.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παντεχνική σύσκεψη συντονισμού

21/01/2016 | 19:00

Πέμπτη 21/01/2016, στις 19.00 στο ΤΕΕ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών απευθύνεται στους συναδέλφους μισθωτούς, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους, στα σωματεία του τεχνικού κλάδου, προκειμένου να συζητήσουμε και συντονίσουμε την δράση μας για την ανατροπή της επιχειρούμενης αντιασφαλιστικής μεταρρύθμιση που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εκτιμούμε ότι το σχέδιο νόμου δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Έρχεται για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Με το σχέδιο νόμου εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταστρέφονται οι αυτοαπασχολούμενοι. Διαλύονται τα ταμεία, υφαρπάζονται τα αποθεματικά και «ενοποιείται» η εργαζόμενη πλειοψηφία στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το αντιδραστικό σχέδιο νόμου συνθλίβει τους εργαζόμενους που εργάζονται με μπλοκάκι και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι εισφορές που θα φτάνουν το 38,45% του εισοδήματος και για τους ανέργους τα 2800 ευρώ ετησίως, θα οδηγήσουν ένα μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων εκτός επαγγέλματος ή στην μετανάστευση. Παράλληλα οι μειώσεις των συντάξεων θα φτάσουν έως και 50%.

Όμως η σύνταξη και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οφείλει να είναι καθολικό κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για όποιον μπορεί να το αγοράσει! Το κεφάλαιο, οι τράπεζες και το κράτος που εδώ και δεκαετίες κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να πληρώσουν!

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις διοικήσεις του ΤΕΕ και του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Συναίνεσαν εδώ και χρόνια σε κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο. Πρόσφατα συμφώνησαν σε νέα ανακεφαλαιοποίηση με άλλα 385 εκ. € από τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και σήμερα παζαρεύουν με την κυβέρνηση «κάποιες τροποποιήσεις» πάνω στο αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε την Πέμπτη 21/01/2016 και ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, οδός Νίκης 4 για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας ώστε να μη φτάσει καν στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21/01/2016
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα ΤΕΕ
Νίκης 4 + Χάρτης Google