.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 24ωρη απεργία στον Νηρέα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης, η οποία είναι μέλους του συνδικάτου

Η εργαζόμενη είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία του επιχειρησιακού σωματείου του ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, αναφέρει:

Με μεγάλη επιτυχία στα Κανατάδικα, στη μονάδα και το συσκευαστήριο στα Γιάλτρα, στην Καστέλα, στον Ενάλιο και την ΚΕΓΚΟ, ολοκληρώθηκε η 24ωρη απεργία στον ΝΗΡΕΑ που προκήρυξε το Συνδικάτο μας. Η αλληλεγγύη και στήριξη της κινητοποίησης από σωματεία και άλλους φορείς συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχία της. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο θα εκτιμήσουμε τα επόμενα βήματά μας για την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου που απολύθηκε γιατί πρωτοστάτησε στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου αλλά και για την ισχυροποίηση της οργάνωσης των εργαζομένων ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ορέξεις της εργοδοσίας.

Προκλητικός ο περιφερειακός διευθυντής του ΝΗΡΕΑ Ζαχαριάς Λάμπρος που έστελνε συναδέλφους σε γειτονικά της μονάδας στα Γιάλτρα παράλια και τους μετέφερε με φουσκωτό σκάφος στη μονάδα. Μάλιστα κατά τη μεταφορά δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφάλειας τη στιγμή που στον ΝΗΡΕΑ το 2010 υπήρχε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας.

Καταδικαστέο είναι και το γεγονός ότι δεν βγήκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας και το Τοπικό Συμβούλιο Γιάλτρων που καλέστηκαν να στηρίξουν. Η αιτιολογία και στις δύο περιπτώσεις ήταν ότι ήθελαν πρώτα να ακούσουν και την πλευρά της εργοδοσίας!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την οργάνωση των συναδέλφων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.