημονιακά, ενώ στην πράξη στήριξε κρίσιμες μνημονιακές επιλογές, όπως η φοροασυλία των εφοπλιστών, η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και η παράδοσή στο χρεοκοπημένο τραπεζικό κεφάλαιο, το «μαύρο» στην ΕΡΤ κ.ά.

Έτσι και σήμερα. Στέλνει μήνυμα πειθαρχίας στα αφεντικά της δηλώνοντας υπέρ του ευρώ, τη στιγμή που η παραμονή στην ευρώζωνη εγγυάται τα συνεχή μνημόνια και το καθεστώς επιτροπείας από την Τρόικα. Παράλληλα ψαρεύει στα θολά νερά ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη. Ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής του στη Βουλή, αφού ήταν δεδομένο ότι η πρόταση θα περάσει και αφήνει εντυπώσεις ότι θα ψηφίσει «όχι», ενώ όπως ήταν αναμενόμενο δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι της για μια τέτοια επιλογή. Αντίθετα, όλη η αρθρογραφία και παρεμβάσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εστιάζουν στην υπεράσπιση της παραμονής στην ευρωζώνη που θέτει το μέτωπο του ΝΑΙ, με το σαθρό επιχείρημα πως “χώρες με αδύνατη παραγωγική βάση, δεν μπορούν να έχουν εθνικό νόμισμα”. Ο νοών νοείτω…

Το λαϊκό ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών, στις μνημονιακές προτάσεις της κυβέρνησης, στη διαπραγμάτευση, σε ΕΕ-ευρώ δε λερώνεται από τη φασιστική δημαγωγία. Μαζικό εργατικό-λαϊκό ΟΧΙ την Κυριακή για ανοίξει ένας άλλος δρόμος για ψωμί, παιδεία, δουλειά και ελευθερία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.