.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οι αναιρέσεις πάνε θέατρο στην παράσταση”Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17″στο θέατρο Επί Κολωνώ

20/02/2016 | 18:30

 
Η λέσχη Αναιρέσεις, στα πλαίσια του «οι αναιρέσεις πάνε θέατρο», σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε συλλογικά την θεατρική παράσταση «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17», το Σάββατο 20/2 στις 18:30, στο θέατρο Επί Κολωνό, σε σκηνοθεσία Φαίδρα Σούτου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρου Πάτερου.

2 Οκτωβρίου 1944: Το ημερολόγιο μετρά αντίστροφα. Δέκα μέρες χωρίζουν τον ελληνικό λαό από την πολυπόθητη στιγμή της Απελευθέρωσης. Η επικείμενη αποχώρηση των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων έχει δρομολογηθεί, τα χαμόγελα όμως δεν μπορούν ακόμα να ζωγραφιστούν στα πρόσωπα των κατοίκων της πρωτεύουσας. Τα μπλόκα και τα μαζικά αντίποινα ρίχνουν βαριά σκιά στην καθημερινότητα.

2 Οκτωβρίου 1944: Η Αθηνά Χατζησμέρ, μαθήτρια 17 ετών, μεταφέρεται μαζί με άλλους κρατούμενους από τις γερμανικές φυλακές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκτελείται κοιτώντας τους δολοφόνους της στα μάτια. Στα 17 της χρόνια είχε προλάβει να μάθει τι σημαίνει προσφυγιά και φτώχεια. Παράγκα, λασπόνερα και επιβίωση.

Έζησε τη θηριωδία του πολέμου και το δολοφονικό παραλογισμό του ναζισμού. Υπηρέτησε την ομορφιά της αντίστασης. Ερωτεύτηκε και πολέμησε. Καρδιοχτύπησε γράφοντας αντιφασιστικά συνθήματα στους δρόμους της Αθήνα και μεταφέροντας παράνομες προκηρύξεις. Ένιωσε τι σημαίνει απώλεια, θάνατος, αίμα και προδοσία. Κατανόησε τη ψυχρή λογιστική του δοσιλογισμού και τη θέρμη μιας δίκαιης εκδίκησης. Μέτρησε τις σπιθαμές του κελιού της και βρήκε το μπόι της ψηλότερο.

Συντελεστές

Κείμενο: Θαλασσιά Αντωνοπούλου, Σκηνοθεσία: Φαίδρα Σούτου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος, Δραματουργική επεξεργασία: η ομάδα, Πρωτότυπη Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος, Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου, Κοστούμια: Λένα Καφαντάρη, Φωτισμοί: Δημήτρης Σταμάτης, Φωτογραφίες: Μυρτώ Κουτούλια,
Τρέιλερ: Σήφης Στάμου, Ερμηνεύουν: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος

Η τιμή εισόδου με τις αναιρέσεις θα είναι 8 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6946682017 (Γιώργος)

anereseis

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20/02/2016
Ώρα:
18:30
Κατηγορία Εκδήλωση: