.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λ.Σ. Πλατείας Ν. Σμύρνης: Η διαπραγμάτευση, το χρέος και οι πολιτικές εξελίξεις

03/06/2015 | 19:30

Ανοιχτή συζήτηση – συνέλευση

Η διαπραγμάτευση, το χρέος και οι πολιτικές εξελίξεις

Τετάρτη 3 Ιούνη – 19.30 στο θεατράκι της πλατείας Καρύλλου
(κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης)

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τα αρπαχτικά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ συνεχίζεται και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι δανειστές δίνουν περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι την Πέμπτη. Το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο: πρέπει να συνεχίσετε τις πολιτικές λιτότητας, όπως ακριβώς εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά «αμοιβαία επωφελής συμφωνία». Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας «έντιμος συμβιβασμός».

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Γενάρη στηρίχτηκε στην πεποίθηση ότι μπορεί να σταματήσει η λιτότητα και να εφαρμοστεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα μέσα στο πλαίσιο της ευρωζώνης, μετά από διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς». Όμως από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και μετά, η κυβέρνηση έκανε υποχωρήσεις σε μια σειρά από κεντρικής σημασίας ζητήματα, ελπίζοντας ότι οι δανειστές θα «μαλακώσουν» τη στάση τους: ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται, οι ιδιωτικοποιήσεις προχωράνε και, το βασικότερο, το χρέος πληρώνεται κανονικά.

Η τακτική της «ήπιας προσέγγισης» απέτυχε παταγωδώς! Όσο περισσότερο η κυβέρνηση έκανε κινήσεις «καλής θέλησης» τόσο περισσότερο οι δανειστές ένιωθαν ισχυροί και πίεζαν για ακόμα μεγαλύτερες υποχωρήσεις. Και φτάσαμε στο «παρά πέντε» όπου με τη διαρκή απειλή του οικονομικού στραγγαλισμού και της περιορισμένης ρευστότητας, ζητάνε από την κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο που βάδισαν οι προκάτοχοί της.

Φτάνουμε λοιπόν στο δια ταύτα: με αυτούς που τσάκισαν το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων την τελευταία πενταετία δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνεννόηση. Η επιλογή της λιτότητας δεν ήταν ένας κακός υπολογισμός ή ένα «λάθος» που πρέπει να διορθωθεί. Είναι στρατηγική επιλογή του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου έτσι ώστε να διατηρηθούν τα κέρδη του σε υψηλά επίπεδα. Και είναι μια επιλογή που δεν πρόκειται να εγκαταλείψει σε καμία περίπτωση.

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να βγει μπροστά σε αυτή την κρίσιμη φάση. Να πιέσει και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε αυτούς τους εκβιασμούς και να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές. Δεν έχουμε ανάγκη από τα δάνειά τους! Δεν θέλουμε νέες συμφωνίες λιτότητας! Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια απόφαση: θα βάλει ως προτεραιότητα την αποπληρωμή του χρέους και την ικανοποίηση των αιτημάτων των δανειστών ή τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, προχωρώντας στην άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους και σε ρήξη με τους «εταίρους»;

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι – Να βγούμε άμεσα από το αδιέξοδο!

Η Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Νέας Σμύρνης διοργανώνει νέα ανοιχτή συνέλευση με σκοπό να συζητήσουμε και αναζητήσουμε βήματα και σχέδιο που θα μας βγάλει από το φαύλο κύκλο του χρέους, των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων. Ο λαός μπορεί να ξαναβγεί στο δρόμο και να στείλει το δικό του τελεσίγραφο!

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης

Site: plateians.blogspot.gr

mail: lsplneasmyrnis@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
03/06/2015
Ώρα:
19:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης

Χώρος Διεξαγωγής

Θεατράκι Καρύλλου
Πλατεία Ν. Σμύρνης + Χάρτης Google