.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση-Συζήτηση για Συρία και Μ. Ανατολή -Εργ. Λέσχη Ν. Σμύρνης

17/10/2015 | 19:30

Σάββατο 17/10 στις 19:30

“Συρία και Μ. Ανατολή: Οι αντιτρομοκρατικοί πόλεμοι και ο πόλεμος κατά των μεταναστών.
Το χρέος μας ενάντια στο ελληνικό κράτος και την Ευρώπη-Φρούριο”

Ομιλητές:

Κώστας Κούσιαντας
Νίκος Χαραλαμπόπουλος

Η Συρία βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των ανταγωνισμών μεταξύ των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των περιφερειακών τους συμμάχων. Η ανάμειξή τους στον συριακό εμφύλιο πόλεμο ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλε στην ανάπτυξη και την εξάπλωση της ΙΣΙΣ, της ακραίας αντιδραστικής ισλαμιστικής οργάνωσης, την οποία χρησιμοποιούν σήμερα ως πρόσχημα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, το συριακό καθεστώς συνεχίζει να εξοντώνει τον λαό του, χρησιμοποιώντας κι αυτό το πρόσχημα της ΙΣΙΣ. Έχοντας καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία μετατρέποντας από την πρώτη στιγμή την εξέγερση σε εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο πολύ γρήγορα κυριάρχησαν είτε οι φυλοδυτικές διεφθαρμένες ηγεσίες είτε οι ισλαμιστές, το συριακό καθεστώς επιχειρεί να εμφανιστεί σήμερα ως ο χρήσιμος σύμμαχος για τον νέο “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”.

Η κατάσταση φαίνεται από πολλές απόψεις αδιέξοδη: οι ιμπεριαλιστικοί και περιφερειακοί ανταγωνισμοί θα βυθίσουν ολόκληρη την περιοχή σε ένα αιματηρό χάος; Μπορούν οι λαϊκές δυνάμεις να αναπτύξουν έναν ανεξάρτητο πολιτικό ρόλο υπεράσπισης των δικών τους συμφερόντων, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα αυταρχικά καθεστώτα; Προοδευτικά κοινωνικο-πολιτικά φαινόμενα όπως το Κομπάνι, αποτελούν εξαίρεση για την περιοχή, ή την πιο επιτυχημένη περίπτωση πολλών άλλων ανάλογων πειραματισμών;

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17/10/2015
Ώρα:
19:30

Διοργανωτής

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης

Χώρος Διεξαγωγής

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου12 και Αιγαίου + Χάρτης Google