.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τραυματισμοί απεργών της SKOT από τα ΜΑΤ!


MAT

Δύο κλούβες των ΜΑΤ, πέντε περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν σήμερα στις 5:00 π. μ. έξω απ’ το εργοστάσιο της SΚΟΤ στη Μάνδρα Αττικής, με μοναδικό σκοπό να φυγαδεύσουν στην ουσία επτά απεργοσπάστες, κι ενώ η πλεονότητα των εργατών συνεχίζει τον απεργιακό αγώνα!

Το γεγονός κατήγγειλε το επιχειρησιακό σωματείο και η ομοσπονδία εργαζομένων στη χημική βιομηχανία, την ίδια στιγμή που ο εργοδότης παράνομα δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους απεργούς στους οποίους οφείλει μισθούς ενός μήνα ενώ έχει εξοφλήσει τους απεργοσπάστες. Οι μαύρες μεθόδους που ακολουθεί η διοίκηση της SKOT στην προσπάθειά της να διαλύσει το σωματείο δε θα περάσουν.

Σοβαρές είναι ωστόσο και οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείο Προστασίας του…εργοδότη, που έσπευσε να συνδράμει την εταιρεία και την προσπάθειά της με τρομοκρατία να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων και τη συλλογικότητα του σωματείου τους.

Μεταξύ άλλων, η ομοσπονδία ΟΕΧΒΕ σημειώνει τα εξής:

«Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας να συνειδητοποιήσουν, ότι με τα ΜΑΤ, δεν λύνονται τα εργασιακά προβλήματα. Η επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες εργάτριες και οι τραυματισμοί που υπήρξαν, δεν τιμά ούτε την αριστερή κυβέρνηση, ούτε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Είναι τραγικό να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι για άνομες συμπεριφορές ενώ απεναντίας ο εργοδότης να μην δέχεται καμία συνέπεια για τις παράνομες πράξεις του. Αλήθεια, ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων;

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παράνομη απόλυση του εργαζόμενου, που μοναδικό στόχο είχε την διάλυση του σωματείου; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το διαχωρισμό που γίνεται μεταξύ μελών του σωματείου και στους ελάχιστους απεργοσπάστες (φίλους τους εργοδότη); Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη όταν μετά από επτά ημέρες απεργίας και συγκρούσεων, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν προγραμμάτισε ακόμα, να συζητηθεί η εργατική διάφορα για τις παρανομίες του εργοδότη”.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.