.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Γενική συνέλευση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

14/07/2016 | 19:00

Γενική συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Πέμπτη 14 Ιούλη 2016, 7.00 μμ, ΤΕΕ (πρώτος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα)

Με θέματα:

• Την προώθηση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση το τρίτο μνημόνιο, σειράς αντεργατικών μέτρων το φθινόπωρο. Χαρακτηριστικά, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου περιλαμβάνουν:

Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
Νέα μείωση του κατώτατου μισθού
Κατάργηση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων
Κατάργηση όλων των προσαυξήσεων-επιδομάτων του μισθού
Αμετάβλητο μισθό για όλον τον εργασιακό βίο
Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
Θέσπιση και επέκταση όλων των «νέων» μορφών φτηνής και απροστάτευτης εργασίας
Περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, επαναφορά της εργοδοτικής ανταπεργίας (lock out) και άλλα αντίστοιχα μέτρα.

• Η μάχη για συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις-συμφωνητικά και στο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι) που αποτελεί το βασικό εργαλείο υπόκρυψης της εξαρτημένης σχέσης εργασίας και παραβίασης των εργατικών δικαιωμάτων από την εργοδοσία

• Η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου, η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές, το φόρτωμα στις πλάτες των συναδέλφων των αναδρομικών αυξήσεων εισφορών.

• Η πάλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών κατά της εργοδοτικής επιθετικότητας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΕΛΛΑΚΤΟΡ αλλά και πλήθος άλλων εταιρειών (Philip Morris, A&G Χατζηχριστόφας–Αργυρούδης, ΤΕΡΝΑ, ΑΡΤΕ ΕΠΕ)

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν! Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη επίθεση είναι απόλυτη ανάγκη να προετοιμαστούμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14/07/2016
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: