.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κάλεσμα για συνέλευση υπεράσπισης του ΌΧΙ μέχρι ΤΕΛΟΥΣ σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

27/07/2015 | 20:00

 

​Στις 5 Ιουλίου ο λαός δε «μάσησε» στην τρομοκρατία κράτους-ΕΕ-εργοδοτών κι έστειλε ένα ηχηρότατο «ΟΧΙ» προς πάσα κατεύθυνση. Αγνοώντας την τρομοϋστερία των ΜΜΕ, των τοκογλύφων και των εκβιαστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στείλαμε ένα περήφανο, ανυπότακτο «ΟΧΙ», έχοντας πλήρη συνείδηση των απρόβλεπτων ενδεχόμενων που ανοίγονταν μπροστά μας.

Από την επόμενη κιόλας μέρα, η κυβέρνηση, πραξικοπηματικά μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ με σκοπό μια νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα εξασφαλίζει την παραμονή στο σφαγείο της ΕΕ, θα ισοπεδώνει τις εργατικές ανάγκες, θα πνίγει κάθε ελπίδα των νέων και θα ακυρώνει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει τις τύχες του. Σε σύμπνοια με όλες τις δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, γύρισε την πλάτη στη λαϊκή ετυμηγορία, καταλήγοντας στην κατάπτυστη συμφωνία-μνημόνιο της 12ης Ιουλίου. . Ο μνημειώδης εξευτελισμός του λαού μας από τους μαφιόζους οικονομικούς δολοφόνους, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στις πιο μαύρες σελίδες του τερατουργήματος που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιέχει επαχθή μέτρα που αφορούν, μεταξύ άλλων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Εγνατία Οδό, Έλληνικό, περιφερειακών αεροδρομίων), την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό, το άνοιγμα των μαζικών απολύσεων και των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την μεγάλη αύξηση της φορολογιας στους αγρότες κ.α. Κι όλα αυτά, για μια νέα δανειακή σύμβαση 86 δις ευρώ μέσω ΕΜΣ, υπό την πλήρη εποπτεία του ΔΝΤ.

Ο λαός είναι ο μόνος πλέον που μπορεί να περιφρουρήσει το «ΟΧΙ» του και να μπλοκάρει την ψήφιση και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, που θα τον καταδικάσει σε διαρκή φτώχεια και αναξιοπρέπεια. Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης. Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης, το ΟΧΙ μέχρι τέλους

. Καλούμε εργαζόμενους, ανέργους ,νεολαίους, συλλογικότητες, σωματεία και όλους όσους πίστεψαν στο «ΟΧΙ» της ρήξης και της ανυπακοής και πάλεψαν γι’ αυτό, να το υπερασπιστούμε από κοινού μέχρι το τέλος, μέσα από τη δημιουργία Ανοιχτής Συνέλευσης για την υπεράσπιση του Λαϊκού-Ταξικού «ΟΧΙ».

• ΟΧΙ σε όλα τα Μνημόνια, να μην περάσει η νέα μνημονιακή συμφωνία.
• ΟΧΙ στην θηλιά του χρέους, την φυλακή του ευρώ ,τους εκβιασμούς των ΕΕ-ΕΚΤ και ΔΝΤ
• ΟΧΙ στη λιτότητα, στην ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις «αναπτυξιακές» μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Δευτέρα 27/7 στις 20:00 Πλατεία Λαού ,Ταμπούρια.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27/07/2015
Ώρα:
20:00
Κατηγορία Εκδήλωση: