.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση ΝΑΡ & ν.ΚΑ στο Πολυτεχνείο

15/11/2015 | 17:30

 

Κυριακή 15 Νοέμβρη αμφ.Γκίνη /ΕΜ Πολυτεχνείο ώρα 5:30 μ.μ

Εκδληλωση ΝΑΡ & νΚΑ με θέμα:

Διεθνιστική πάλη των Λαών ενάντια στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς Κυβερνήσεων ΗΠΑ – ΕΕ -ΝΑΤΟ

Μια σημαντική πολιτική εκδήλωση διοργανώνει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση την Κυριακή 15 Νοέμβρη μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Γκίνη, ώρα 5.30 μ.μ).

Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων για τα 42 χρόνια από την Εξέγερση του Νοέμβρη, ανάμεσα σε αρκετές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, των σχημάτων και μετώπων της στο χώρο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, σημαντική θέση έχει η εκδήλωση με θέμα: “Η Διεθνιστική πάλη των Λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κυβερνήσεων-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ”.

Στόχος είναι να αναδειχθούν οι σοβαρές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η ανάπτυξη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών κέντρων, η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των αστικών τάξεων στην περιοχή, που φέρνει μεγάλα δεινά για τους λαούς. Πόλεμοι και επεμβάσεις, φτώχεια και εξαθλίωση, βομβαρδισμοί, συγκρούσεις και προσφυγιά, νέος σκοταδισμός και ένταση των εθνικισμών και των φονταμενταλιστών. Από την Ουκρανία στην Τουρκία, από την Συρία και την Αίγυπτο, μέχρι το Λίβανο και την ηρωική Παλαιστίνη και όλη την περιοχή, η κατάσταση είναι επικίνδυνα εύφλεκτη.

Πως συνδέονται οι  περιφερειακές συγκρούσεις και τα γεγονότα; Ποιά η στάση και τα καθήκοντα της ανατρεπτικής αριστεράς, των κινημάτων και των λαών της περιοχής, ενάντια στους σχεδιασμούς ιμπεριαλιστών, κεφαλαίου και κυβερνήσεων;

Για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, στην εκδήλωση θα ανοίξουν με εισηγήσεις τους οι:

Ντίνα Ρέππα, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ, που συμμετείχε στην πρόσφατη αποστολή αλληλεγγύης στην Τουρκία και στην περσινή αποστολή εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών στο Σουρούτς και Κομπάνι.

Σεΐτ Αλντογάν, από το EMEP (Κόμμα Εργασίας Τουρκίας), ανταποκριτής της τουρκικής αριστερής καθημερινή εφημερίδας Evrensel Και του δορυφορικού καναλιού Hayatt TV

Παλαιστίνιος Αγωνιστής, μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), δύναμη της μαχόμενης Παλαιστινιακής Αντίστασης και αριστεράς.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Βογιατζίδης, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που συμμετείχε επίσης στην πρόσφατη αποστολή αλληλεγγύης στην Τουρκία.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15/11/2015
Ώρα:
17:30
Κατηγορία Εκδήλωση: