.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργατική Λέσχη Περιστεριου – Προβολή ταινίας: “Απ Τα Κόκαλα Βγαλμένα”

24/10/2014 | 21:00

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 9.00μμ ap-ta-kokala-vgalmena

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σωτήρης Γκορίτσας,
ΣΕΝΑΡΙΟ: Σωτήρης Γκορίτσας,
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αργύρης Ξάφης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Στέλιος Μάινας

 

Ένας ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός ξεκινάει την καριέρα του στο δημόσιο νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. Εκεί ανακαλύπτει πως γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές, αλλά και ασθενείς, είναι όλοι συμμέτοχοι σε μια παράλογη κωμικοτραγική καθημερινότητα. Ανακαλύπτει το πώς ένα δημόσιο σύστημα που φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί σε δήμιό του. Γι’ αυτό και επιχειρεί να του αντισταθεί.

Η ταινία περιγράφει το δημόσιο σύστημα υγείας, αποδίδοντας με ευστοχία την σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτό, χωρίς να συγκρατείται ή να κάνει χάρες.

Στην πραγματικότητα, κάποιος που γνωρίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων εκ των έσω, μπορεί να επιβεβαιώσει πως η απεικόνιση του Γκορίτσα είναι περισσότερο ρεαλιστική παρά γκροτέσκα-υπερβολική, γέρνοντας τη ζυγαριά από την σάτιρα προς τον κοινωνικό ρεαλισμό. Φυσικά, δεν μιλάμε για έναν ρεαλισμό τύπου Κεν Λόουτς αλλά για μια πιστή απεικόνιση της πραγματικότητας, στην οποία ευτυχώς το χιούμορ παίζει κυρίαρχο ρόλο. Μια ματιά στην τωρινή κατάσταση της χώρας και του συστήματος υγείας εξάλλου, αποδεικνύει πως «κάθε ομοιότητα με πραγματικές καταστάσεις» είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24/10/2014
Ώρα:
21:00
Κατηγορία Εκδήλωση: