.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση Τ.Ε. Γκύζη-Αμπελοκήπων-Πολυγώνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

20/10/2015 | 18:30

 

εκδήλωση – συζήτηση με θέμα

Η μάχη ενάντια στο 3ο μνημόνιο

Τρίτη 20/10, 6:30μμ, Ραγκαβή 69, Γκύζη

Θα μιλήσουν:

Αντώνης Δραγανίγος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Έφη Γανιάρη εκπαιδευτικός, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δύο μόλις μήνες μετά το περήφανο, ταξικό ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι εκ νέου με μία μνημονιακή πραγματικότητα. Η ατζέντα των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πλέον η εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές, δηλαδή του 3ου μνημονίου: φοροκαταιγίδα, επίθεση στο εισόδημα, το ασφαλιστικό, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Οριζόντια περικοπή μισθών για τους εργαζόμενους μέσω της αύξησης των εισφορών, φοροεπιδρομή για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα απ’ το διαβόητο ταμείο των 50 δις, περικοπή συντάξεων με κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων και η λίστα μέτρων της φτωχοποίησης του λαού συνεχίζει. Παρέα με όλα τα μέτρα, θα αντιμετωπίσουμε την σκληρή καταστολή που επιβάλλει η εφαρμογή του μνημονίου, γεύση της οποίας πήρε ο κόσμος του κινήματος στις 15 Ιούλη κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, όπου η αστυνομία της “αριστερής” κυβέρνησης έπνιξε την συγκέντρωση στην πλατεία συντάγματος στα δακρυγόνα.

Την επόμενη περίοδο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της “αντιπολίτευσης”, θα δώσουν τη μάχη να πειθαναγκαστεί ο λαός στην ιδέα ότι το μνημόνιο και η ένταξη στην ΕΕ και το ευρώ είναι μονόδρομος. Για να εφαρμόσουν το 3ο μνημόνιο δε θα διστάσουν να χτυπήσουν τις λαϊκές αντιστάσεις με τις δυνάμεις καταστολής, δε θα διστάσουν να περικόψουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, να ποινικοποιήσουν τις απεργίες των εργαζομένων, τις καταλήψεις των πανεπιστημίων και των σχολείων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με την αποφασιστικότητα των προκατόχων τους.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, μόνη λύση για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, είναι οι μαζικοί οι αγώνες για την ανατροπή της, με τη συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης και πάλης, με οργάνωση και συντονισμό από τα κάτω του κόσμου του αγώνα. Σε αυτή τη μάχη η στιβαρή αγωνιστική διάθεση που εκφράστηκε με το περήφανο και ταξικό ΟΧΙ την 5η Ιούλη δείχνει το δρόμο των νέων νικηφόρων αντιστάσεων, ενώ η επιλογή του “ΟΧΙ μέχρι το τέλος” αναδεικνύει την ανάγκη για μία εναλλακτική πολιτική πρόταση σε μία διαφορετική προοπτική, χωρίς μνημόνια – ευρώ – χρέος, με κέντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, των αγροτών και των συνταξιούχων.

Η Τοπική Επιτροπή Γκύζη-Αμπελοκήπων-Πολυγώνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας καλεί να συζητήσουμε για την κατάσταση, την επίθεση που δεχόμαστε και το πώς θα οργανώσουμε την αντίστασή μας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20/10/2015
Ώρα:
18:30
Κατηγορία Εκδήλωση: