.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για το ρόλο του κομματικού συνδικαλισμού και το “Διασπαστικό Σωματείο”


penenΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ»
ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΣΕ ΤΩΝ ΠΟΡΘΜΕΙΩΝ ΤΟΥ 2016

Δελτίο Τύπου  30/11/2016

Με ένα κατάπτυστο και στο σύνολό του ψευδέστατο σχόλιο στον «Ριζοσπάστη» στις 29/11/2016 οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κ.λπ επέλεξαν να απαντήσουν στην κρυστάλλινη και ξεκάθαρη θέση της ΠΕΝΕΝ για την δημιουργία του διασπαστικού Σωματείου «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Πρόκειται για ένα εμετικό δημοσίευμα του χειρίστου είδους που οχριά μπροστά του και ο ποιο ακραίος κιτρινισμός του αστικού τύπου.

Σκόπιμα αποσιωπούν ότι στην γραμμή Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου υπήρξε και λειτουργούσε ως τοπικό σωματείο επί 48 χρόνια και στο οποίο για δύο συνεχόμενες θητείες στην ηγεσία ήταν στέλεχος συνεργαζόμενος με το ΠΑΜΕ.

Για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν  τους αναγνώστες της εφημερίδας και να τους «μπολιάσουν» και αυτούς με την εμπάθειά τους σε βάρος της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, στο άθλιο αυτό δημοσίευμα δηλώνουν ότι αυτό το δημιούργησε, το στήριξε και το ενεθάρρυνε η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ!!!!

Με τον τρόπο αυτό σκόπιμα συγκαλύπτουν ότι η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της ΠΕΝΕΝ έγινε για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου και με τον αυστηρό όρο και προϋπόθεση ότι η γεωγραφική του θέση θα εξαιρεί ρητά και κατηγορηματικά τα Ιόνια νησιά στα οποία υπήρχαν ή υπάρχουν τοπικά Σωματεία όπως συμβαίνει με την Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Προκειμένου να υπονομεύσουν την θέση της ΠΕΝΕΝ φθάνουν στο αθλιότερο γκεμπελίστικο σενάριο να αποδέχονται και να υιοθετούν τα όσα αναμασάει ο συντάκτης της ανακοίνωσης ο οποίος είναι στην ίδια με αυτούς ειδικότητα Μηχανοδηγός – Μηχανικός και τον οποίο, όπως ξεκάθαρα δηλώνεται στο αισχρό αυτό δημοσίευμα, τον θεωρούν αξιόπιστο και αναπαράγουν τα όσα ψέματα αναγράφει στην σχετική ανακοίνωση!

Στο ίδιο δημοσίευμα ψευδώς και προβοκατόρικα αναφέρεται ότι τα Δ.Σ των Ναυτεργατικών Σωματείων Ρίου – Αντιρρίου και Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας κατήγγειλαν την ΠΕΝΕΝ!!!

Στο προβοκατόρικο κλίμα της παραπληροφόρησης και της εξαπάτησης είναι και η αναφορά τους «περί δήθεν χρυσαυγιτών στο Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ «και σε άλλα σωματεία».

Δυστυχώς για τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού η αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση και η αναφορά στα πραγματικά γεγονότα μάλλον είναι κάτι το ασυνήθιστο!!!

Φυσικά το βρωμερό αυτό δημοσίευμα δεν κάνει λόγο για την ταμπακιέρα και τις δικές τους ευθύνες οι οποίες συνίστανται στο ότι μαζικά ένα μεγάλο μέρος του κλάδου τους εγγράφτηκε και συμμετέχει στο διασπαστικό αυτό μόρφωμα, ούτε λόγος ότι ρόλο καθοδηγητή έχει άτομο της δικής τους ειδικότητας ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με την ακροδεξιά και τον εφοπλισμό, ούτε λόγος επίσης ότι η δημόσια παρέμβασή τους δεν είχε την παραμικρή απήχηση και ανταπόκριση στους κλάδους που υποτίθεται εκπροσωπούν και φυσικά το κυριότερο έδειξαν για άλλη μια φορά έμπρακτα την ανικανότητά τους (λόγω της τραγικής έλλειψης δεσμών και σχέσεων με τα μέλη τους) να συμβάλουν στο χτύπημα και την αποδιοργάνωση αυτής της διασπαστικής κίνησης και φυσικά τα δεκάδες μέλη τους παραμένουν στο διασπαστικό παρασωματείο……

Κατά τα λοιπά βγάζουν για άλλη μια φορά τα πολιτικά και προσωπικά τους απωθημένα κάνοντας επίθεση με κατάπτυστα δημοσιεύματα στον κομματικό τους τύπο διαστρεβλώνοντας την θέση της ΠΕΝΕΝ και αποσιωπώντας τον καταλυτικό ρόλο της ενάντια στην διασπαστική αυτή κίνηση που εκπορεύεται από ακροδεξιά και εφοπλιστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα συνεχίζοντας στην ίδια κοντόφθαλμη τακτική τους αλλά και περιφρονώντας με τον χειρότερο τρόπο όποιον δε συμφωνεί και δεν συμπορεύεται μαζί τους δεν πήραν μέρος στην διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ στα Πορθμεία στις 29/11/2016 και στην οποία συμφωνήθηκε από την πλειοψηφία της ΠΝΟ για άλλη μια φορά η ανανέωσή της για το 2016 με μηδενική αύξηση στην σύμβαση αυτή και βεβαίως έβαλαν πλάτη να μην διεκδικηθεί και θεσμοθετηθεί η ωριαία διακοπή που αποτελούσε ένα δίκαιο και ώριμο αίτημα για τους Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Η συνειδητή και εσκεμμένη απουσία τους δείχνει ότι επέλεξαν να διευκολύνουν την πλειοψηφία της ΠΝΟ στον χειρισμό της υπογραφής της ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις αλλά και την απόρριψη μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων.  Εννοείται το μόνο Σωματείο που έμεινε να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών ήταν η ΠΕΝΕΝ καθώς και ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Κατά τα λοιπά έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν για αγώνα ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντά του!!!
Για άλλη μια φορά τους παραδίδουμε στην κρίση των Ναυτεργατών και κυρίως των κλάδων που δηλώνουν ότι αντιπροσωπεύουν……..

Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                          Κροκίδης Νικόλαος

********/********

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

–          ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ!! ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!
–          ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ!!
–          ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ!!! – ΆΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ!!!
–          Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ!!! – ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΌΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ!!!
–          ΥΠΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΟΣΟΙ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ, ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!
–          ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ.
–          ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Συνάδελφοι όλων των κλάδων,

Η πρόσφατη Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ σχετικά με το διασπαστικό παρασωματείο όπως προκύπτει από τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αντίστροφη πορεία αυτού του διασπαστικού μορφώματος!

Σημειώνουμε ότι ορισμένα άτομα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Αλέκος Κάκκος διαδραμάτισαν ένα βρώμικο ρόλο και σε διατεταγμένη αποστολή από καθοδηγητικό κέντρο για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω, εκμεταλλεύτηκαν και αξιοποίησαν την θετική παρέμβαση και πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την ανάγκη ανασύστασης του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου το οποίο λόγω λήξης της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ αλλά και της επαγγελματικής απομάκρυνσης από την γραμμή του πρώην Προέδρου σε συνδυασμό με το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβλήθηκε από τους πλοιοκτήτες και τσιράκια στα πλοία της Πορθμειακής γραμμής, στην ουσία για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε τοπική συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Στο πλαίσιο αυτής της πραγματικότητας πολλά μέλη της ΠΕΝΕΝ που εργάζονται στην τοπική γραμμή ζήτησαν την βοήθεια και πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του Σωματείου τους.

Η ΠΕΝΕΝ ως όφειλε ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των μελών της και ταυτόχρονα σε συνεννόηση με δεκάδες μέλη της έλαβε την σχετική πρωτοβουλία.

Η ΠΕΝΕΝ στην φάση αυτή έθεσε ως προϋπόθεση της ανασύστασης την τροποποίηση του καταστατικού, την θέσπιση της απλής αναλογικής και την αλλαγή μια σειρά άλλων διατάξεων από το παλιό καταστατικό που ήταν παρωχημένες, αντιδραστικές και αναχρονιστικές.

Στην κατεύθυνση αυτή σε συνεννόηση με τα μέλη που έχουν την πρωτοβουλία για την ανασύσταση του Σωματείου συμφωνείται η ΠΕΝΕΝ να αναλάβει να προετοιμάσει το σχετικό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί ακολούθως στην Συνέλευση για έγκριση και στην συνέχεια για επικύρωση στο Πρωτοδικείο της Πάτρας. Στην φάση αυτή ορισμένοι από την ομάδα πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέκο βάζουν το ζήτημα της επέκτασης του Σωματείου όχι μόνο στην τοπική γραμμή αλλά στην Δυτική Ελλάδα, αλλά ακόμη και στα Ιόνια νησιά.

Ευθύς εξ αρχής η ΠΕΝΕΝ τους δηλώνει ότι επέκταση του Σωματείου στα Ιόνια νησιά θα συνιστούσε πράξη υπονόμευσης, αμφισβήτησης, καπελώματος ενός ιστορικού Σωματείου όπως είναι αυτό της Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και διαπόντιων νήσων, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου δεν πρέπει να επιχειρηθεί ούτε εκεί αφού υπάρχει Σωματείο τοπικό Ζακύνθου – Κυλλήνης (το οποίο λειτουργούσε επί μια 20ετία) και η ΠΕΝΕΝ επιδιώκει την επανασύστασή του.

Τονίζει σε αυτήν την ομάδα ότι εάν επιχειρήσουν την γεωγραφική επέκταση στα Ιόνια νησιά, αυτό θα είναι αιτία σύγκρουσης και πολέμου πριν από όλα με την ίδια την ΠΕΝΕΝ ενώ θα προκαλέσει και την ευρύτερη αντίδραση και άλλων συνδικαλιστικών Σωματείων.

Τα μέλη αυτά όπως αποκαλύπτεται στην συνέχεια είχαν ήδη επαφές, σύνδεση και αποδοχή από το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και Πρόεδρο του Ε.Κ.Πάτρας η οποία με την νομική υπηρεσία του Ε.Κ.Πάτρας τους είχαν ήδη φτιάξει δικό της καταστατικό το οποίο κάλυπτε πλήρως τις διασπαστικές κινήσεις τους, χωρίς να ενημερώσουν την ηγεσία της ΠΕΝΕΝ.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο συνδέονται και συντονίζονται με το πρόσωπο το οποίο δηλώνει Μηχανοδηγός – Μηχανικός ο οποίος αναλαμβάνει να τους εκπροσωπεί, να τους αντιπροσωπεύει και σε καθημερινή βάση μαζί του κάνουν συσκέψεις και επισκέψεις σε πλοία στον Πειραιά, στην Ραφήνα, την Κυλλήνη, την Πάτρα και άλλα λιμάνια για την εγγραφή νέων μελών αλλά και για την ενημέρωση των σκοπών τους.

Το πρόσωπο αυτό δηλώνει πολιτικά ότι προέρχεται από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ και με την διάσπασή του ακολουθεί τον γνωστό για τις ακροδεξιές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές του απόψεις Άδωνη Γεωργιάδη του οποίου, όπως αναφέρει σε κάθε συνάντηση, ήταν συνεργάτης όσο αυτός ήταν Υφυπουργός Ναυτιλίας στην συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υφυπουργός Ναυτιλίας υπηρέτησε ως το πιο πιστό μαντρόσκυλο την πολιτική των ΣαμαροΒενιζέλων και ταυτόχρονα με τις πράξεις και τις ενέργειές του απέδειξε ότι ανήκει στο πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετεί την πολιτική της ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενώ φάνηκε αδίστακτος ενάντια στους Ναυτεργάτες και τα προβλήματά τους.

Το πρόσωπο αυτό το εμφανίζουν επί των δημοσίων σχέσεων του Σωματείου τους, δηλώνουν ότι θα τον προσλάβουν και επίσημα με αυτήν την ιδιότητα ενώ ο ίδιος δηλώνει ως ειδικός με την ναυτιλία και αναπαράγει την θεωρία ότι επιβάλλεται η συνένωση όλων των κλάδων των πληρωμάτων σε κοινό και ενιαίο Σωματείο, ότι ο ίδιος, με τις σχέσεις και τις γνωριμίες του, στο διασπαστικό αυτό σχέδιο θα βοηθήσει τα μέγιστα ενώ έχει εξασφαλισμένη και την συναίνεση του πολιτικού του χώρου ο οποίος σύντομα θα αναλάβει και την διακυβέρνηση της χώρας!!!

Μάλιστα δηλώνει ότι αυτός είναι ο συντάκτης των εμετικών και διασπαστικών ανακοινώσεων του παρασωματείου, ενώ υπόσχεται ρουσφέτια και διευκολύνσεις επί παντός επιστητού, ακόμη και μεταθέσεις στρατιωτών, και με τον τρόπο αυτό φιλοτεχνεί ένα προφίλ παντογνώστη, ειδικού περί της ναυτιλίας ο οποίος είναι διατεθειμένος να συμβάλει με κάθε τρόπο για την επίτευξη των διασπαστικών σκοπών και σχεδίων και στην ουσία ανακηρύσσεται σε καθοδηγητή της διασπαστικής κίνησης.

Στο μεταξύ η ομάδα η οποία έχει την ευθύνη για την ανασύσταση του Σωματείου παίζει πλέον τον εκτελεστικό ρόλο στην βρώμικη δουλειά με αποκορύφωμα το σχέδιο καταστατικού της ΠΕΝΕΝ το οποίο πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, το πλαίσιο ανασύστασης του Σωματείου όπως είχε συμφωνηθεί εγκαταλείφτηκε, ενώ στην ομάδα προστίθενται άτομα τα οποία έχουν απομακρυνθεί κακήν κακώς από την ΠΕΝΕΝ και μάλιστα ένας εξ αυτών για χρυσαυγίτικη, απεργοσπαστική και διασπαστική δράση και μάλιστα με βασικό πληροφοριοδότη τον Αλέκο Κάκκο!!!

Από την μέρα της Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού η ομάδα αυτή ξεκόβει οριστικά από την ΠΕΝΕΝ, ακολουθεί διχαστική – διασπαστική πορεία, είναι σε αντίθεση και σύγκρουση με την ΠΕΝΕΝ και τις αρχές της, δεν ενημερώνει σε τίποτα την Διοίκηση του Σωματείου μας και λειτουργεί με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του καθοδηγητικού κέντρου που αναφέραμε πιο πάνω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο μήνες μετά την εκλογή της λεγόμενης Διοίκησης, η ΠΕΝΕΝ δεν έχει επίσημα πληροφορηθεί για την συγκρότηση του Δ.Σ, την εκλογή του Προεδρείου της, την εκλογή αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Πάτρας. Αυτά στέλνονται επιλεκτικά στην ΠΝΟ ενώ η ομάδα που παρουσιάζεται ως νέα διοίκηση επισκέπτεται τον Χαλά στην ΠΝΟ και σύμφωνα με τον Γ.Γ της ΠΝΟ και άλλους εκπροσώπους των Σωματείων αυτός τους διαβολόστειλε αρνούμενος να συζητήσει τις απαιτήσεις τους για εκπροσώπηση στην ΠΝΟ και άλλα διάφορα που ζητούσαν.

Παρά ταύτα οι ίδιοι ισχυρίζονται και ψιθυρολογούν ότι ο Χαλάς είναι πίσω τους, η ΠΝΟ τους στηρίζει και έχουν διαβεβαιώσεις για αγαστή συνεργασία, μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα συγκροτήσουν αμειβόμενο – επαγγελματικό Προεδρείο με ασφάλιση στο ΝΑΤ και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες για να εξαπατήσουν ναυτεργάτες που δεν είναι ακόμη πληροφορημένοι για τα γεγονότα όπως αυτά εξελίσσονται.

Η δημόσια παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ δίνει οριστικό τέλος στα βρώμικα αυτά σχέδια και αμέσως μετά αρχίζει η αντίστροφη πορεία.

Μετά την παρέμβασή μας (είχε προηγηθεί η καταγγελία σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ του τοπικού Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και του αντιπροσώπου στην ίδια γραμμή) υπάρχει βροχή και καταιγισμός παραιτήσεων!! Ενδεικτικά σημειώνουμε την παραίτηση του Γ.Γ του Σωματείου, τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ, «αντιπροσώπων» προς την ΠΝΟ αλλά και αντίστοιχα αντιπροσώπων προς το Ε.Κ.Πάτρας!!!

Παράλληλα δεκάδες μέλη της ΠΕΝΕΝ με πρωτοβουλία της υπογράφουν δηλώσεις αποχώρησης και διαγραφής από το διασπαστικό Σωματείο ενώ η κίνηση της ιστορικής μας Ένωσης στο θέμα αυτό είναι σε πλήρη εξέλιξη όχι μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές αλλά κυρίως στην Πάτρα, στην Κυλλήνη – Ζάκυνθο – Κεφαλονιά και πρωτίστως μέσα στην ίδια την γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Για τον σκοπό αυτό είναι επίσης σε εξέλιξη η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Κυλλήνης – Ζακύνθου που υπήρχε και λειτουργούσε επί δύο δεκαετίες!

Το τσάκισμα αυτής της βρώμικης διασπαστικής υπόθεσης θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς κάθε κατεύθυνση για το μέλλον.

Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ σε συνεννόηση με μέλη της που τους υφάρπαξαν τα ψηφοδέλτια και ψήφισαν αντί για αυτούς, πρόσωπα που αναμειγνύονται στις παράνομες και παράτυπες «εκλογές» που έκαναν κινούνται και σε δικαστικό επίπεδο, ενώ όπως αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ μέλη του Δ.Σ ή άλλων οργάνων του παρασωματείου που δεν θα πειθαρχήσουν στις αποφάσεις θα τεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ υπό διαγραφή.

Επίσης η ΠΕΝΕΝ από την στιγμή που διαπίστωσε την διασπαστική αυτή κίνηση (στην συνέλευση τροποποίησης του καταστατικού) ενημέρωσε την ΠΝΟ και μια σειρά Ναυτεργατικά Σωματεία. Στο σημείο αυτό θέλουμε να υπογραμμίσουμε την θετική στάση της ΠΕΑΘΕΝ που είχε την δική της ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος το πρόβλημα αυτό ανέδειξε με πληθώρα στοιχείων που κατέθεσε για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 25/11/2016.

Στην σχετική συνεδρίαση ομόφωνα αποφασίστηκε η καταγγελία και καταδίκη της διασπαστικής αυτής κίνησης καθώς και οι πρωταγωνιστές και εμπλεκόμενοι στην άθλια αυτή υπόθεση αλλά και η κατηγορηματική δέσμευση όλων ότι αυτή η υπονομευτική κίνηση δεν θα τύχει καμίας αναγνώρισης από πλευράς ΠΝΟ και Ναυτεργατικών Σωματείων. Παράλληλα συμφωνήθηκε ομόφωνα να γίνουν οι αναγκαίες νομικές και δικαστικές ενέργειες εναντίον αυτού του διασπαστικού μορφώματος.

Κλείνοντας απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας και τον κλάδο μας όλοι όσοι έχουν γραφτεί μέλη του παρασωματείου  να υπογράψουν το κείμενο που διακινείται από την ΠΕΝΕΝ με σκοπό την αποχώρηση και την διαγραφή τους από αυτό.

Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της σε συνεργασία με τα μέλη της για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντίρριου – Αιγίου και για τον σκοπό αυτό καλεί τα μέλη και όλους τους Ναυτεργάτες να συμβάλουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

Τα τοπικά Σωματεία έχουν ρόλο και λόγο ύπαρξης να ασχοληθούν, να αναδείξουν, να προβάλουν και να διεκδικήσουν λύσεις στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα σε συνεργασία με τα πανελλαδικά κλαδικά Ναυτεργατικά Σωματεία και την Ομοσπονδία. Αφήνουμε σε εκκρεμότητα ορισμένα σημεία του πάζλ αυτής της κίνησης, υπάρχουν κομμάτια που δεν έχουν συμπληρωθεί.  Η εξέλιξη των πραγμάτων και το πλήθος των καθημερινών στοιχείων θα μας βοηθήσει να συμπληρώσουμε την πλήρη εικόνα του…………

1)      Υ.Γ.: Θλιβερή και απαράδεκτη η προσπάθεια των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού να αναμείξουν την ΠΕΝΕΝ στα διασπαστικά αυτά σχέδια, αποδείχνουν όμως για πολλοστή φορά πόσο απομονωμένοι και αποξενωμένοι είναι από τους κλάδους που υποτίθεται εκπροσωπούν. Η μόνη αναφορά τους είναι να στοχοποιήσουν την ΠΕΝΕΝ λόγω εμπλοκής προσώπου που είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσής μας. Ξεχνούν όμως ότι αυτός προέρχεται από μεταγραφή από τις γραμμές του ΠΑΜΕ με το οποίο ήταν υποψήφιος δυο φορές στις εκλογές της ΠΕΝΕΝ ενώ στις τελευταίες αρχαιρεσίες μας ο επικεφαλής τους έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να τον έχει πάλι μαζί του!! Όμως εάν πιστεύουν ότι θα ψαρέψουν στα θολά νερά της λασπολογίας και της συκοφαντίας, μάλλον το θέμα δεν προσφέρεται για τέτοιες ανόητες, εμπαθείς και κακόγουστες αποπροσανατολιστικές κινήσεις!!!

2)      Υ.Γ.: Είναι αναμφισβήτητη η εμπλοκή της Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας και στελέχους της ΠΑΣΚΕ σε αυτήν την διασπαστική κίνηση, αφού γνώριζε άριστα τις παρατυπίες και παρανομίες που συντελέστηκαν στην εκλογική διαδικασία, παρά ταύτα προσπάθησε να τις καλύψει και να τις νομιμοποιήσει. Προφανώς υπερίσχυσε ο υπέρ πάντων αγώνας για τα ψηφαλάκια, δηλαδή για την δημιουργία επίπλαστων συσχετισμών στο Ε.Κ.Πάτρας. Για τον σκοπό αυτό τους διέθεσαν γραφείο στο Ε.Κ.Πάτρας, τους στήριξαν με νομική και συνδικαλιστική βοήθεια κ.α. Οι παρατάξεις και οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που λειτουργούν στα πλαίσια του Ε.Κ.Πάτρας πρέπει όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να επιβάλουν την νομιμότητα ακυρώνοντας τις αυθαιρεσίες και τις παρατυπίες που έγιναν στην εκλογική διαδικασία του Σωματείου αυτού. Ενδεικτικά υπογραμμίζουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος μελών που φέρονται ως εγγεγραμμένοι και ψηφίσαντες δεν έχουν καμία σχέση με την γεωγραφική έδρα του Σωματείου (δηλαδή Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων) αλλά έχουν τόπο γέννησης, κατοικίας και εργασίας την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Ξάνθη – Κομοτηνή, Αθήνα – Πειραιά!!!

Πειραιάς 28/11/2016

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης   Κροκίδης   Νικόλαος
 

 …………………………………………………………………….
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΕΝΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των κλάδων,

Με αφορμή την συγκρότηση του Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θέλει να επισημάνει τα παρακάτω:

Για όσους γνωρίζουν τις εξελίξεις με το πρώην Σωματείο Ναυτεργατών Ρίου – Αντιρρίου και Αιγίου εξ αιτίας της απομάκρυνσης (εργασιακά) του πρώην Προέδρου του τοπικού Σωματείου από την εν λόγω Πορθμειακή γραμμή αλλά και για το γεγονός ότι είχε επιβληθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς τρομοκρατίας, απειλών και εκβιασμών, είχε λήξει προ καιρού η θητεία της απερχόμενης Διοίκησης χωρίς να προχωρήσει η διαδικασία για νέες αρχαιρεσίες και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης του τοπικού Σωματείου μια σειρά μέλη της ΠΕΝΕΝ που εργάζονται ή και έχουν αποχωρήσει από τα πλοία της γραμμής απευθύνθηκαν στην ΠΕΝΕΝ με σκοπό να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του τοπικού Σωματείου.

Για τον σκοπό αυτό δρομολογήθηκε από τον περασμένο Ιούνη η διαδικασία διορισμού προσωρινής Διοίκησης, η τροποποίηση του καταστατικού και η κάθοδος σε νέα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Με απεύθυνση μελών που πήραν την πρωτοβουλία αυτή, ζητήθηκε από την ΠΕΝΕΝ να συντάξει σχέδιο καταστατικού το οποίο να περιέχει μια σειρά σύγχρονες και δημοκρατικές διαδικασίες και διατάξεις και το Σωματείο να επεκτείνει την γεωγραφική του αναφορά Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου και Δυτικής Ελλάδας.

Για τον σκοπό αυτό στα τέλη του Ιούλη 2016 με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ τους δόθηκε αυτό το καταστατικό προκειμένου να το καταθέσουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτό. Ευθύς εξ αρχής τους επισημάνθηκε από την ΠΕΝΕΝ να μην επιχειρήσουν την επέκταση του Σωματείου προς τα Ιόνια νησιά διότι η κίνηση αυτή θα συνιστούσε ευθεία αντιπαράθεση με την ΠΕΝΕΝ αλλά και το τοπικό Σωματείο Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, το οποίο επί 55 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με δράση, αγώνες και τεράστια συμβολή στα τοπικά προβλήματα.

Έκτοτε η ομάδα αυτή στην οποία φέρεται επικεφαλής ο Αλέκος Κάκκος, μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ, έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε επαφή, σχέση, σύνδεση και επικοινωνία με την ΠΕΝΕΝ.

Όπως πληροφορηθήκαμε το σχέδιο καταστατικού που κατέθεσαν και «ψήφισαν» στην Συνέλευση ήταν σχέδιο που τους είχε επιδοθεί από την Πρόεδρο του Ε.Κ. Πάτρας και μέσα από μια παράτυπη και παράνομη διαδικασία υποτίθεται ότι τελικά εγκρίθηκε το νέο καταστατικό το οποίο έχει ως τίτλο «Σύλλογος Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Στην φάση αυτή η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ επεσήμανε την ευθύνη του μέλους του Δ.Σ Αλέκου Κάκκου ότι με τις ενέργειες αυτές μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με το Σωματείο, παραβιάζει βασικές καταστατικές αρχές και τους σκοπούς του Σωματείου και του απεύθυνε προειδοποίηση για τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο ίδιος και ορισμένα μέλη της ομάδας που φέρονται ως εκλεγέντες στο νέο Δ.Σ  του ανωτέρω Σωματείου αγνόησαν αυτήν την θέση της ΠΕΝΕΝ. Κινήθηκαν και κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τις αποφάσεις του Δ,Σ της ΠΕΝΕΝ, εξακολουθούν να γράφουν μέλη όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο όποιος έχει ναυτολογηθεί κατά το παρελθόν στην Πάτρα ή πρόκειται στο μέλλον να εργαστεί εκεί, γίνεται μέλος……

Στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή και οι δυνάμεις που πατρονάρουν, κατευθύνουν και καθοδηγούν την συγκεκριμένη ομάδα, δηλώνουν ανοιχτά τους διασπαστικούς στόχους τους, επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά της διαμαρτυρίας και της δυσαρέσκειας που αναμφισβήτητα υπάρχει στις γραμμές μεγάλης μερίδας Ναυτεργατών. Η απεύθυνσή τους είναι κυρίως στον κλάδο των κατωτέρων πληρωμάτων (Ναύτες, Θαλαμηπόλοι, Μηχανοδηγοί και Μάγειροι) ενώ αντίστοιχη είναι και η σύνθεση της Διοίκησης. Ισχυρίζονται ότι ήδη έχουν γράψει πάνω από 400 μέλη έως τώρα.

Στο τελευταίο Συμβούλιο της ΠΕΝΕΝ που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτόν, ξεκαθαρίστηκε με τρόπο σαφή προς το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Κάκκο Αλέκο ότι εάν δεν προχωρήσει αμέσως σε τροποποίηση του καταστατικού και την διαγραφή των  Ιονίων νήσων, θα ενεργοποιηθεί το καταστατικό και οι κυρώσεις που αυτό προβλέπει. Έπειτα από συστηματική κωλυσιεργία η απάντηση που δόθηκε στην ΠΕΝΕΝ είναι αρνητική.

Το γεγονός αυτός επιβάλλει στο ιστορικό μας Σωματείο να παρέμβει δημόσια και να καλέσει όποιο μέλος της ΠΕΝΕΝ αλλά και ευρύτερα του κλάδου μας έχει κάνει εγγραφή – προφανώς λόγω παραπληροφόρησης – να ζητήσει την άμεση διαγραφή του από αυτό. Καθώς επίσης και όλα τα άλλα μέλη που ανήκουν σε άλλες ειδικότητες ή Σωματεία να αποχωρήσουν, να ενισχύσουν και να μαζικοποιήσουν με όλες τις δυνάμεις τους τα πρωτοβάθμια κλαδικά Πανελλαδικά Σωματεία, να αναδείξουν τα προβλήματα και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο σε μια κοινή αγωνιστική συσπείρωση για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους Ναυτεργάτες.

Να απορρίψουν και να ματαιώσουν κάθε κίνηση, απόπειρα και πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην υπονόμευση και διάσπαση του Ναυτεργατικού κινήματος, να βάλουν φραγμό στα σχέδια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης να διαλύσουν τον θεσμό των ΣΣΕ και να καταστρέψουν το θεσμικό πλαίσιο των ΣΣΕ, των εργασιακών σχέσεων και ευρύτερα των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων μας.

Η διάσπαση αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και των εφοπλιστών και όσοι παίζουν τέτοια άθλια παιχνίδια πρέπει να απομονωθούν και στην πράξη να αχρηστεύσουν αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Ειδικότερα για την γραμμή της Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και διαπόντιων νησιών η ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε και συνεργάστηκε με το τοπικό Σωματείο, το οποίο κατήγγειλε με ανακοίνωση αυτές τις μεθοδεύσεις, όπως επίσης και αντιπρόσωπος της ΠΕΝΕΝ στην ίδια γραμμή.

Επίσης πληροφόρησε και μια σειρά Ναυτεργατικά Σωματεία για τις εξελίξεις αυτές ενώ το θέμα πρέπει άμεσα να απασχολήσει και την Διοίκηση της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας η λεγόμενη Διοίκηση αυτού του Σωματείου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ ενώ επίσης επιλεκτικά έως και σήμερα την συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή Προεδρείου την έχει αποστείλει μόνο στην ΠΝΟ….

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην συνάντηση αυτή ζήτησαν οικονομική ενίσχυση από την Ομοσπονδία…. και την συμμετοχή αντιπροσώπων στην ΠΝΟ….

Σημειώνουμε ότι από την έγκριση του απαράδεκτου καταστατικού στην Συνέλευσή τους ουδεμία επαφή, σχέση, επικοινωνία υπάρχει μεταξύ της ομάδας αυτής και της ΠΕΝΕΝ, η οποία ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η ενέργεια αυτή εξελίσσεται σε διασπαστική και υπονομευτική για τα συμφέροντα του κλάδου και συνολικά των Ναυτεργατών.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε άριστα ότι στην εκλογική τους διαδικασία υπήρξαν σωρεία παρατυπιών και παρανομιών ενώ και αυτό το καταστατικό το οποίο υποτίθεται ότι ισχύει το έχουν κάνει ήδη κουρελόχαρτο!!!

Σημειώνουμε ότι στο εν λόγω Σωματείο εξελέγησαν και πρόσωπα τα οποία έχουν αποδεδειγμένη απεργοσπαστική και αντιεπαγγελματική δράση στους τελευταίους αγώνες και κινητοποιήσεις και βρήκαν στέγη στο παραπάνω παρασωματείο. Εκπρόσωπος φέρεται Μηχανοδηγός στην ειδικότητα ο οποίος δηλώνει πρώην σύμβουλος – συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη ενώ ορισμένα άτομα από αυτούς δεν κρύβουν την συμπάθειά τους προς την χρυσαυγίτικη εγκληματική – δολοφονική οργάνωση!!!

Την ίδια στιγμή που τα προβλήματα οξύνονται στην Πορθμειακή γραμμή, η Διοίκηση του νέου Σωματείου αδρανεί προκλητικά και περί άλλων τυρβάζει. Το γεγονός αυτό τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Αφήσαμε για το τέλος να σχολιάσουμε το περιεχόμενο πρόσφατης ανακοίνωσης των τριών Σωματείων του κομματικού συνδικαλισμού οι οποίοι μέσα στην παραζάλη της αντιΠΕΝΕΝ κατεύθυνσης θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να λασπολογήσουν για πολλοστή φορά χρεώνοντας στην ΠΕΝΕΝ σχέδια διάσπασης, υπονόμευσης των ΣΣΕ και άλλων αθλιοτήτων.

Η θέση της ΠΕΝΕΝ ήταν και θα είναι σταθερά και στο μέλλον θέση αρχών και υπεράσπισης των αξιών του ταξικού αγωνιστικού κινήματος.

Πειραιάς 16/11/2016

Ο Πρόεδρος                                           Ο  Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                       Κροκίδης Νικόλαος

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Για το ρόλο του κομματικού συνδικαλισμού και το “Διασπαστικό Σωματείο”

  1. Ανώνυμος

    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9137493&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%95+%2B%CE%A4%CE%97+%2B%CE%93%CE%99%CE%94%CE%91

    (ακόμα και η αστική δημοσιογραφική δεοντολογία θα επέβαλε να βάζατε και τον αντίλογο από το “Ρ”, που τόσο δηλητήριο προκάλεσε από τη μεριά των Νταλακογιώργου και σία…γιατί άραγε τόσο μένος;!)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.