.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


24ώρη απεργία των εργολαβικών εργαζομένων στο δουλεμπόριο της ΔΕΗ στην Κοζάνη


DEI-ergostasio-b-Οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ορυχείο Καρδιάς της ΔΕΗ στην Κοζάνη, παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο μήνα, δεν έχουν πάρει το δώρο των Χριστουγέννων ούτε τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους.
Μέσα από το Συνδικάτο Εργαζομένων στην ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη”, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας όλα τα δεδουλευμένα τους, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιδόματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Καρδιάς, στο λεγόμενο δουλεμπόριο (έτσι λέγεται γιατί οι εργαζόμενοι ενοικιάζονται επί τους ουσίας στη ΔΕΗ) μέσα από συλλογικές διαδικασίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας κατ αρχήν τα δεδουλευμένα τους αλλά και συνολικότερα όλα τους τα δικαιώματα (εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά). Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτονται συνδικαλιστικά και νομικά από το Συνδικάτο Εργαζομένων στην ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη” του οποίου είναι μέλη.

Είναι εργαζόμενοι στις πιο βαριές δουλειές των Ορυχείων κάτω από σκληρές εργασιακές συνθήκες, σ ένα πολύ επιβαρυμένο Περιβάλλον, έχοντας συχνά και σοβαρά ατυχήματα.

Ο λόγος που οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία και άλλες μορφές κινητοποιήσεων είναι ότι παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο μήνα, δεν έχουν πάρει το δώρο των Χριστουγέννων ούτε τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους. Ο εργολάβος επικαλείται ότι δεν πληρώθηκε από τη ΔΕΗ αλλά η ουσία είναι ότι την πληρώνουν τελικά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν είναι εισοδηματίες και περιμένουν να ζήσουν τις οικογένειές τους από ένα μισθό που ποτέ δεν έρχεται στην ώρα του σε αντίθεση με το νοίκι, τα έξοδα των παιδιών, τη ΔΕΗ την εφορία, τον ΕΜΦΙΑ και όλα τα δεινά που φόρτωσαν στη εργατική τάξη.

Οι εργαζόμενοι ξεκινάν αυτό τον αγώνα διεκδικώντας:

• Όλα τα δεδουλευμένα, (μισθοί, δώρο, υπερωρίες)
• Πληρωμή με ημερομίσθιο και όχι ωρομίσθιο το οποίο απαγορεύεται στη βιομηχανία
• Όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις που αντιστοιχούν στις υπερωρίες, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες
• Πληρωμένη κανονική άδεια σε όλους
• Ανθυγιεινό επίδομα και όλα όσα δικαιούνται και οι άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σ αυτές τις συνθήκες.
• Ασφάλιση στα ΒΑΕ
• Ατομικά εφόδια ασφαλούς εργασίας
• Αυστηρή τήρηση Μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας

Ίση αμοιβή για ίση εργασία

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Κοζάνη 13/2/2015
Το γραφείο τύπου ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.