.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αντιφασιστική εκδήλωση στη Ν. Σμύρνη

28/09/2014 | 18:30

unnamedΈνα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η φασιστική απειλή συνεχίζει να είναι παρούσα στις γειτονιές μας. Η Χρυσή Αυγή ακόμα έχει ενεργούς πυρήνες, επιτίθεται σε μετανάστες και σε όσους αντιστέκονται στη μνημονιακή βαρβαρότητα ενώ η πρόσφατη εκλογική της άνοδος της δίνει την κοινωνική νομιμοποίηση να συνεχίσει τη νεοναζιστική της δράση.

Η Χρυσή Αυγή ήταν, είναι και θα είναι μια χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος μια οργάνωση για να αποπροσανατολίζει τα λαϊκά στρώματα από αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση (δηλαδή την κυβέρνηση, την Τρόικα και τη ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία) και για να λειτουργεί ως μια «δύναμη δρόμου» με σκοπό να κάνει τη βρώμικη δουλειά, συμπληρώνοντας την ήδη οξυμένη κρατική καταστολή, απέναντι στο κίνημα.

Αυτό αποδεικνύεται από πολλά παραδείγματα. Η Χρυσή Αυγή συμφώνησε στο ξεπούλημα της Αγροτικής στην Πειραιώς, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην πώληση νησιών σε ιδιώτες, στη διεύρυνση των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές, στηρίζει το Μπόμπολα στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και εναντιώνεται σε κάθε απεργία στηρίζοντας κάθε βιομήχανο και εργοδότη. Αυτή που υποτίθεται ότι νοιάζεται για τον Έλληνα εργαζόμενο, δεν συμμετείχε ποτέ και σε κανέναν αγώνα που έχει δώσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Επιτέθηκε σε μετανάστες, αριστερούς, αναρχικούς (όμως σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανέναν εργοδότη που απολύει και μειώνει μισθούς) δολοφόνησε τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα και τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο πιο ένθερμος οπαδός της Χρυσής Αυγής είναι το σάιτ bankingnews, που εκφράζει τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου. Τα παραπάνω (και πολλά περισσότερα) μπορεί να τα βρει ο καθένας, με ελάχιστο ψάξιμο…

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις μας έδειξαν ότι ο Μπαλτάκος (δεξί χέρι του Σαμαρά) έδινε «γραμμή» στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής για το τι θα ψηφίσουν μέσα στη Βουλή! Τόσο «αντισυστημικοί» οι χρυσαυγίτες λοιπόν, που είχαν συνεννόηση με ΝΔ για το τι θα ψηφίσουν! Τόσο «αντιφασίστες» της κυβέρνησης, που διατηρούσαν τις καλύτερες πολιτικές σχέσεις με τους φασίστες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χρόνια τώρα με τις πολιτικές τους στήριξαν, εξέθρεψαν, ανέχτηκαν, χρηματοδότησαν τη Χρυσή Αυγή. Αυτοί λοιπόν, ούτε μπορούν ούτε, πολύ περισσότερο, θέλουν να αντιμετωπίσουν τους φασίστες.

Το αντιφασιστικό κίνημα αναπτύσσει τη δική του δράση και δεν περιμένει καμιά κυβέρνηση να διώξει και να αντιμετωπίσει το φασισμό. Σε πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά διοργανώνονται εκδηλώσεις στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, μια πρωτοβουλία που πάρθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η μεγάλη πορεία στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό της πάλης που δίνουμε για να ξεριζώσουμε το φασισμό από την ελληνική κοινωνία. Μονάχα η δική μας δράση, η μαζική δράση του εργατικού – λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά.

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης
Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης
Ανήσυχοι Γονείς Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης

Τη Κυριακή 28/09 στις 18.30 συνδιοργανώνουμε αντιφασιστική εκδήλωση με τη “Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης” και τους “Ανήσυχους γονείς Π. Φαλήρου-Ν. Σμύρνης”

18.30: Συζητάμε με την Ελένη Κυραμαργιού (Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου – Περάματος – Δραπετσώνας) για τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη και το αντιφασιστικό κίνημα ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

20.30: Προβολή του ντοκιμαντέρ της δημοσιογραφικής ομάδας του infowar «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.»

 

Κυριακή 28 Σεπτέμβρη στο θεατράκι

πλ. Καρύλλου (κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28/09/2014
Ώρα:
18:30
Κατηγορία Εκδήλωση: